25 minut

17. června 2007

Obsah dílu

USA: divoký Západ — USA: San Francisco — Slovensko: Malé Karpaty — Chorvatsko: Dalmácie

Části dílu

01:07
USA: divoký Západ
    Soudce Roy Bean. Mnozí si snad vzpomenou na tohoto svérázného hrdinu divokého Západu ve skvělém filmovém podání Paula Newmana, amerického herce se slovenskými kořeny. Objektiv vám ale přinese poněkud jiný příběh než ten, který nabízí stříbrné plátno. Můžeme vám nicméně už teď slibit, že nudit se určitě nebudete. Roy Bean byl pořádně bizarní postavou i ve skutečnosti. Po stopách zaprášené legendy se vydal náš severoamerický zpravodaj Roman Bradáč.
    07:13
    USA: San Francisco
      Ve Spojených státech tentokrát ještě na chvíli zůstaneme. Máme k tomu důvod. Zavítáme do San Francisca v Kalifornii. Jeho symbolem je Golden Gate Bridge – legendární most, který si nedávno připomenul 70 let od dokončení. Kromě památky, která je považována ze jeden z technických divů světa, nabízí jedno z nejtolerantnějších a nejsvobodnějších měst na světě spoustu dalších známých i zasutých atrakcí.
      11:52
      Slovensko: Malé Karpaty
        V další reportáži se podíváme na Slovensko. Po hřebenech Malých Karpat budeme putovat od Severu k hlavnímu městu Bratislavě. Nadýcháme se skoro středomořské atmosféry malebných vinařských center a v místních vinných sklípcích pak ochutnáme zdejší perlu mezi víny, proslulou račianskou frankovku, která se díky Pálffyovcům stala oblíbeným nápojem rakousko–uherských monarchů.
        16:25
        Chorvatsko: Dalmácie
          Jadran, nejoblíbenější destinace českých prázdninových výprav, to není jen čarokrásné pobřeží. V Objektivu vám chceme v nadcházející sezóně představit chorvatské národní parky, které rozhodně stojí za návštěvu. Po Velebitu, který jsme v Objektivu naštívili nedávno, je tady ostrovní přírodní ráj Mlejt na jihu země v Dalmácii.
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          24. června 2007

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám