15 minut

8. ledna 2011

Obsah dílu

Zpětné zrcátko — Reportáž: Kamerové zkoušky — Reportáž: Vzpomínky na základku Václava Vorlíčka — Slovíčka: Ekologie

Části dílu

00:37
Zpětné zrcátko
    Ty nejlepší dětské události z roku 2010 Vám ve Zpětném zrcátku připomene Petr Kopecký.
    03:39
    Reportáž: Kamerové zkoušky
      Zaujmout místo kluků a holek diskutujících v našem miniparlamentu Vás v prosinci chtělo opravdu hodně. Do zákulisí kamerových zkoušek můžete nakouknout v reportáži a první čtveřici nových poslanců uvidíte v malé sněmovně už v dalším dílu. A ještě jedna novinka: na půdu miniparlamentu se nám podařilo vlákat dvě klaunky, které se naprosto seriózně ujmou řízení parlamentní diskuze.
      06:59
      Reportáž: Vzpomínky na základku Václava Vorlíčka
        I kdybyste nějakou náhodou nikdy neslyšeli o legendárním režisérovi Václavu Vorlíčkovi, určitě dobře znáte postavy, které přivedl na filmové plátno. Popelka, Saxana i Arabela mu vděčí za svůj pohádkový život stejně jako pětadvacet celovečerních filmů, které natočil. Václav Vorlíček se narodil v roce 1930, takže jako kluk zažil druhou světovou válku, ale ještě před ní i zlatou éru českého skautingu a takhle na ni vzpomíná.
        10:32
        Slovíčka: Ekologie
          Možná se s rodiči díváte na televizní zpravodajství a čas od času si lámete hlavu tím, co tam slyšíte. Slova jako korupce, krize, globalizace, konzum, dokážou poplést i dospělé. Máme pro Vás ale dobrou zprávu – každý týden Vám jedno takové Slovíčko vysvětlí Vojta a Anička Borovi v animovaném cyklu režisérky Marie Procházkové. Dávat pozor se teď vyplatí taky proto, že ke Slovíčku se váže i naše soutěžní otázka.
          13:02
          Soutěž
            Přehrát celé video
            Stopáž15 minut
            Další díl
            15. ledna 2011

            Přehled dílů

             

            Zprávičky na sociálních sítích

            Napište nám