28 minut

6. srpna 2011

Obsah dílu

Pád střechy zabil dítě — Celní razie na tržnici v Hatích — Policie kontrolovala motorkáře — Příznivci motokrosu obsadili Loket — Nebezpečné lampy v Pardubicích — Setkání majitelů veteránů — Virtuos vede kurzy pro děti — Památník obětem nehody vlaku ve Studénce — Lepší ochrana proti povodním — Prostitutky obsadily jižní Čechy — Historici vyzvedli torzo letadla — Hubeníá slimáků zabralo — Historické vlaky v Bezdružicích — Muzeum ukázalo obří mozaiku

Části dílu

00:42
Pád střechy zabil dítě
    Rodinná tragédie se stala v Horních Bludovicích u Havířova. Během rekonstrukce rodinného domu se tam propadla střecha. Na místě zemřelo dítě, dva dospělí byli zraněni.
    02:04
    Celní razie na tržnici v Hatích
      Jedna z největších tržnic v Česku – Hatě na Znojemsku – dnes zažila razii celní správy. Probíhá už od dopoledních hodina a celníci ještě stále neodjeli.
      03:25
      Policie kontrolovala motorkáře
        ihočeští policisté na dnešní odpoledne vyhlásili akci Adrenalin a už potřetí v letošním roce se zaměřili na motocyklisty. Chtějí tak mezi nimi docílit nižší nehodovosti.
        04:59
        Příznivci motokrosu obsadili Loket
          Loket na Sokolovsku je v obležení příznivců motokrosu. Na seriálový závod mistrovství světa se sem sjelo na 20 tisíc lidí. To je pětkrát víc, obyvatel městečka.
          06:51
          Nebezpečné lampy v Pardubicích
            V Pardubicích obnovují zastaralé pouliční osvětlení. Některé lampy se před časem dokonce uvolnily a spadly na zem. Omezený rozpočet ale městu dovoluje obnovu jen tam, kde je ohrožena bezpečnost lidí.
            08:23
            Setkání majitelů veteránů
              Majitelé aut vyrobených před rokem 1918 se sjeli do Jičína. Na pátý ročník akce nazvané Loukotě a řemeny dorazily stroje z Česka i ze Slovenska.
              10:06
              Virtuos vede kurzy pro děti
                18 talentovaných houslistů z celé České republiky tráví prázdniny v Luhačovicích. Lázeňské město hostí už tradiční Akademii Václava Hudečka.
                12:27
                Památník obětem nehody vlaku ve Studénce
                  Přesně tři roky uplynou v pondělí od tragédie mezinárodního rychlíku ve Studénce. Přímo na místě si dnes památku osmi mrtvých i osudy bezmála stovky zraněných připomněli účastníci neštěstí i jejich blízcí.
                  14:37
                  Lepší ochrana proti povodním
                    Na řece Ohři budou mít přesnější a rychlejší informace o povodních. Velká voda přichází z velké části z hřebenů Krušných hor. Právě tam zřídil Český hydrometeorologický ústav srážko-měrnou stanici.
                    16:14
                    Prostitutky obsadily jižní Čechy
                      Největší problémy s prostitucí mají na jihu Čech. Tvrdí to občanské sdružení Rozkoš bez rizika, které ji monitoruje. Prostitutky se tam velmi rychle střídají a sledovat jejich zdravotní stav je skoro nemožné.
                      18:00
                      Historici vyzvedli torzo letadla
                        Objev, který připíše k letecké válečné historii další kapitolu. Od roku 1945 až dodnes bylo pohřbeno torzo německé stíhačky na poli u Telnice na Brněnsku.
                        19:36
                        Hubeníá slimáků zabralo
                          Loňská celoplošná akce na hubení slimáků ve Stříteži na Jihlavsku byla velmi úspěšná. Škůdce tam letos výrazně ubylo. Unikátní metodu využívají po vzoru Stříteže i další zahrádkáři v zemi.
                          21:23
                          Historické vlaky v Bezdružicích
                            Malí i velcí milovníci železnice se sjeli do Bezdružic na Tachovsku. O víkendu se tu totiž koná tradiční prázdninová akce – Bezdružické parní léto.
                            23:03
                            Muzeum ukázalo obří mozaiku
                              Severočeské muzeum v Liberci představuje nový exponát – a velký. Skleněnou mozaiku Josefa Kaplického, otce dnes známějšího architekta, která na sklonku 50. let zazářila na bruselské výstavě Expo.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž28 minut
                              Další díl
                              7. srpna 2011

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž25 minut

                              18. dubna

                              18. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              17. dubna

                              Návštěva prezidenta ve Zlínském kraji — Debata s prezidentem — Bagr uvízl pod železničním mostem — Sdílená kola v Hodoníně — Změna trasy kvůli hnízdění sokola — Pozemky bývalých novinových stánků — Vědci zaznamenali větší riziko požárů — Tobolky s léčebným konopím v lékárně — Bastard v Městském divadle Brno — Chování k asistenčním a vodícím psům

                              17. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              16. dubna

                              Mimořádné zastupitelstvo o letišti — Mimořádné zastupitelstvo o letišti — Soud k vývozu vrtných hlavic využitelných při výrobě jaderné zbraně — Ve Vyškově by mohl vzniknout další mokřad — Umělá inteligence v knihovnictví — Prezident Petr Pavel ve Zlínském kraji — Program návštěvy — Dar pro prezidenta — Program návštěvy — Vakcíny proti černému kašli — Poničení historické cely v Káznici

                              16. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              15. dubna

                              Spor o CHKO Soutok — Opravy na ulici Hněvkovského — Příprava výstavy v Rosicích — Výsledky potravinové sbírky — Výstavba mol na Nových Mlýnech — Provoněné nádraží v Břeclavi

                              15. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              12. dubna

                              Strojírenství na jižní Moravě — Strojírenství na jižní Moravě — Brněnská bytová kauza — Lidé ušetřili za teplo — Přípravy na inauguraci arcibiskupa — Přijímací zkoušky na střední školy — Jedno z nejobávanějších míst útlaku v 50.letech, věznice v Uherském Hradišti, vydalo další svědectví o své historii. Třeba jména vězňů, která tým badatelů objevil při průzkumu cel. Návštěvníci mohou do věznice nahlédnout i prostřednictvím interaktivní mob — Nová scéna Divadla Bolka Polívky

                              12. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              11. dubna

                              Princ & Princ v Divadle Polárka

                              11. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              10. dubna

                              Kontroly policistů na železnici — Vandalismus na železnici — Přestavba nemocnice v Blansku — Plagiátorství na Univerzitě obrany — Menší zájem o sázení révy vinné — Soud k vedlejší větvi kauzy Bečva — Instalace dálkově odečítaných vodoměrů — Vsetínský stadion nesplňuje regule — Divadelní hra Pokojíček v Národním divadle Brno — Sbírka jihomoravských záchranářů

                              10. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              9. dubna

                              Množí se škůdci — Množí se škůdci — Ústavní soud o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací — Nebezpečí požárů — V Jihomoravském kraji přibylo chovatelů exotických zvířat — Bezobslužné prodejny — Digitální asistenti pro seniory — Prezident navštíví Zlínský kraj — Absolventská inscenace studentů z JAMU — Studenti sází stromy

                              9. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              8. dubna

                              Oprava Vírského oblastního vodovodu — Úprava vody — Nejlepším městem pro podnikání ve Zlínském kraji je Valašská Meziříčí — Úplné zatmění Slunce — Volby do Evropského parlamentu — Chytré technologie v zemědělství — Mezinárodní den Romů — Brněnské kulturní centrum Co.Labs rozšíří své prostory — Měsíc do otevření kaple v Nesvačilce

                              8. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              5. dubna

                              Meruňky vykvetly dřív — Na Znojemsku začali sklízet chřest — Nový podchod v Žabčicích — Spouštění lodí na přehradu — Spor o dřevěné sošky — Zdražení venkovních zahrádek — Otevření Arnoldovy vily — Vzpomínky na kardinála Trochtu

                              5. 4. 2024 na ČT1

                              Události v regionech (Brno) na sociálních sítích

                              Napište nám