27 minut

3. srpna 2014

Obsah dílu

Malta: Pamětihodnosti — Slovensko: Mrakodrap — Čína: Xi-an

Části dílu

00:56
Pamětihodnosti
    Míříme na Maltu. Je to poslední výspa Evropy ve Středozemním moři, jen kousek nad Afrikou. Najdete tu mnohé urbanistické a architektonické skvosty, třeba města Mdina a Valleta. Tedy původní a současné hlavní město. A protože na ostrově, který má rozlohu 316 km², se zdá být všechno blízko, můžete z obou měst podnikat jednodenní výlety – třeba k Modrým jeskyním, nebo do filmové vesničky Pepka námořníka.
    08:20
    Mrakodrap
      Už téměř 30 let vám Objektiv přináší reportáže ze zajímavých míst po celém světě, kam se můžete vydat. Jak se ale říká, pod svícnem bývá největší tma. Tentokrát vám náš slovenský zpravodaj David Miřejovský ukáže místo, kde se psaly dějiny televizního vysílání v Československu. Zároveň je to místo, kam se mnoho příštích let nikdo nedostane. Svého času nejvyšší a nejmodernější budovu Československé socialistické republiky totiž právě opouští poslední zaměstnanci a vchody do ní zůstanou nejspíš hodně dlouho zavřené.
      19:12
      Xi-an
        Vypravíme se do Číny. Určitě se dá o této zemi říct, že je synonymem pro všechno obrovské a početné. A je-li v této zemi něco malé a nepočetné, je to velká vzácnost. A právě za jednou takovou vzácností vás teď Objektiv zavede. Do velkého čínského města Xi-an.
        25:39
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž27 minut
          Další díl
          10. srpna 2014

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám