iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
8. 12. 2010
17:30 na ČT1

1 2 3 4 5

101 hlasů
21635
zhlédnutí

Pod pokličkou

Remoska – starší a racionálnější sestra mikrovlnky

21 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...

Pod pokličkou

  • 00:00:24 V remosce nevím, co se dá vařit,
    protože jsem ji před rokem vyhodil.
  • 00:00:28 Remosku máme na chalupě
    mezi odloženými věcmi
  • 00:00:32 a pamatuji si na ni velmi dobře.
  • 00:00:35 Vypadá to jako minohledačka,
    ale je to nádoba,
  • 00:00:38 do které se přiklopí víko,
    které má šlauch do elektřiny.
  • 00:00:54 Tati, ty jsi vymyslel remosku?
  • 00:00:57 Klasickou ne, ale její variantu
    vhodnou třeba na čundry.
  • 00:01:00 A jak si ji vyrobil?
  • 00:01:02 Bylo to ještě na vojně,
    vespod byl hliněný ešus
  • 00:01:05 a nahoře jako dekl minohledačka.
  • 00:01:08 To je super a co se v tom dalo vařit?
  • 00:01:11 Cokoliv kromě špenátu.
  • 00:01:12 Jak to?
  • 00:01:13 Protože špenát obsahuje hodně železa
    a minohledačka pořád pípala.
  • 00:01:18 To se nedalo vydržet.
  • 00:01:23 Historie remosky začala
    někdy v polovině 50. let.
  • 00:01:27 Tvůrcem této malé
    elektrické pečící nádoby,
  • 00:01:30 která je vyhřívána
    topnou spirálou ve víku,
  • 00:01:33 je pan Oldřich Homuta.
  • 00:01:35 Výrobek pro svoji univerzálnost
    přípravy jídel, dlouhou životnost
  • 00:01:40 a nenáročnou obsluhu i údržbu
    brzy našel velkou oblibu
  • 00:01:43 u českých hospodyněk.
  • 00:01:45 Remosek se prodá 1,5 milionů
    a vyrábí se plných 40 let.
  • 00:01:50 Když, ale počátkem 90. let
    vpadly na náš trh
  • 00:01:53 atraktivní mikrovlnné
    a horkovzdušné trouby,
  • 00:01:56 usoudil tehdejší výrobce,
  • 00:01:58 že má tento jednoduchý vynález
    odzvoněno.
  • 00:02:01 Byl to omyl!
  • 00:02:02 Roku 1994 patent kupují noví,
    osvícení majitelé a přesouvají výrobu
  • 00:02:08 z Čech do Frenštátu pod Radhoštěm.
  • 00:02:11 Doba si však vyžádala inovaci
    a tak Remoska dostala nový kabát
  • 00:02:15 z teflonu v naprosto novém designu!
  • 00:02:18 A od roku 2000 objevuje
    jednoduchou pečící mísu celý svět.
  • 00:02:22 A zcela fenomenální úspěch
    zaznamenává tento ryze český vynález
  • 00:02:27 ve Velké Britanii!
  • 00:02:31 Renomé značky Remoska v zahraničí
    vybudovala žena -
  • 00:02:35 Milena Grenfell-Baines,
    která se stala dovozcem
  • 00:02:38 tohoto spotřebiče do Anglie.
  • 00:02:40 Tato původem Češka,
    byla jedním z Winstnových dětí,
  • 00:02:43 které byly zachráněny
    v době 2. světové války
  • 00:02:45 odvozem do Anglie.
  • 00:02:47 Při pobytu v Čechách paní Milena
    objevila remosku
  • 00:02:50 a nadchla ji natolik,
    že ji v Británii prosadila
  • 00:02:53 jako nezbytnou součást
    zdejších kuchyní.
  • 00:02:57 Do Velké Británie
    dnes směřuje více než polovina
  • 00:03:00 roční produkce remosek
    a ročně se zde prodají
  • 00:03:03 desítky tisíc kusů.
  • 00:03:05 A tak časopis Good Housekeeping
    udělil remosce v roce 2001
  • 00:03:09 cenu Vynález roku.
  • 00:03:10 I přesto, že v té době
    měla Remoska téměř 50 let!
  • 00:03:15 Nadšení zahraniční uživatelé
    dokonce založili
  • 00:03:18 internetovou stránku,
    která vypráví historii české pánve.
  • 00:03:22 Přináší recepty a poskytuje fórum
    pro milovníky remosek.
  • 00:03:26 A remoska je i jedním
    z mála českých výrobků,
  • 00:03:29 který se může pochlubit celosvětově
    uznávanou ochrannou známkou!
  • 00:03:36 Remoska je podle mnohých
    jediným technickým vkladem Čechů
  • 00:03:40 do světové gastronomie.
  • 00:03:42 Tušíte, ale v kterém českém městě
    se tento zázrak,
  • 00:03:45 začal sériově vyrábět?
  • 00:03:55 A jak si mysleli ti úspěšnější
    A je správně. Jasně!
  • 00:03:59 Je to tak,
    v roce 1957 se remoska
  • 00:04:02 ve svém původním designu
    začala sériově vyrábět
  • 00:04:06 v městečku Kostelec nad Černými lesy.
  • 00:04:09 Výroba tady končí počátkem 90. let
    a pak už to znáte, popojedem!
  • 00:04:15 Nezdá se ti to kuře syrové?
  • 00:04:17 Zdá se mi úplně zmrzlé,
    ale už si začínám zvykat.
  • 00:04:21 Přitom jsem to měla v remosce
    1,5 hodiny, to je divné.
  • 00:04:24 A vařilo to vůbec?
  • 00:04:26 Jak to mám vědět, když jsi místo skla
    dal do víka pozinkovaný plech?
  • 00:04:30 Tak na ten plech sáhnu, ne?
    A poznám, jestli to je horké.
  • 00:04:33 Měla jsem chňapky,
    abych se nespálila.
  • 00:04:36 Od doby, co máš na zadku
    hroznou spáleninu,
  • 00:04:39 tak si dávám pozor.
  • 00:04:40 To byl nápad, dát dekl na židli.
  • 00:04:43 A šla z dírek pára?
    To bývá, nebo ne?
  • 00:04:45 To by je musel někdo odšpuntovat,
    myčka to neumí.
  • 00:04:48 Ty to dáváš do myčky?
  • 00:04:50 Nejsem blbá,
    předem to vytáhnu ze zásuvky.
  • 00:04:53 Tak to už teda vážně nevím.
  • 00:04:55 Možná už vím, čím to je.
  • 00:04:56 Špatné kuře, že?
  • 00:04:58 Ale ne, Křižík nám vypnul hodiny,
    neodešlo inkaso.
  • 00:05:02 Už jsem se bála, že neumím vařit,
    tak dobrou chuť!
  • 00:05:06 Dobrou!
  • 00:05:09 Není to tak dávno,
    kdy se na trhu objevovaly remosky,
  • 00:05:12 jejichž mísy byly zhotoveny
    výhradně z hliníku,
  • 00:05:15 což mnohé od jejich užívání
    možná odradilo.
  • 00:05:19 Objevil se totiž názor,
    že hliník je pro vaření nevhodný.
  • 00:05:23 Vědci podezřívají hliník z likvidace
    mozkových a nervových buněk.
  • 00:05:27 Zvýšený příjem hliníku
    je dáván i do souvislosti
  • 00:05:30 se vznikem Alzheimerovy nemoci.
  • 00:05:32 Je však třeba připomenout,
    že při běžném používání
  • 00:05:36 se hliník z nádobí neuvolňuje.
  • 00:05:38 Rozpouští se pouze v přítomnosti
    kyselého prostředí.
  • 00:05:41 V praxi to znamená,
    že okyselíme-li vařený pokrm octem
  • 00:05:45 nebo vaříme-li např. zelí,
    z hliníkových nádob
  • 00:05:48 se začne uvolňovat hliník
    a my jej tak budeme nevědomky
  • 00:05:52 přijímat při každém dalším použití
    tohoto nádobí.
  • 00:05:56 Ten náš kluk je tak šikovný Maruš.
  • 00:05:58 To má po mně, viď?
  • 00:06:00 Ten je tak šikovný, že bych ho zabil.
  • 00:06:03 Ve škole dostali za úkol něco
    složitého.
  • 00:06:07 Jak se to vezme,
    vyklíčit fazoli a zasadit ji měli.
  • 00:06:09 Jak prosté, že?
  • 00:06:10 Jenomže klackovi se nechce čekat,
    a tak to urychlil v remosce.
  • 00:06:14 Myslí mu to, to je dobře.
  • 00:06:15 Vzal na to hlínu ze sklepa,
    kde si půl roku
  • 00:06:18 piplám žížaly na ryby.
  • 00:06:19 Víš, co jsem našel,
    když se rozptýlil kouř?
  • 00:06:22 Žížalí Černobyl.
  • 00:06:24 Ty chodíš na ryby, Karle?
  • 00:06:26 Jak tě taková hloupost vůbec napadla?
  • 00:06:28 To je jako by ses mě zeptala,
    jestli sbírám houby.
  • 00:06:30 Sbíráš houby?
  • 00:06:32 Samozřejmě, ty ne?
  • 00:06:33 Já jen tak.
  • 00:06:36 Remoska je pečící mísa,
    která na rozdíl
  • 00:06:38 od ostatních spotřebičů
    má ve víku topnou spirálu.
  • 00:06:44 -Jak se rozehřívá,
    tak vytváří teplé prostředí
  • 00:06:48 a rozehřívá se i nádoba,
    tím probíhá pečení
  • 00:06:54 souběžně zespoda i seshora.
  • 00:06:58 V uzavřené a poměrně malé nádobě
    vzniká přiměřená vlhkost,
  • 00:07:03 což přispívá k velké křehkosti
    a šťavnatosti masa.
  • 00:07:08 -Doba remosek byla
    v 60. a 70. letech,
  • 00:07:12 poté nastal útlum a v současnosti
    přichází remoska opět do módy.
  • 00:07:19 Ke konci století se nám
    remoska zmodernizovala tím,
  • 00:07:23 že vyměnila hliníkovou pečící nádobu
    za moderní s nepřilnavým povrchem.
  • 00:07:32 Také se díky paní Mileně
    rozšířila do Velké Británie.
  • 00:07:39 -V Anglii o remosce nikdo nevěděl,
    tak jsem si přečetla odkud to je
  • 00:07:45 a bylo tam nasáno
    Frenštát pod Radhoštěm.
  • 00:07:49 Tak jsem tam zavolala
    a nějaký pán řekl "Svoboda".
  • 00:07:54 Já jsem říkala:
    "dobrý den pane Svobodo,
  • 00:07:58 proč se neprodává remoska v Anglii?".
  • 00:08:02 Pan Svoboda říkal,
    že tam nemají žádný kontakt.
  • 00:08:05 "Já bych vám možná někoho našla".
  • 00:08:09 A on říká:
    "paní, vy jste anděl z nebe".
  • 00:08:14 A tak přišla remoska do Anglie.
  • 00:08:18 -Jídlo z remosky je zdravější
    z toho důvodu,
  • 00:08:23 protože používáme méně tuku.
  • 00:08:27 -Je tam malinký prostor pro vzduch,
    který eliminuje jak oxidaci,
  • 00:08:36 tak to udržuje
    stabilní klima a vlhko.
  • 00:08:43 Remoska je jedna z variant,
    když chceme vařit úsporně,
  • 00:08:47 kdy nechci zapínat celou troubu,
    když chci jen čtvrt kuřete.
  • 00:08:54 -Pokud porovnáme náklady v pečení
    v troubě a remosce, tak je to 80 %.
  • 00:09:00 Za posledních 5 let se prodalo
    asi 100 000 remosek,
  • 00:09:10 tak úspora je 200 MW
    a to už je pěkné číslo.
  • 00:09:16 -Pokud má někdo doma remosku
    s hliníkovou nádobou,
  • 00:09:21 tak doporučuji
    ji vyhodit do popelnice,
  • 00:09:26 protože hliník je nestabilní,
    zejména když se tam vloží potraviny,
  • 00:09:34 které jsou kyselé.
  • 00:09:36 Když tam budete dusit zelí,
    tak si koledujete.
  • 00:09:41 Když jsem poznala remosku,
    tak už byly teflonové remosky.
  • 00:09:47 Do Anglie bychom nemohli
    dovážet hliníkové.
  • 00:09:51 Moje máma vařila 60 let
    v hliníkových kastrolech
  • 00:09:55 a nic se ji nestalo.
  • 00:09:57 Dneska se proti tomu bojuje.
  • 00:10:00 Chlapi, tak jsem mluvil se šamanem
    a měl vážné výhrady
  • 00:10:04 proti našemu
    oblíbenému vaření v kotli.
  • 00:10:06 A proč?
  • 00:10:07 Prý se v něm dělají usazeniny,
    smrdí a není vhodný ke grilování.
  • 00:10:11 Šéfe, co kdybychom si vyrobili
    remosku?
  • 00:10:14 Ta je přece z hliníku ne?
  • 00:10:15 Přesně tak.
  • 00:10:16 A kde ho vezmeme?
  • 00:10:18 Až se nebude nikdo dívat,
    tak z traťového vedení na nádraží.
  • 00:10:23 Ty jsi přece hňup ty Blbe!
  • 00:10:25 Jediná naše doprava
    je zatím Tyranosaurus taxi Rex.
  • 00:10:29 A ten je v mědi.
  • 00:10:30 Rozčtvrtit?
  • 00:10:31 Jo a podusit v remosce
    aspoň půl hodiny.
  • 00:10:34 Že já raději nedržel pec.
  • 00:10:42 Tak chlapci,
    dnes zažijete zadostiučinění -
  • 00:10:46 i na remosce lze totiž najít chyby.
  • 00:10:49 Tak ať to opraví v továrně
    a nám dají svatý klid.
  • 00:10:53 Opatrnost je na místě
    při kontrole obsahu nádoby.
  • 00:10:57 Rozpáleným poklopem
    byste při nesprávné manipulaci
  • 00:11:00 mohli nadělat pořádné škody
    nejen na kuchyňské desce.
  • 00:11:04 Ještě horší škody nadělá
    rozpálený poklopec.
  • 00:11:07 Ve středu víka,
    kde není zabudováno topné těleso,
  • 00:11:11 byste mohli mít pokrm
    méně propečený než na okraji.
  • 00:11:15 Aby bylo pečení rovnoměrné,
    vystřihněte z alobalu kolečko
  • 00:11:19 o průměru mísy remosky
    a položte je před dopečením na pokrm,
  • 00:11:23 potom jej budete mít
    rovnoměrně propečený.
  • 00:11:26 Šéfe, pojďme udělat soutěž ve zpěvu
    ska a rege.
  • 00:11:31 Jmenovalo by se to Sanremo-ska.
  • 00:11:34 Jo a vítěz by dostal remosku,
    že jo, ty Blbe!
  • 00:11:40 V naši nekulinářské show následuje
    drůbeží recept a je nutné podotknout,
  • 00:11:46 že máku nebude potřeba.
  • 00:11:49 Jestli je jídlo z remosky
    zdravé vám nepovím,
  • 00:11:53 ale vzhledem k tomu,
    že ho jím velice často
  • 00:11:56 a pořád tady jsem
    a těším se celkem pevnému zdraví,
  • 00:11:59 tak bych řekl,
    že to asi nebude úplně nejhorší.
  • 00:12:09 Dnes to bude i s masem,
    tak šup, šup!
  • 00:12:12 Nakupujeme na kuřecí stehýnka
    s bramborami a zeleninou,
  • 00:12:15 vše najednou dělané v remosce.
  • 00:12:18 Tu prý máte doma od svatby.
  • 00:12:19 Od války, udělal jsem ji
    z topného tělesa infrazářiče.
  • 00:12:26 Kdyby to málo hořelo,
    tak je tam kobercovkou
  • 00:12:29 ještě přidělaný fén.
  • 00:12:31 Začneme pro vás přijatelnějším masem,
    kupte kuřecí stehýnka,
  • 00:12:37 raději jen chlazená
    a z českého chovu.
  • 00:12:40 Pokud místo původu nenaleznete
    na obalu,
  • 00:12:43 měl by vám tuto informaci
    prozradit prodávající.
  • 00:12:47 Prodávající v supermarketu jo?
    Špendlíčkem hledat.
  • 00:12:51 Ale český chov poznám,
    to jsou ty pajdající,
  • 00:12:54 přiotrávené, zabalené, viďte?
  • 00:12:56 Dělám si legraci, jsou prima.
  • 00:12:59 Tady jeden vypadá
    jak brácha od vrabčáka.
  • 00:13:04 Dále už budete potřebovat
    jen brambory
  • 00:13:06 a oblíbené druhy zeleniny.
  • 00:13:08 Olej, sůl a koření
    snad už po těch letech doma máte.
  • 00:13:13 Nemáme to po těch letech,
    ale už tolik let.
  • 00:13:16 Sůl tvrdá jako kámen a koření
    bude třeba opláchnout od prachu.
  • 00:13:21 Oleje je ve Škodovce ještě dost.
    Tam není jen benzín, jinak všechno.
  • 00:13:26 Maruško, dnes to bude
    tak jednoduché, že je divné,
  • 00:13:29 že tak nevaříme už dávno.
  • 00:13:31 Co vy víte, třeba tak vaříme,
    ani o tom nevíte.
  • 00:13:35 Maruško, nachystejte si remosku,
    pokud budete chtít vařit
  • 00:13:38 racionálně použijte na podlévání
    jen vodu, pokud si chcete přilepšit,
  • 00:13:43 trocha oleje neuškodí.
  • 00:13:45 Mám jen lehký topný,
    ten používat nechci,
  • 00:13:48 aby z toho nebyla zase nějaká kauza.
  • 00:13:51 Olej rozetřete na dno remosky,
    které pokladete plátky brambor.
  • 00:13:56 Na ně položte omytá a osolená,
    případně i okořeněná kuřecí stehýnka.
  • 00:14:02 Stehýnka nemám, jen kuřecí lýtka,
    snad to nevadí.
  • 00:14:06 Vše zasypejte na plátky
    pokrájenými rajčaty,
  • 00:14:09 paprikou a nakonec lilky
    nebo cuketami,
  • 00:14:12 které předem okořeníte, osolíte
    a dochutíte česnekem.
  • 00:14:17 Pečte v remosce,
    rozhodující je doba pečení masa.
  • 00:14:21 Doba? Já bych to udělala na podzim,
    co říkáte?
  • 00:14:25 Všechny ingredience
    vzájemně pustí šťávy
  • 00:14:28 a chutě se spojí!
  • 00:14:30 Už teď cítím tu vůni!
  • 00:14:32 To asi bude můj nový sprej,
    dostala jsem ho od Karla.
  • 00:14:37 Pitralon, heč.
  • 00:14:38 Hezký gastronomický zážitek!
  • 00:14:40 Čeho? Já s tím nepoletím na měsíc.
  • 00:14:43 Pardon, vy myslíte gastronomický
    a ne astronomický.
  • 00:14:47 Jasně, že s tím pofrčím za Karlem
    Na Růžek, tak já frčím.
  • 00:14:55 No ne.
  • 00:14:58 Jak už milánkové máte vědět
    téměř 40 let se remoska
  • 00:15:02 vyráběla z hliníku,
    který byl tak populární,
  • 00:15:05 že z něj měl francouzský císař
    Napoleon III. Vyrobenou:
  • 00:15:16 A zůstaneme při zemi, C je správně!
    Aluminálně!
  • 00:15:20 Hliník byl na přelomu
    19. a 20. století tak oblíbený
  • 00:15:25 a luxusní materiál,
    že byl užíván
  • 00:15:27 při výrobě šperků a příborů,
    které vlastnil i Napoleon III.
  • 00:15:32 A používal je pouze
    pro vzácné hosty.
  • 00:15:35 A jeho kolega Kristián X.,
    vládce Dánska,
  • 00:15:38 dokonce opravdu nosil
    na své královské hlavě
  • 00:15:40 hliníkovou korunu.
  • 00:15:42 Vychytralé!
  • 00:15:44 Remoska je tak šikovný přístroj,
    že zvládne prakticky vše
  • 00:15:48 včetně polévek.
  • 00:15:50 Sama s oblibou v remosce vařím
    rýži a zvládne i pečení chleba.
  • 00:15:58 -Tady mám anglickou kuchařku,
    už jsme si vymysleli
  • 00:16:02 200 různých receptů
    a dá se tam vařit všechno
  • 00:16:05 jenom ne Pusinky,
    protože na ty je moc teplá.
  • 00:16:10 Zkoušeli jsme snad všechno
    a všechno se nám povedlo.
  • 00:16:20 -Z remosky je vynikající
    vepřová pečeně -
  • 00:16:24 plecko, ramínko, krk, typy,
    které se ideálně hodí pro pečení.
  • 00:16:30 Nakořeníme, česnek, majoránka, kmín,
    co máme rádi
  • 00:16:35 a vložíme do remosky.
  • 00:16:39 Já přidávám k masu zeleninu,
    protože zelenina
  • 00:16:43 se postará o šťávu.
  • 00:16:45 -Vezměte si brambory, zeleninu,
    na to položíte 4 kotlety,
  • 00:16:51 jděte si dát Gin a tonik,
    přečtěte si noviny,
  • 00:16:56 otočte kotlety
    a za půl hodiny to máte hotové.
  • 00:17:00 -V remosce si určitě nepřipravíme
    pstruha po mlynářsku,
  • 00:17:04 opečeného z obou stran,
    ale můžeme připravit
  • 00:17:08 jakoukoliv jinou rybu
    dušením a pečením.
  • 00:17:14 -Může se tam dát trošku tuku,
    nejlépe čerstvého másla
  • 00:17:21 a pak už není co řešit.
  • 00:17:25 Když to podlijete
    troškou bílého vína,
  • 00:17:28 přidáte dobré koření,
    chilli papričky, nějakou pastu.
  • 00:17:34 Dá se vymýšlet.
  • 00:17:38 -Pokud bychom měli moderní remosku,
    tak můžeme připravovat
  • 00:17:42 nejrůznější zeleninová jídla
    bez obav,
  • 00:17:45 že by tam docházelo ke ztrátám.
  • 00:17:50 V remosce se dá připravovat klasická
    dušená zelenina
  • 00:17:55 z české kuchyně
    jako je dušené zelí, mrkev.
  • 00:18:00 -Ani jsem nevěděla,
    že se tam může vařit květák.
  • 00:18:04 Nalila jsem do remosky trošku vody,
    dala tam květák
  • 00:18:09 a to je jak v páře
  • 00:18:11 a za 10 minut byl květák hotový.
  • 00:18:14 Pečená mrkve, cibule
    se tam krásně upeče.
  • 00:18:20 Klasické buchty
    se v ní pečou báječně.
  • 00:18:24 Jak to udržuje kulatý tvar,
    tak se krásně propečou.
  • 00:18:29 -Velmi často dělám v remosce
    ovocný koláč.
  • 00:18:33 To je poločesko-anglický koláč,
    na který dám čerstvé ovoce,
  • 00:18:39 jablka, švestky, meruňky.
  • 00:18:42 Někdy tam dávám různé ovoce
    a to je velmi oblíbený koláč.
  • 00:18:52 A početní otázka na konec.
    Z kolika dílů se skládá remoska?
  • 00:19:01 A jasně, že A je správně!
  • 00:19:04 Pečící mísu si jednoduše
    poskládáte ze 3 částí -
  • 00:19:07 víka s topnou spirálou,
    samotné mísy a stojánku. Toť vše!
  • 00:19:12 Remosku používala moje babička
    a používá ji moje tchýně a tvrdí,
  • 00:19:17 že v tom nejlépe všechno upeče.
  • 00:19:19 Co je remoska, to vím velmi dobře,
    protože ji používáme.
  • 00:19:24 Je to velmi praktická věc,
    doporučuji.
  • 00:19:29 Remoska je geniální vynález,
    až se divím, že se neproslýchá,
  • 00:19:36 že ho vynalezl Jára Cimrman.
  • 00:19:46 Na remosku mám skutečně
    nejlepší vzpomínky.
  • 00:19:49 Nevím, kdo to vymyslel,
    ale řekl bych,
  • 00:19:54 že to je geniální nápad.
  • 00:19:56 Naše rodina v tom
    nejraději dělala sekanou,
  • 00:20:00 ale pak jsme objevili
    ještě jednu funkci a to,
  • 00:20:04 jak jsme čím dál horší pekaři
    a pečou se gumové rohlíky,
  • 00:20:13 tak v remosce se dají krásně dopéct
    a téměř se dostanou na křupavou fázi.
  • 00:20:27 Já to tak mám raději.
  • 00:20:29 Tebe bych chtěl mít doma.
    Ale vařeného.
  • 00:20:34 Končíme přátelé.
  • 00:20:35 Vy se ještě zhluboka nadechněte,
    zahřejte mozkové závity a hádejte,
  • 00:20:39 kdo má pravdu?
  • 00:20:41 V remosce, na rozdíl od mikrovlnky
    můžete upéct i buchtu!
  • 00:20:46 To není pravda,
    buchtu přece upečete i v mikrovlnce!
  • 00:20:51 Taky ji tam připečete,
    to se mi stalo.
  • 00:20:56 Do příště napište správné odpovědi
    a neprohloupíte, mám pro vás ceny.
  • 00:21:01 K dispozici je vám naše známá adresa
    i email.
  • 00:21:04 A rejža si významně klepe na hodinky,
    tak pa!
  • 00:21:06 Skryté titulky: Lucie Valachovičová,
    Česká televize, 2010

Související