26 minut

29. ledna 2019

Obsah dílu

Likvidace odpadu se odkládá — Likvidace odpadu se odkládá — Kraj přispěje obětem — Opilý řidič obviněn — Rekordní výnos sbírky — Ředitel chce FN stabilizovat — Personál nemocnice čeká očkování — Winter Survival v plném proudu — Další případ týrání — Hradec komunitní centrum nepostaví — Lyžařské kurzy pro hendikepované — Král umírá na scéně "12"

Části dílu

00:48
Likvidace odpadu se odkládá
    Likvidace nelegálně skladovaných barelů s nebezpečným odpadem ve Starém Městě nedaleko Frýdku-Místku se zatím odkládá. Město ještě nevybralo firmu, která odpad odveze, uskladní a zabezpečí. Pokud neskončí vyšetřování a policisté nenaleznou viníka, nesmí být nebezpečné látky zničeny.
    03:07
    Likvidace odpadu se odkládá
      A podrobnější informace o tom, jak by odvoz odpadu ze Starého města mohl probíhat, doplní primátor Frýdku-Místku, Michal Pobucký.
      07:52
      Kraj přispěje obětem
        Pozůstalým po obětech prosincového důlního neštěstí v Dole ČSM Sever ve Stonavě na Karvinsku přispěje MS kraj částkou 100 tis. Kč. Poskytnutí finančního daru dnes schválili krajští radní, řekla novinářům mluvčí úřadu Nikola Birklenová. Kraj peníze věnuje Nadaci OKD, která je jednou ze 2 organizací, které spravovaly vyhlášené veřejné sbírky.
        08:11
        Opilý řidič obviněn
          Silně opilý řidič nákladního auta, který havaroval v pátek na dálnici D46 u Prostějova, byl obviněn z obecného ohrožení. Hrozí muži až 8 let vězení. Podle policistů nehodě předcházela téměř 20km jízda z Tovačova na Přerovsku, řidič jel s více než 3 promile alkoholu. Na nebezpečnou jízdu upozorňovali na tísňové lince svědci, podle policie mohl ohrozit chodce i další řidiče, žádají proto o pomoc přímé svědky.
          08:38
          Rekordní výnos sbírky
            Výtěžek Tříkrálové sbírky v ostravsko-opavské diecézi je letos rekordní. Na území MS kraje a na Jesenicku se vybralo skoro 18 mil. 700 tis. Kč. Proti loňskému roku je to nárůst o více než 800 tis. 4/5 z výnosu sbírky zůstanou v regionu, kde byly vykoledovány, desetina pomůže v zahraničí a 5 % jde na celostátní projekty. Zbývajících 5 % pokrývá organizaci sbírky.
            09:06
            Ředitel chce FN stabilizovat
              Navázat lepší vztahy s Lékařskou fakultou Ostravské univerzity. Jedna z hlavních priorit nového ředitele Fakultní nemocnice Ostrava. Jířího Havrlanta jmenoval do funkce ministr zdravotnictví Adam Vojtěch minulý týden. Řízení nemocnice, která má více než 3 tis. zaměstnanců a ročně hospitalizuje průměrně 42 tis. pacientů, převezme v půlce února.
              11:16
              Personál nemocnice čeká očkování
                Jednotlivá zdravotnická zařízení v MS kraji vytipovávají zdravotníky, u kterých navrhnou testování a následné očkování proti spalničkám. Podle epidemiologů je kraj na hranici možné spalničkové epidemie. Pokud propukne naplno, stane se tak podle hygieniků v řádech několika týdnů. Celou situaci by pak musela řešit krajská epidemická komise.
                12:58
                Winter Survival v plném proudu
                  Desítky kilometrů dlouhé přesuny na lyžích nebo pěšky, nocování venku nebo zdolávání skalních stěn. I takové jsou podmínky závodu Winter Survival, který v Jeseníkách probíhá už po 25. Armádní soutěž nemá podle organizátorů ve světě obdoby. Účastní se jí týmy z Česka, Německa nebo z Rakouska.
                  15:34
                  Další případ týrání
                    V MS kraji přibylo případů týrání zvířat. Loni od ledna do listopadupolicisté kvůli tomu vyšetřovali
                    20 kauz, což je téměř 2x víc než o rok dříve. Zároveň stoupla objasněnost. V těchto dnech začali prověřovat další případ. 10letý vlčák, kterého zřejmě jeho majitel dlouhodobě týral, skončil v péči veterinářů.
                    17:14
                    Hradec komunitní centrum nepostaví
                      Bouřlivá diskuze mezi občany a zastupiteli proběhla včera v Hradci nad Moravicí. Na schůzi o budoucnosti Národního domu zvítězil plán budovu prozatím nerekonstruovat. Dům z roku 1909 už přitom měl vypracovanou studii i schválenou dotaci z evropských fondů na 18 mil. Kč.
                      19:37
                      Lyžařské kurzy pro hendikepované
                        Školní lyžařské kurzy. Pro někoho cesta, jak se na svahu zdokonalit. Pro jiné zase způsob, jak si osvojit aspoň základy lyžování. V Jeseníkách teď kurz pro své studenty pořádá taky Univerzita Palackého. Od ostatních se ale odlišuje. Studenti se na něm setkávají s dětmi se zdravotními handicapy a učí se, jak je naučit lyžovat.
                        21:46
                        Král umírá na scéně "12"
                          Umírání může mít mnoho podob. To, kterého se účastní diváci Národního divadla moravskoslezského, je nedůstojné a komické a trvá přesně 90 minut. Tak, jak to určil král absurdního dramatu Eugene Ionesco. Absurdní grotesku "Král umírá" v hlavní roli v Františkem Večeřou umístili její tvůrci do nové ostravské komorní scény "12".
                          Přehrát celé video
                          Stopáž26 minut
                          Další díl
                          30. ledna 2019

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          16. dubna

                          Nová trasa pro horská kola v Mostech

                          16. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          15. dubna

                          Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                          15. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          12. dubna

                          Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                          12. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          11. dubna

                          Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                          11. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          10. dubna

                          10. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          9. dubna

                          9. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          8. dubna

                          8. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          5. dubna

                          Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                          5. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          4. dubna

                          Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                          4. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          3. dubna

                          Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                          3. 4. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám