26 minut

18. ledna 2009

Obsah dílu

Francie — Tunisko: Džerba — Etiopie — Gruzie

Části dílu

01:06
Francie: Rhona
    Francie jak ji neznáte – to bude první výlet Objektivu. Vydáme se na jih, na místo, kde se velká i malá Rhona vlévá do Středozemního moře. Je to místo, kde je horko, vlhko a v létě se tu objevuje neuvěřitelné množství komárů. Co víc prozradit? Pěstuje se tu rýže a těží sůl – je to zkrátka kraj tak trochu zvláštní. Možná vám bude připadat nejen, jakoby nepatřil přímo do francouzské Provence, ale snad ani do Evropy.
    06:01
    Tunisko: Džerba
      Ostrov pojídačů lotosu – i tak se říká tuniské Džerbě. Legenda tvrdí, že kdo lotos jedinkrát ochutnal, už nikdy nechtěl z ostrova odjet domů. Při svém bloudění Středozemním mořem tam prý dokonce doplul i Odysseus, ostrov se mu tak líbil, že vyslal svoje muže, aby ho prozkoumali, taky ale ochutnali lotos a s pláčem se pak vraceli na loď, ostrov je okouzlil. Doufám, že vás stejně okouzlí i naše následující reportáž.
      11:02
      Etiopie: Addis Abeba
        Teď vás vezmeme na místo, kde čas nehraje vůbec žádnou roli. Neexistují tu jízdní řády, den začíná hodinou nula – tedy ráno, když vyjde slunce. Taková je Etiopie. My vám ukážeme, jak plyne život v hlavním městě Addis Abebě. Někoho z vás by možná mohlo těšit to, že pokud byste se tam vydali, tak najednou o sedm let omládnete. Ptáte se, jak je to možné? To zjistíte za chvíli.
        18:23
        Gruzie: Tbilisi
          A je tu také naše pravidelná rubrika Objektiv osobně. Dnes ji pro vás připravil náš moskevský zpravodaj Josef Pazderka. A kam nás vezme? Bude to jeho oblíbená Gruzie. Vezme vás na procházku hlavním městem Tbilisi. Možná po shlédnutí reportáže budete přemýšlet o tom, že se tam někdy určitě musíte podívat. Josef vás mimo jiné vezme do místní vyhlášené restaurace a dozvíte se jak chutná chačapuri, nebo pchali.
          Přehrát celé video
          Stopáž27 minut
          Další díl
          25. ledna 2009

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám