iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
13. 12. 2013
18:25 na ČT1

1 2 3 4 5

47 hlasů
128358
zhlédnutí

Deník Dity P.

(I. řada)

Až se budu vdávat

Svatební menu bez experimentů, tradiční a dokonalé. Svíčková, knedlíčková polévka a koláče,

25 min | další Seriály »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...

přehrát vše

  • Chodské koláče

    1:12 do playlistu

    Chodské koláče
    Na 10–12 koláčů: 70 g droždí 500 ml teplého mléka nebo i víc 220 g krupicového cukru + kostka cukru na kvásek 1 vejce + 3 žloutky 1 kg polohrubé mouky 250 g másla, změklého 1 sáček vanilkového cukru kůra nastrouhaná z 1 citronu 1 lžička soli 100 ml rumu 1 lžíce oleje 1 rozšlehané vejce na potření okrajů koláčů mandle a rozinky na ozdobu Na tvarohovou náplň: 1,5 kg tučného tvarohu (ne ve vaničce) krupicový cukr podle chuti 250 ml smetany ke šlehání rum, citronová kůra a 1 vanilkový cukr 1 lžíce solamylu 125 g změklého másla 3 bílky Na makovou náplň: 250 g kvalitního máku krupicový cukr podle chuti špetka skořice 1 vejce 5 rumových perníčků, den předem namočených do vody Na povidlovou náplň: 750 g švestkových povidel citronová šťáva podle chuti rum podle chuti 1 lžíce solamylu

  • Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

    10:37 do playlistu

    Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
    Pro 6–8 osob: 5 lžic rostlinného oleje 1 volská oháňka 1 cibule 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) 1 lžíce rajského protlaku 50–100 ml červeného vína 1 bobkový list 5 kuliček nového koření 10 kuliček černého pepře sůl petrželka na ozdobu Na játrové knedlíčky: 200 g kuřecích jater, očištěných 40 g másla 1 vejce 1 lžíce majoránky sůl a pepř 4 stroužky česneku, nadrcené strouhanka

  • Svíčková omáčka

    16:24 do playlistu

    Svíčková omáčka
    Pro 4–6 osob: 6 lžic másla 6 lžic rostlinného oleje 700 g falešné svíčkové sůl a bílý pepř 2 cibule, nakrájené nadrobno 3 velké mrkve, nastrouhané 1 malý celer, nastrouhaný 1 větší petržel, nastrouhaný 1 lžička sušeného tymiánu 5 bobkových list 8 kuliček nového koření 2 lžíce cukru 20 ml octa 2 lžíce brusinek 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžíce plnotučné hořčice 2 kolečka citronu, bez kůry 1 zakysaná smetana 1 smetana na šlehání citron, šlehačka a brusinky na ozdobu

Přehrát vše

Související