26 minut

21. července 2021

Obsah dílu

Headlines — Měnící se pravidla komplikují cestování — Zájem o cestování vzrostl — Očkovací cetrum bez registrace — Vyšetřování včerejšího výbuchu v Brdech — Turistika v Brdech — Sesuv svahu v Ústí nad Labem ohrožuje občany — Zvýšil se počet případů uštknutí zmijí — Ceny chat a chalup vzrostly o třetinu — Ceny chat a chalup vzrostly o třetinu — Ceny ovlivňuje i lokalita — Ceny ovlivňuje i lokalita — Rekreační objekty v Kersku — Chata Bohumila Hrabala — Spor o parkovací místa v Písku — Zúžení na dálnici D1 komplikuje dopravu — Lidé odevzdávají nelegálně držené zbraně — Koupaliště na seznamu kulturních památek — Pokuta za nelegální odpad — Neobvyklá záchrana kachňat — Začal samosběr okurek

Části dílu

00:11
Headlines
    Přehled zpráv
    01:04
    Měnící se pravidla komplikují cestování
      Komplikace s letošními dovolenými - proč tisíce lidí do poslední chvíle váhají, jestli se do zahraničí vydat - nestálá a často se měnící protiepidemická nařízení, navíc v různých státech různá.
      03:32
      Zájem o cestování vzrostl
        Za červen se počet odbavených cestujících na pražském letišti Václava Havla navýšil o 650 procent oproti stejnému měsíci loni, kdy se provoz po 1. vlně pandemie taky postupně obnovoval.
        04:23
        Očkovací cetrum bez registrace
          Už i v menších městech začínají fungovat očkovací místa, kde zájemci dostanou vakcínu proti covidu-19 i bez předchozí registrace a rezervace termínu, tak říkajíc na počkání.
          04:56
          Vyšetřování včerejšího výbuchu v Brdech
            Včerejší výbuch v Brdech - v někdejším vojenském výcvikovém prostoru, který těžce zranil dva armádní pyrotechniky, vyšetřuje vojenská policie jako podezření na těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, spáchané zatím neznámým pachatelem.
            07:26
            Turistika v Brdech
              Prvním stanovištěm turisty by mělo být infocentrum - těch je v Brdech hned několik. My jsme v Obecnici a jdeme si pořídit mapu.
              08:53
              Sesuv svahu v Ústí nad Labem ohrožuje občany
                V Ústí nad Labem - Vaňově začala sanace opěrné zdi ve svahu, který monitorují geoologové. Ten se pohybuje už od devadesátých let. Před dvěma lety se masiv natlačil i do opěrné stěny a ta popraskala. Na řadu tak přišla její rekonstrukce.
                10:44
                Zvýšil se počet případů uštknutí zmijí
                  Teplé letní počasí a proti minulým letům víc turistů v horách a v české přírodě je podle expertů důvodem, proč přibývá uštknutí zmijí.
                  12:14
                  Ceny chat a chalup vzrostly o třetinu
                    Ceny chat a chalup v Česku jsou na historickém maximu - proti loňskému roku o třetinu vyšší. Realitní kanceláře se domnívají, že i to je důsledek epidemie - lidé tolik necestují a chtějí svůj čas trávit blíž k přírodě.
                    13:32
                    Ceny chat a chalup vzrostly o třetinu
                      Z dat katastrálních úřadů za první čtvrtletí vyplývá, že průměrná cena chaty či chalupy byla 1 600 000 Kč. Nejdražší jsou v Libereckém kraji.
                      15:06
                      Ceny ovlivňuje i lokalita
                        Rozhoduje lokalita. Ceny jdou nahoru především na horách. A lidé chtějí hlavně do Krkonoš. Průměrná cena domu se tam ještě na jaře pohybovala kolem 5 milionů. Nejlevnější z horských oblastí jsou zatím Krušné hory v oblasti Ústeckého kraje.
                        15:19
                        Ceny ovlivňuje i lokalita
                          Koupit zahradu s chatou chce hlavně kvůli případné karanténě. Pokud by do ní pan Miroslav Rek musel, chce jí strávit na chatě anebo tu trávit volný čas.
                          16:32
                          Rekreační objekty v Kersku
                            Nejvíc rekreačních objektů se prodalo ve Středočeském kraji. Konkrétně v osadě Kersko, která je známá díky Bohumilu Hrabalovi
                            17:02
                            Chata Bohumila Hrabala
                              Chatu koupili manželé Hrabalovi před 56 lety. Její okolí inspirovalo spisovatele k napsání většiny jeho děl. Teď je chalupa na prodej - za necelých 12 milionů korun. Podle sousedů násobně dráž než ostatní chaty v okolí.
                              18:14
                              Spor o parkovací místa v Písku
                                Záměr radnice v Písku, který rozděluje obyvatele města. V historickém centru se má zrušit 112 parkovacích míst s cílem dostat odtamtud auta pryč a dopravu zklidnit.
                                19:59
                                Zúžení na dálnici D1 komplikuje dopravu
                                  Až s hodinovým zdržením teď musí počítat řidiči na dálnici D1 na Vysočině - je to kvůli zúžení na jeden jízdní pruh v místě renovovaného úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem a opravám tamního vodorovného značení.
                                  20:18
                                  Lidé odevzdávají nelegálně držené zbraně
                                    Už jen pár dnů mají majitelé nelegálně držených zbraní na to, aby je bez postihu odevzdali, případně legalizovali. Zbraňová amnestie, vyhlášená v lednu, totiž končí s posledním červencovým dnem.
                                    21:43
                                    Koupaliště na seznamu kulturních památek
                                      Koupaliště ve Volyni je staré 80 let a patří mezi vůbec nejstarší v Česku. Jako takové je zapsané na seznamu kulturních památek. Dodnes si zachovalo architektonické prvky z období konce první republiky.
                                      23:17
                                      Pokuta za nelegální odpad
                                        Pokutu 200 tisíc korun dostala firma, která nelegálně navezla odpad do zemědělského areálu ve Vchynicích u Lovosic. Podle České inspekce životního prostředí společnost VS Transport & Logistic loni v říjnu z Německa do místa navezla na 100 tun pravděpodobně komunálního odpadu.
                                        23:41
                                        Neobvyklá záchrana kachňat
                                          Záběry, které jste viděli, jsou z neobvyklého zásahu městských strážníků v Brně-Komíně. Do kanálu tam spadla kachňata. Ten byl ale tak úzký, že je z něj nebylo možné vytáhnout ani odchytovou sítí.
                                          24:26
                                          Začal samosběr okurek
                                            Začal samosběr okurek nakládaček. Přes studené a deštivé jaro vypadá úroda slibně. Pěstitelé se kvůli chladnému počasí obávali, že budou výnosy minimální. Farmáři jsou ale se zájmem lidí spokojení.
                                            Přehrát celé video
                                            Stopáž26 minut
                                            Další díl
                                            22. července 2021

                                            Přehled dílů

                                             
                                            Stopáž26 minut

                                            18. dubna

                                            18. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            17. dubna

                                            Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                            17. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            16. dubna

                                            Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                            16. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            15. dubna

                                            Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                            15. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            12. dubna

                                            Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                            12. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            11. dubna

                                            Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                            11. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            10. dubna

                                            ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                            10. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            9. dubna

                                            Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                            9. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            8. dubna

                                            Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                            8. 4. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            5. dubna

                                            5. 4. 2024 na ČT1

                                            Napište nám