26 minut

24. června 2021

Obsah dílu

Rizikové úseky dálnic — Rizikové úseky dálnic — Majitelka omezila vstup očkovaným — Demolice budov ocelárny — Trest za poskytnutí syntetické drogy — 19 miliard pro MS kraj — Premiéra dokumentu Nová šichta — Následky bouřek na Šumpersku — Výstraha před silnými bouřkami — Obce proti hluku kolem D1 — Pokuty za rychlost v Havířově — 30 let zahraničních misí — Hyundai zastaví na den výrobu — Téma opakování v Telegraph Gallery

Části dílu

00:55
Rizikové úseky dálnic
    Na dálnici D35 mezi Velký Újezd a Přáslavice se vrátili řidiči. V sobotu na vozovce kvůli horku popraskal starý beton a havarovalo tam 5 aut. ŘS chce betonové dálnice kvůli vysokým teplotám ještě více kontrolovat. Vytipovali několik potenciálně rizikových úseků.
    02:42
    Rizikové úseky dálnic
      Živě Jan Rýdl, mluvčí ŘSD.
      06:40
      Majitelka omezila vstup očkovaným
        Zákaz vstupu lidem naočkovaným proti COVIDU-19.Případ, který v Olomouci šetří Česká obchodní inspekce. Majitelka obchodu s dětským zbožím Zuzana Michálková naočkovaným omezila vstup.
        Oznamuje to na dvou cedulích. Zdůvodnila to tím, že má strach o zdraví zákazníků i o to své.
        Vakcinace podle ní zvyšuje riziko přenosu nákazy od naočkovaných, kteří poté nemají žádné příznaky nemoci. Česká obchodní inspekce posoudí, zda nejde o diskriminaci zákazníků.
        07:10
        Demolice budov ocelárny
          Demolice budov ocelárny společnosti Vítkovice Steel bude pokračovat až do podzimu. Uvedla to mluvčí společnosti. Ocelárna ukončila provoz v roce 2015, mimo jiné i kvůli nepřidělení potřebného počtu emisních povolenek. Propustit tehdy musela zhruba 200 z 1 100 zaměstnanců, většina si našla práci v okolních firmách.
          07:36
          Trest za poskytnutí syntetické drogy
            Místo 8 let 3 roky vězení. Olomoucký vrchní soud výrazně snížil trest Lukáši Masnému z Ostravy souzenému v kauze nebezpečných syntetických kanabinoidů. Kvůli nim se od září 2018 v MS kraji přiotrávilo 24 lidí. 2 muži po požití drog zemřeli. První oběti nabídl látku právě odsouzený.
            09:47
            19 miliard pro MS kraj
              MS kraj schválil projekty za desítky miliard korun, které by měly regionu pomoci, aby se snáz vyrovnal s ukončením těžby černého uhlí. Evropská unie prostřednictvím fondu pro spravedlivou transformaci poskytne České republice 41 mld. Z toho pro MS kraj půjde téměř polovina. Zbytek si rozdělí Ústecko a Karlovarsko.
              11:13
              Premiéra dokumentu Nová šichta
                Z horníka programátorem. Takový je příběh bývalého havíře Dolu Paskov Tomáše Hisema. Více než 2 roky jeho cestu k nové profesi zaznamenával tým režiséra Jindřicha Andrše. Vznikl cenami ověnčený dokument Nová šichta. Před vstupem do kin měl premiéru v ostravském amfiteátru.
                14:11
                Následky bouřek na Šumpersku
                  Silné bouřky zasáhly Česko. Hasiči po nich vyjížděli ke stovkám zásahů, hlavně v Čechách. Čerpali vodu ze zatopených sklepů, odstraňovali popadané stromy. K ránu bouřky dorazily i do Jeseníků.
                  15:01
                  Výstraha před silnými bouřkami
                    Živě redaktorka Natálie Flajžíková.
                    16:26
                    Obce proti hluku kolem D1
                      Méně hluku z dálnice D1. Cíl 4 moravskoslezských obcí, které ji obepínají. Zástupci Klimkovic, Olbramic, Hladkých Životic a Vřesiny o tom dnes jednali s Ředitelstvím silnic a dálnic. Výsledkem je podle starosty Klimkovic Jaroslava Vargy termín, kdy silnici oddělí protihlukové stěny. Do budoucna by chtěly obce snížit i prašnost nebo světelný smog.
                      16:58
                      Pokuty za rychlost v Havířově
                        Skoro 40 tis. pokut za překročení povolené padesátky při výjezdu z Havířova na Ostravu. Havířovský magistrát je rozdává od počátku roku. Přestupků je tolik, že je úředníci nestačí vyřizovat a někteří řidiči se o nich dozvídají i 4 měsíce poté. Magistrát se snaží postup urychlit, už kvůli tomu přijal další zaměstnance.
                        19:19
                        30 let zahraničních misí
                          Čeští vojáci v zahraničních operacích, to je nová výstava na Slezskoostravském hradě. Představuje 12 novodobých válečných veteránů. Opírá se o jejich osobní vzpomínky, fotografie a citáty z rozhovorů, které pořídili pracovníci Vojenského historického ústavu Praha.
                          20:30
                          Hyundai zastaví na den výrobu
                            Automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku zítra na jeden den zastaví výrobu. Nemá součástky od firmy Yura z Tuniska, která jí dodává kabeláž. Firma doufá, že výpadek o víkendu nahradí a v pondělí výrobu rozjede. Problémy s dodávkami dílů mají i další automobilky v Česku.
                            Odboráři Škody Auto uvedli, že se kvůli nedostatku čipů a dalších dílů příští týden zastaví část provozů. V březnu přestala ze stejného důvodu na 2 týdny vyrábět i kolínská Toyota.
                            21:04
                            Téma opakování v Telegraph Gallery
                              Opakování v umění. Téma, které si vybrali kurátoři olomoucké Telegraph Gallery. Zajímalo je opětovné ztvárnění elementů, motivů nebo idejí. Díla hledali mezi mladou a střední generací současných českých a slovenských umělců. Výsledkem je výstava Ještě jednou, prosím.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              28. června 2021

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž25 minut

                              19. dubna

                              Přibývá obézních dětí — Obezita u dospělých — Mráz může ohrozit úrodu — OKD má souhlas pro těžbu — Muž donesl na policii 23 funkčních granátů — Policejní akce Speed Marathon — Speed marathon 2024 — Vyšla poslední kniha z trilogie Šikmý kostel — Nové prostory pro hendikepované v Olomouci — Přerov zbourá bývalý hotel Strojař — Výběr ze sociálních sítí ČT — Novinky v olomoucké MHD — Za hranicí mysli Tomáše Petrečka

                              19. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              18. dubna

                              Ve Zlatých Horách vznikne stanice záchranné služby — Hromadné výpovědi učitelů ZŠ Doubrava — Trest za vydírání pro bývalého zastupitele — Podezření na týrání koní — Open Studios Ostrava 2024 — Spor o stavbu cyklostezky v Trojanovicích — Výstraha před mrazem ve vegetačním období — Akce Zlepši si techniku na VŠB — Výběr ze sociálních sítí ČT — Retrospektiva fotografa Michala Kalhouse

                              18. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              17. dubna

                              Spor o větrníky u Moravského Berouna — Budoucnost větrné energetiky — Vývoj kolem heřmanické haldy — Gabriela Lefenda novou ředitelkou TS Ostrava — O Hanácká kasárna v Olomouci není zájem — Hejtman Bělica opustil některé sněmovní orgány — Zločin a trest v Bílovci — Razantní pokles teplot — Péče o děti s autismem — Baletní pocta českým skladatelům

                              17. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              16. dubna

                              Nová trasa pro horská kola v Mostech

                              16. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              15. dubna

                              Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                              15. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              12. dubna

                              Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                              12. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              11. dubna

                              Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                              11. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              10. dubna

                              Majitel Liberty jednal s vládou — Schůzka s majitelem Liberty zklamáním — Obce a DIAMO jednaly o těžbě plynu — Vedlejší větev kauzy Bečva před soudem — Výstava o osudu H. Píky — Nebezpečný úsek silnice na Prostějovsku — Další kamery do vozidel Dopravního podniku — Boris Jirků vystavuje v Galerii Chagall

                              10. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              9. dubna

                              Tameh čeká reorganizace — Jan Světlík čelí obvinění — Nové dálkové lety z mošnovského letiště — Podvodníci okradli seniory — Polovina klíšťat v Olomouci nakažena — Návrat sousoší do Staré Vody — Letní teploty vystřídá prudké ochlazení — Čajovna u knihovny končí — Těšínské divadlo projde rekonstrukcí

                              9. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              8. dubna

                              Bezpečnostní opatření šampionátu v hokeji — Změny ve vedení společnosti Renarkon — Věřitelé Liberty hlasovali o restrukturalizaci — Dítě se vzácnou nemocí léčí v Darkově — Počasí a teploty trhají rekordy — Zabavené zvony míří zpět do obcí — Volební urny pro eurovolby — Archiv Vítkovických železáren slouží 70 let

                              8. 4. 2024 na ČT1

                              Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                              Napište nám