26 minut

15. dubna 2007

Obsah dílu

Irsko: národní parky — Maďarsko: slavnosti v Szombathely — Rumunsko: Karpaty

Části dílu

01:14
Švýcarsko: Curych
    U nás se na jaře vynáší Morana, v Curychu pálí svého Bögga. Jde o vůbec největší svátek, který se ve městě koná každý rok v půlce dubna. Je tak populární, že o něj nikdo nechce přijít, z města téměř nikdo neodjíždí a kdo není součástí ohromného barevného průvodu, tak alespoň stojí na ulici jako divák. Curych zaplaví barevné dobové kostýmy, ohromné množství kapel a historických rekvizit.
    08:18
    Itálie: Val di Femme
      Jaro jsme přivítali už i u nás, teď ale zavzpomínáme na zimu. Ta letošní lyžařům moc nepřála – i podle statistik byla jednou z nejteplejších za poslední desítky let. S Objektivem se vypravíme do jednoho z nejoblíbenějších lyžařských resortů v Evropě – do italského Val di Fiemme. Nedostatek sněhu trápil letos celou Evropu, ale v Itálii si s tím starosti nedělali, mají tam totiž celkem dokonalý systém umělého zasněžování.
      15:17
      Maďarsko: pustě
        Málokde splývá nebe se zemí tak působivě jako v maďarské pustě. Je to kraj nekonečných rovinatých pastvin. Na západě ohraničený Dunajem a na východě rumunskými hranicemi. Přestože většinu tohoto území už lidé zkultivovali, pár míst, kde můžete spatřit takzvanou pustu v jejím původním stavu, přetrvalo dodnes.
        21:14
        Thajsko: chrámy
          V poslední reportáži se vypravíme do thajských buddhistických chrámů. Jak ale za malou chvíli uvidíte, tak nejsou jen náboženskými centry. Ukážeme vám je z trochu jiného pohledu. Některé z nich jsou známé například magickým tetováním, které nabízejí tamní mniši. Jiné zas slouží jako útulek pro opuštěné tygry. Tham Krabok je proslulým protinarkotickým centrem. Klášter Phra Baht Nam Phu je zase útočištěm HIV pozitivních pacientů. Takže se připravte na tak trochu netradiční návštěvu buddhistických chrámů.
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          22. dubna 2007

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám