26 minut
Tep 24

9. dubna 2011

Obsah dílu

Nádory jícnu — Zdravá uzenina — Anesteziolog Jan Jahoda

Části dílu

00:54
Nádory jícnu
    Zákeřné nádory jícnu - nejsou příliš časté, často se ale zjistí pozdě. Prvním signálem může být napohled obyčejné pálení žáhy nebo potíže s polykáním. Operace, při které je nutné jícen nahradit, patří i při využití špičkové techniky mezi nejsložitější zákroky. Nesnadnou léčbou si na specializovaném pracovišti v Olomouci prošla i matka tří dětí Jana Palupčíková - její příběh je navíc v mnoha směrech unikátní.
    11:02
    Zdravá uzenina
      Objev mikrobiologů ve Zlíně ? je to uzenina , která příznivě působí na zažívací ústrojí. Vědci z Ústavu technologie a mikrobiologie potravin ve Zlíně přidali do masa místo běžných potravinářských bakterií ty probiotické. Po roční práci oznámili, že se jim podařilo vytvořit zdravou klobásku, a chystají i další výrobky. Ojedinělý recept si nechali i patentovat. Reportáž Ivy Zigmundové.
      16:03
      Anesteziolog Jan Jahoda
        Uznávaný anesteziolog Jan Jahoda - jeden z nejnáročnějších medicínských oborů dělá stávající přednosta Anesteziologicko-resuscitační kliniky Fakultní nemocnice v Ostravě už tři desítky let. Při své práci musí znát nejnovější metody a kombinace léčiv, které můžou pacienty na hranici života a smrti zachránit. Věnuje se mj. problematice zatím nenahraditelných antibiotik. Natáčela Iva Bartoňová.
        24:17
        Stručně
          Přehrát celé video
          Stopáž25 minut
          Další díl
          16. dubna 2011

          Přehled dílů

           

          Tep 24 na sociálních sítích

          Napište nám