26 minut

27. května 2007

Obsah dílu

Itálie: Sicílie keramika — Maďarsko: Hare Kršna — Singapur: ostrov Sentosa — Španělsko: Kantabrie

Části dílu

01:14
Itálie: Sicílie keramika
    Jestli mají někde na starém kontinentu keramika a terakota tradici, pak je to v Itálii. A pro Sicílii, kam rafinované umění pálení hlíny glazur importovali Arabové, to platí dvojnásob. Pojďme teď do městečka malého rozlohou, ale velkého svým kulturním odkazem a tradicí – do Kaltadžirone, kde je kvalitní keramika alfou i omegou všeho dění.
    07:10
    Maďarsko: Hare Kršna
      Kdo by rád do Indie a nemá čas ani peníze na tak dlouhou cestu, ať nevěší hlavu. Tentokrát může pomoci duchovní hnutí Hare Kršna, které má své kořeny právě v Indii a které bylo velmi aktivní v sedmdesátých letech minulého století, ovšem nezahálí ani dnes. Na cestu do malé Indie je tak potřeba jen několik stovek kilometrů. Takže vyražme na cestu, a to k Balatonu.
      12:38
      Singapur: ostrov Sentosa
        Singapur bývá někdy označován jako „asijské Švýcarsko“. Městský státeček ležící na nejjižnějším výběžku Malajského poloostrova je na poměry okolních zemí hospodářsky velmi rozvinutý. Úspěchy zdejší ekonomiky se odrazily i v trávení volného času. Loni na podzim jsme s Objektivem navštívili singapurský zábavní ostrov Sentosa, dnes vás zavedeme do proslulého Ptačího parku Jurong.
        19:03
        Španělsko: Kantabrie
          V závěru se ještě jednou vrátíme do Evropy, tentokrát do Španělska, které o svých krásách nemusí nikoho dlouho přesvědčovat. My se vypravíme do Kantabrie, kraje na severu země, který skrývá spoustu nenápadných ale přesto atraktivních koutů, do kraje, který žije zvláštními kontrasty i bohatou historií.
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          3. června 2007

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám