15 minut

18. února 2012

Obsah dílu

Zpětné zrcátko — Svět modelářů: Auta — Miniparlament: Bezbariérové školy — Zprávičky od vás: Mediální workshop na Gymnáziu Frýdlant — Slovíčka: Mystifikace

Části dílu

00:38
Zpětné zrcátko
    20 let internetu v ČR, přívaly sněhu, hříbata v Kladrubech a Masopust – to jsou témata pro tento díl Zpětného zrcátka. Průvodce nám bude po krátké pauze opět dělat Petr Kopecký.
    02:42
    Svět modelářů: Auta
      Po lednové pauze opět nahlédneme do světa modelářů. V tomto díle se podíváme v reportáži Štěpána Kačírka na modely aut.
      06:00
      Miniparlament: Bezbariérové školy
        Dvanáctiletá Adriana přišla do Miniparlamentu s návrhem, aby všechny školy měly bezbariérový přístup. Je to skvělý nápad, protože handicapované děti tráví nejraději čas ve společnosti svých nepostižených vrstevníků, ne někde v izolaci. Navíc pokud se postižení dostanou do blízké školy, nemusí trávit čas v odloučení od rodiny na internátu. Podívejme se, jak se k Adrianinu návrhu postaví ostatní poslanci! Jak byste hlasovali vy?
        10:38
        Zprávičky od vás: Mediální workshop na Gymnáziu Frýdlant
          Ještě téměř na konci dvacátého století bylo technologicky nemožné pro kohokoliv, kdo nebyl novinářem, vytvářet obsah médií. Digitalizace a internet situaci naprosto změnily. Pojďme se podívat na gymnázium ve Frýdlantu, jak vypadá mediální workshop.
          11:43
          Slovíčka: Mystifikace
            Stát se obětí nějaké mystifikace může být pro jednoho zábavné, pro druhého neuvěřitelně popuzující. Třeba když se těší na pěkný nákup, a pak zjistí, že místo vysněného hypermarketu ho čeká jen papírová atrapa. Více vám mystifikaci přiblíží Slovíčka.
            14:01
            Soutěž
              Přehrát celé video
              Stopáž16 minut
              Další díl
              25. února 2012

              Přehled dílů

               

              Zprávičky na sociálních sítích

              Napište nám