26 minut

21. září 2021

Obsah dílu

Headlines — Zbytečné karantény? — Teplická škola, kde se netestovalo na koronavirus — Lokální ohniska covidu-19 v Ústeckém kraji — Případ Adama Vyčítala u soudu — Tunel pod Bílinou bude — Obchvat Chrudimi kritizují někteří obyvatelé okolních obcí — Z České Třebové odchází výrobce lokomotiv — Kolínská Toyota obnovila po odstávce kvůli nedostatku čipů výrobu — Pokuta pro Polsko za těžbu v dole Turów — Předvolební debata kandidátů v Královéhradeckém kraji — Pytláctví a nelegální obchod s chráněnými a exotickými zvířaty — Celní správa o obchodu s ohroženými druhy — Razie na pytláky — Spory o opravu náměstí ve Velkém Meziříčí — Nákladové nádraží Žižkov se promění na byty — Studenti pomáhají sklízet dýně

Části dílu

00:06
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:01
    Zbytečné karantény?
      Epidemie covidu-19 stále omezuje výuku na některých základních školách. V Královéhradeckém kraji museli například v září nastavit karanténní opatření ve 20 školách a to kvůli pozitivnímu testu u dětí, nebo učitelů.
      02:56
      Teplická škola, kde se netestovalo na koronavirus
        V teplické základní škole posunuli začátek výuky kvůli rozsáhlé rekonstrukci, která stále ještě probíhá. Všech 400 žáků se tam učí pouze v jednom ze tří pavilonů. Protože škola začala s výukou teprve včera, žáky testovat nemusela vůbec.
        04:04
        Lokální ohniska covidu-19 v Ústeckém kraji
          Po necelých třech týdnech výuky se museli žáci Základní školy Mojžíř vrátit opět k distanční výuce. Důvodem byly pozitivní testy, které se prokázaly u žáků i pedagogů.
          05:01
          Případ Adama Vyčítala u soudu
            Matka Adama Vyčítala, který zůstal po operaci mandlí v bdělém kómatu, obvinila u soudu zdravotníky i Pardubickou nemocnici.
            06:51
            Tunel pod Bílinou bude
              Centrální komise Ministerstva dopravy podpořila vytvoření tunelu pod Bílinou. Obchvat města by měl být 3,2 km dlouhý a bude mít čtyři pruhy. Na hlavním tahu mezi Karlovými Vary a Libercem svede tranzitní dopravu mimo město.
              08:34
              Obchvat Chrudimi kritizují někteří obyvatelé okolních obcí
                Ve hře jsou 3 varianty, kudy by poslední část obchvatu mohla vést. První počítá s trasou přes městskou část Markovice. V tomto případě by se stavba přiblížila k domům až na 25 metrů. Při druhé možnosti by pak silnice obkroužila obec Bylany. Třetí možnost zas dovede dopravu k Třibřichům.
                09:06
                Z České Třebové odchází výrobce lokomotiv
                  Největší výrobce posunovacích lokomotiv v Evropské unii stěhuje produkci nových strojů do Jihlavy. Důvodem je nedostatek prostor i lidí v původním podniku CZ LOKO v České Třebové. Ten se bude nově soustředit na rozšíření opravárenského a zákaznického servisu.
                  10:50
                  Kolínská Toyota obnovila po odstávce kvůli nedostatku čipů výrobu
                    Zaměstnanci Toyoty nastoupili do plného třísměnného provozu. Doma zůstávali s týdenní přestávkou od 15. srpna a dostávali přitom 80% průměrného výdělku. Linky musela několikrát zastavit od začátku léta i mladoboleslavská Škoda. Další týdenní odstávku chystá společnost od příštího pondělí.
                    11:15
                    Pokuta pro Polsko za těžbu v dole Turów
                      Podle rozhodnutí Soudního dvora EU má Polsko platit denně pokutu ve výši 12,7 milionu korun za to, že nezastavilo těžbu v dole poblíž české hranice. Hnědouhelný důl Turów sousedí s Libereckem. Jeho rozšíření i těžba vede podle české strany mimo jiné k úbytku vody.
                      13:30
                      Předvolební debata kandidátů v Královéhradeckém kraji
                        Česká televize pokračuje v sérii předvolebních debat zaměřených na jednotlivé kraje - dnes ve 20:05 na ČT 24 bude na řadě Královéhradecký kraj. Debatu ze studia KH1 bude moderovat Martin Řezníček.
                        15:11
                        Pytláctví a nelegální obchod s chráněnými a exotickými zvířaty
                          Česko v hledáčku ochránců zvířat. Na nelichotivé listině je několik let kvůli pytlákům a byznysu s exotickou zvěří. Kriminalisté zároveň pokračují ve vyšetřování rozsáhlého nezákonného lovu chráněných druhů a pražský soud se znovu zabývá případem nelegálního obchodování s nosorožčími rohy.
                          17:33
                          Celní správa o obchodu s ohroženými druhy
                            V průběhu posledních let přibylo záchytů a zjištění porušení pravidel. Zatímco v roce 2012 to bylo 61 případů, o čtyři roky později už 162. V roce 2019 dokonce 219 záchytů. Covid-19 chráněným zvířatům pomohl. Pytláci nesměli do zahraničí a celosvětově zabili o třetinu méně zvířat. To platí i ve statistikách českých celníků.
                            18:48
                            Razie na pytláky
                              Dovoz tygrů do české honitby měl skončit jejich nelegálním odlovem. K tomu nakonec nedošlo. Podle vyšetřovatelů si to totiž zprostředkovatel nakonec rozmyslel. Akce s názvem Lovec nakonec vyšetřovatele přivedla na stopu dalšího pytláka, který usmrtil kvůli trofeji šumavského rysa.
                              20:36
                              Spory o opravu náměstí ve Velkém Meziříčí
                                Šest let sporů, konec dvou starostů a jedno neúspěšné referendum. Takový je zatím účet rekonstrukce náměstí ve Velkém Meziříčí. Zastupitelé se celou dobu neshodli, podle kterého z účastníků architektonické soutěže stavět, až se nakonec vrátili k odmítanému vítězi.
                                22:28
                                Nákladové nádraží Žižkov se promění na byty
                                  Budoucnost pražského nákladového nádraží má jasnější obrysy. Developeři spolu s městem plánují výstavbu celé nové čtvrti. Veřejnosti ji má blíže představit výstava v Centru architektury a městského plánování.
                                  24:03
                                  Studenti pomáhají sklízet dýně
                                    Na polích začala sklizeň dýní. V Hradci Králové s ní pomáhají studenti z Hořic. Plní si tak povinnou praxi a zároveň kompenzují nedostatek pracovníků v zemědělství.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    22. září 2021

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž26 minut

                                    15. dubna

                                    Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                    15. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    12. dubna

                                    Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                    12. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    11. dubna

                                    Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                    11. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    10. dubna

                                    ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                    10. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    9. dubna

                                    Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                    9. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    8. dubna

                                    Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                    8. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    5. dubna

                                    5. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    4. dubna

                                    Případ záměny pacientek na Bulovce — Další pochybení lékařů — Protest proti výstavbě kasin v Chrášťanech — Vědci zkoumali účinnost zákazu hazardu — Další úmrti po nákaze černým kašlem — Cvičení letců AČR a NATO — Demolice části Libeňského mostu — Příprava Českého Švýcarska na suché léto — Méně přestupků díky radarům — Zrušení rozhodnutí o vítězi tendru na D11 — Jarní údržba městského mobiliáře — Veřejná sbírka na záchranu sousoší — Oprava sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Časová schránka na zámku v Opočně

                                    4. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    3. dubna

                                    Zabezpečení jaderné elektrárny na Ukrajině — Dopravní omezení na pražské magistrále — Pokuta pro ÚOHS pro Pardubice — Výpovědi doktorů v pardubické nemocnici — Restauratéři porušují pravidla pro provoz předzahrádek — Novým hejtmanem Moravskoslezského kraje je Josef Bělica — Začíná Tržnice Zahrady Čech — Blovická škola má kvůli šikaně nové vedení — Oprava mostu rozdělila centrum Českého Krumlova — Sbírka na obnovu vyhořelého kostela — Petice proti nové zástavbě Letňan — Agresivní muž napadal spolucestující — Spuštění registrace na splouvání Teplé Vltavy — Osazení Božího oka v Křišťálovém údolí

                                    3. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    2. dubna

                                    Začínají zápisy do prvních tříd — Odklady školní docházky — Změny, které resort plánuje pro základní i předškolní vzdělávání — Bourání mostu v Chrudimi — Uzavírka Zvíkovského mostu — Oprava pražské magistrály — Začíná blokové jarní čištění ulic — Otevření nového centra České pošty v Hradci Králové — Protesty proti výškové výstavbě v Kutné Hoře — Prodloužení vazby pro žháře — Rozšíření karlovarského letiště komplikuje les — Roste počet nakažených černým kašlem — Záchrana zkolabovaného řidiče — Zájem o tísňovou péči se zvyšuje — Hubení hlodavců v Praze — Bozkovské jeskyně zahájily sezonu

                                    2. 4. 2024 na ČT1

                                    Napište nám