26 minut

13. listopadu 2011

Obsah dílu

Itálie: středomořská dieta — Estonsko – Tallinn

Části dílu

00:52
Středomořská dieta
    Báječně voní, je výborná, dobře vypadá na talíři a navíc, což ocení zejména ženy, se po ní moc netloustne. Tak to je středomořská kuchyně. Reportér Jakub Nettl se vypravil přímo tam, kde má údajně tato kuchyně své kořeny. A přesvědčil se, že je pravda pravdoucí, co se o Italech už léta říká, a sice, že jídlo skutečně milují. Dokonce ho prezentují jako jeden ze základů italské kultury. Je pro ně důležitou součástí jejich životů. Pravidelně se u něj schází celá rodina. Domlouvají se nad ním milionové obchody. A o jídle a jeho přípravě se Italové dokážou bavit celé hodiny, anebo se kvůli němu pohádat až do krve. Na jídle si zkrátka zakládají.
    10:04
    Estonsko – Tallinn
      A teď z Itálie míříme do estonského Tallinnu. Je to oblíbené místo varšavského zpravodaje ČT Miroslava Karase, v Objektivu to už na sebe ostatně prozradil a velmi rád se do Tallinnu vrací. Podíváme se s ním třeba do nejstarší fungující lékárny v Evropě. Mirek tam ochutnal proslulé Klaretovo víno, které má prý až čarovné účinky na zdraví. Vezme nás ale i do své oblíbené uličky, která má přezdívku krátká noha a i díky ní se o obyvatelích Tallinnu říká, že neumějí tančit. Dozvíte se i spoustu praktických informací, jako třeba, kde se prodávají nejlepší pražené mandle anebo kam se vypravit na česnekovou zmrzlinu.
      23:48
      Soutěž
        Přehrát celé video
        Stopáž26 minut
        Další díl
        20. listopadu 2011

        Objektiv na sociálních sítích

        Napište nám