15 minut

6. února 2010

Obsah dílu

Reportáž: Divadelní hra Putování ve větvích — Miniparlament: Tykání učitelům — Jak se chovat ke… kočkám a křečkům

Části dílu

00:35
Zpětné zrcátko
    Rozdávání pololetního vysvědčení, dětské olympijské hry v Liberci a posmrtná cena Grammy pro Michaela Jacksona. Zajímají Vás podrobnosti? Nepromeškejte týdenní bilanci Petra Kopeckého.
    02:24
    Reportáž: Divadelní hra Putování ve větvích
      Měli jste někdy domeček na stromě? Možná Vás i napadlo, že by se tam nahoře dalo pěkně žít. Kdybyste se zmenšili tak, že by pro Vás větve stromu znamenaly celý svět, bylo by to skoro jako v pražském divadle Ponec na představení „Putování ve větvích“. S profesionálními herci a tanečníky se tu do dějů v imaginární koruně stromu zapojují i malí diváci ve věku od šesti do dvanácti let. Na představení i do jeho zákulisí se s kamerou vypravil Jakub Čermák a vyzpovídal dětské herce i režisérku Lenku Tretiagovou.
      05:19
      Miniparlament: Tykání učitelům
        Aby škola byla jenom do půl druhé. Aby vláda posílala dětem na konto kapesné. Nebo aby se při jízdě na kole a v autě nekouřilo – to jsou jen některé z návrhů, které nám posíláte jako svůj příspěvek do debaty v miniparlamentu. Všechny Vaše nápady samozřejmě archivujeme a zanedlouho se ty nejlepší z nich objeví na miniparlamentní půdě.
        Tentokrát bude svoji myšlenku obhajovat Honza. Chtěl by, aby se na všech školách učitelům smělo tykat. Autoritu pedagogů to podle něj neohrozí a žáci by se podle něj pak cítili ve škole líp. Mia, Bára i Ondřej s ním vcelku souhlasili, Ondřej si jenom vymínil, aby úplně malé děti v první a druhé třídě učitelům ještě vykaly kvůli ujasnění rolí.
        10:09
        Jak se chovat ke… kočkám a křečkům
          Schválně – máte nějaké zkušenosti s domácími mazlíčky? Třeba se Vám přemnožili pískomilové, Vaše rybičky se otočily břichem vzhůru anebo po zvířátku zatím jen toužíte. V žádném případě ale neuškodí, když si trochu připomeneme zásady chování ke zvířecím přátelům. Dnes se podíváme, co od nás potřebují kočky a křečci.
          12:51
          Soutěž
            Minule jsme se Vás ptali, kolik let musí být člověku, aby se mohl stát senátorem. Správně hádal ten, kdo napsal, že 40 let, tedy za C. Jestli Vás zamrzelo, že Vy ještě senátory být nemůžete, spravte si chuť novou soutěžní otázkou.
            Pokud máte pocit, že se k Vám úřady nechovají správně, můžete si stěžovat u ombudsmana. Kdo to vlastně je?
            A) strážce veřejné bezpečnosti
            B) veřejný ochránce práv
            C) ochránce veřejného mínění
            Přehrát celé video
            Stopáž15 minut
            Další díl
            13. února 2010

            Přehled dílů

             

            Zprávičky na sociálních sítích

            Napište nám