25 minut

14/16 Paříž

Obsah dílu

Za jeden víkend v Paříži překoná Dita závratě a vyjede na Eiffelovku - pak se vrhne na francouzskou kuchyň. Přímo ve městě lásky.

Části dílu

02:27
Hovězí po burgundsku
    Pro 6 osob:
    3 lžíce olivového oleje
    150 g libovější slaniny, nakrájené na kostičky
    1 mrkev, nakrájená na kolečka
    1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    3 lžíce hladké mouky sůl a čerstvě namletý pepř
    1 a 1/2 kg hovězího zadního, nakrájeného na větší kostky
    2 lžíce rajčatového protlaku
    750 ml silného červeného vína (burgundské, Côte du Rhône)
    300 ml hovězího vývaru
    1 bobkový list a 3 snítky tymiánu, svázané nití
    30 g másla + na zjemnění omáčky
    20 malých cibulek nebo šalotek, oloupaných
    250 g malých žampionů, omytých a osušených
    10:06
    Croque-monsieur a salát s medovo-hořčičnou zálivkou
      Pro 2 osoby:
      1 lžíce másla + na opečení chleba
      1 lžíce hladké mouky
      190 ml mléka špetka strouhaného muškátového oříšku sůl a čerstvě namletý pepř
      2 lžíce parmazánu
      200 g gruyeru nebo ementálu, nastrouhaného
      4 krajíce chleba, francouzského, italského nebo toustového dijonská hořčice na namazání chlebů
      6 plátků šunky od kosti
      Salát pro 4 osoby:
      4 lžíce olivového oleje
      2 lžíce citronové šťávy
      2 lžičky dijonské hořčice
      1 lžíce medu
      200 g mladých lístků zelených salátů sůl a čerstvě namletý pepř čerstvá bageta k podávání
      16:05
      Crème brûlée s bobkovým listem
        Pro 8 osob:
        500 ml plnotučného mléka
        500 ml smetany ke šlehání
        8 čerstvých bobkových listů
        1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrabaný
        3 velká vejce
        5 žloutků z velkých vajec
        175 g krupicového cukru + 25 g na posypání povrchu krému špetka soli
        Přehrát celé video
        Stopáž25 minut
        Další díl
        15/16 Až se budu vdávat

        Přehled dílů

        32 dostupných
        Stopáž26 minut

        1/16 Sourozenecká party

        I. řada

        V příběhu Dity P. hrají hlavní roli recepty, podle kterých tentokrát uvaří pro své dvě sestry a bratra pudinkový trifle, krůtu na šalotkách s bramborovou kaší a salát s červenou řepou a mozzarellou.

        11. 9. 2013 na ČT2
        Stopáž25 minut

        2/16 Vyprošťováky

        I. řada

        Po sourozenecké party se určitě hodí silná krémová česnečka, citronáda a fish and chips s domácí tatarkou.

        18. 9. 2013 na ČT2
        Stopáž26 minut

        3/16 Piknik

        I. řada

        Neplánovaný a nakonec hodně vydařený piknik pro spoustu kamarádů proběhne na louce v pražské Stromovce. Dita připravila pečená jarní kuřátka, skvělou paštiku a jako dezert malé bábovičky s javorovým sirupem.

        25. 9. 2013 na ČT2
        Stopáž25 minut

        4/16 Po babičce

        I. řada

        Rodinnou kuchařku s babiččinými recepty považuje Dita za svůj největší poklad. Podle ní připraví na chalupě koprovou omáčku se ztraceným vejcem, králíka na hořčici, bramboračku a usmaží nadýchané koblihy.

        2. 10. 2013 na ČT2
        Stopáž25 minut

        5/16 Moje dorty

        I. řada

        Běhání k Ditiným oblíbeným činnostem už patří méně, ale když máte před sebou pečení a konzumaci narozeninových dortů, jde o nezbytnou přípravu. Čekají nás čokoládový a třímlékový dort a nakonec speciální rodinný jahodový dort.

        9. 10. 2013 na ČT2
        Stopáž26 minut

        6/16 Zavařování

        I. řada

        Jak si zavařit léto, předvede Dita na chalupě s plným košem darovaných okurek. Vařit bude také domácí jahodový džem, skvělá hrušková povidla a originální cibulovou marmeládu.

        16. 10. 2013 na ČT2
        Stopáž25 minut

        7/16 Teplé sladkosti

        I. řada

        Ze svého deníku Dita tentokrát vybrala teplé sladkosti, které v jejím životě hrají zvláštní roli. Zahání jimi chvíle, kdy bývá sama a sama být nechce.

        23. 10. 2013 na ČT2
        Stopáž25 minut

        8/16 Vlakem

        I. řada

        Snad poprvé v životě Dita P. vyrazí na „čundr“. A rovnou Posázavským pacifikem, klasickou tratí trampů. Jídlo pochopitelně s sebou.

        30. 10. 2013 na ČT2
        Stopáž26 minut

        9/16 Dětství

        I. řada

        Jídla, která jsme jedli v dětství a zůstanou nám na celý život, Dita P. uvaří svému malému synovci Ondrovi.

        6. 11. 2013 na ČT2
        Stopáž25 minut

        10/16 Zabijačka

        I. řada

        Autentická zabijačka, která Ditě připomene zážitek z dětství a také film Postřižiny. Přímo na statku pak uvaří své pojetí zabijačky.

        13. 11. 2013 na ČT2

        Deník Dity P. na sociálních sítích

        Napište nám