31 minut

18. listopadu 2012

Obsah dílu

Indie: Pevnost Ambér — Indonésie: Lombok II — Mexiko: Západní Mexiko — Srí Lanka: Sloni

Části dílu

01:08
Pevnost Ambér
    Řeč teď bude o maháradžích - hinduistických panovnících, kteří spolu s bráhmany byli po staletí na vrcholu hierarchie indické společnosti. Dnes už je jejich vliv jen symbolický a do jejich - kdysi zapovězených - paláců se na některých místech Indie můžete přijít podívat. Jedním takovým je mohutná pevnost Ambér ve svazovém státě Radžastán.
    06:29
    Lombok II
      Dnes je Objektiv bez přehánění exotický a v jeho mixu nesmí chybět ani jihovýchodní Asie, přesněji Indonésie. Míříme na Lombok, za vůněmi a chutí místních trhů. Dary moře jsou hojné; pochutnáme si na nejvybranějších delikatesách, ale dozvíme se i to, jak se pobřeží dobývá sůl. Popravdě je to trochu riskantní podnikání - největším spojencem i nepřítelem v businessu je voda.
      13:58
      Západní Mexiko
        Teď nás čeká západní Mexiko, jeho pobřeží a mangrovy, které lákají mohutné krokodýly, ale třeba taky hollywoodské filmaře. Místa, kam se vypravíme, nabízejí zkušenému pozorovateli nevšední zážitky. Pro toho, kdo má jen trochu odvahy a chuti vydat se dál, než do hotelové lobby a na pláže, tady máme zajímavou pozvánku.
        23:05
        Soutěž
          23:40
          Sloni
            Srí Lanka je jedním z míst, kde v džungli můžete stále narazit na slony - ať divoké a nebo zdomácnělé, kteří místním lidem pomáhají při práci v lese. Pro zvířata, která se zraní, nebo mláďata bez matek, stojí v Pinnawale - ve vnitrozemí - obří sloní útulek. Už skoro čtyři desetiletí se tam starají o slony, kteří by sami v přírodě nepřežili.
            Přehrát celé video
            Stopáž30 minut
            Další díl
            25. listopadu 2012

            Objektiv na sociálních sítích

            Napište nám