26 minut

9. března 2021

Obsah dílu

Místa pro antigenní testování jsou zahlcená — Nákaza na Tachovsku pomalu ustupuje — Testuje i huť Klementa Gottwalda — První česká pacientka s Covid-19 v zahraničí — Kolony před očkovacím centrem v Pelhřimově — Praktičtí lékaři a očkování — Spor o vakcíny ležící ve skladech nemocnic — Hasiči nejen u požárů — Hygienici ukončili šetření lednové nelegální oslavy v teplickém hotelu. — Odvolání Místostarostky v Táboře — Atentátník z Ostravy — Problematická dezinfekce — Náchod koupí lázně v Bělovsi — Po úhynu tisíců ryb už se zase rybaří — Povolení na nový jaderný zdroj — Přípravy na Velikonoce — Mrazy ráno potrápily řadu regionů — Demolice zchátralého kina v Dobříši

Části dílu

01:01
Místa pro antigenní testování jsou zahlcená
    Některé firmy totiž posílají zaměstnance na testy do nemocnic, místo toho, aby se o ně postaraly samy. Například v Liberci teď lidé na termín čekají několik týdnů.
    03:02
    Nákaza na Tachovsku pomalu ustupuje
      Naopak situace se ale nelepší přímo v Tachově. Hygiena a vedení města to připisují agenturním pracovníkům. Ti až do včerejška nemuseli podstupovat povinné testování ve firmách.
      05:13
      Testuje i huť Klementa Gottwalda
        S plošným testováním začala také ostravská huť - Liberty. Do čtvrtka chce - na čtyřech stanovištích - otestovat 6 tisíc zaměstnanců a agenturních pracovníků.
        05:49
        První česká pacientka s Covid-19 v zahraničí
          Do polské nemocnice v Ratiboři dnes dorazila z České republiky první pacientka v rámci mezinárodní pomoci při boji s epidemií Covid-19.
          07:33
          Kolony před očkovacím centrem v Pelhřimově
            Přestože jsou lidé objednaní - na konkrétní hodinu, přijíždějí dřív. Obávají se, že se na ně vakcína nedostane. Na provoz tam proto - musejí dohlížet policisté.
            08:53
            Praktičtí lékaři a očkování
              Až 50 tisíc dávek vakcíny proti covidu by mohli měsíčně - vyočkovat praktičtí lékaři v Králové-hradeckém kraji. Do systému očkování je jich teď zapojeno přes 200. Ačkoliv své pacienty - zaevidovali do centrálního registru hned, jak to bylo možné, drtivá většina z nich na vakcíny stále čeká.
              09:39
              Spor o vakcíny ležící ve skladech nemocnic
                Na dopoledním jednání Asociace krajů - s vládou a Centrálním řídícím týmem - žádal primátor Hřib premiéra Babiše, aby zajistil - rychlý rozvoz - vakcíny Pfizer do krajů. Magistrát má totiž vliv - pouze na rozdělování vakcín AstraZeneca a Moderna.
                10:46
                Hasiči nejen u požárů
                  Otvírání bytů, transporty pacientů nebo výjezdy - s externím defi-brilá-torem. Hasiči se v posledním roce - mnohem častěji setkávají s prací záchranáře. Kvůli epidemii covidu-19 mají takových výjezdů až o polovinu víc než dřív.
                  12:24
                  Hygienici ukončili šetření lednové nelegální oslavy v teplickém hotelu.
                    Narozeniny tam měl slavit bývalý poslanec Petr Benda. Hygienici pokutovali tři účastníky za tom, že neměli roušku. Pro další sankce podle své krajské ředitelky Lenky Šimůnkové nemají dost důkazů.
                    12:51
                    Odvolání Místostarostky v Táboře
                      Zastupitelé města Tábora odvolali místostarostku - Michaelu Petrovou kvůli jejímu chování po nehodě auta, které řídila v noci - ke konci prosince. Podle vyšetřování - nezavolala policii, z místa odešla a měla odmítnout i dechovou zkoušku.
                      13:18
                      Atentátník z Ostravy
                        Policisté vypátrali muže, který údajně - vyhrožoval členům vlády a dalším lidem smrtí - kvůli řešení epidemie. Podezřelému 54-letému muži, kterého zadrželi v Ostravě, hrozí až 3 roky vězení. Policie v Česku už řešila - několik podobných případů.
                        13:53
                        Problematická dezinfekce
                          Na západě Čech teď ve velkém - dezinfikují veřejné prostory ve městech, která jsou nejvíce postižená koronavirem. Čistí chodby domů, dětská hřiště nebo lavičky. Třeba v Ostrově na Karlo-varsku ale radnice - narazila na odpor některých obyvatel.
                          15:44
                          Náchod koupí lázně v Bělovsi
                            Původní areál bývalých státních lázní v Bělovsi koupí radnice v Náchodě. Záměr schválili radní.
                            16:42
                            Po úhynu tisíců ryb už se zase rybaří
                              Český rybářský svaz znovu povolil rybolov na Farského nádrži u Horního Jiřetína na Mostecku. Tam se na podzim loňského roku propadlo dno nádrže do staré důlní šachty. Z ní do vody unikl sirovodík. Na základě toho došlo tehdy k úhynu tisíců ryb.
                              18:30
                              Povolení na nový jaderný zdroj
                                Jaderná elektrárna Dukovany získala - od Státního úřadu pro jadernou bezpečnost - povolení k umístění nového jaderného zdroje. Jedná se o jeden z nej-významnějších - přípravných kroků před zahájením stavby a výběrem dodavatele.
                                20:26
                                Přípravy na Velikonoce
                                  Přípravy maléreček na Velikonoce - necelý měsíc před těmito svátky jara - vrcholí. Jednou z nich je i Soňa Štossová z Tetčic na Brněnsku. Kraslice pod jejíma rukama - vznikají v oblasti, kde nemá - rozmanité zdobení vaječných skořápek - skoro žádnou tradici.
                                  22:06
                                  Mrazy ráno potrápily řadu regionů
                                    Mrazy ráno potrápily - řadu regionů v Česku. Nej-nižší hodnotu, minus 22 celých a jednu desetinu ((22,1))stupně Celsia, dnes naměřili - ve stanici Perla u Jezerní slati - poblíž Kvildy na Prachaticku. Mrazivé počasí ale zaujalo také naše iReportéry.
                                    22:39
                                    Demolice zchátralého kina v Dobříši
                                      Z centra Dobříše zmizela budova 70 let starého kina. Město ho nechalo zdemolovat. Důvodem byl velmi špatný stav objektu.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž26 minut
                                      Další díl
                                      10. března 2021

                                      Přehled dílů

                                       
                                      Stopáž26 minut

                                      15. dubna

                                      Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                      15. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      12. dubna

                                      Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                      12. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      11. dubna

                                      Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                      11. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      10. dubna

                                      ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                      10. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      9. dubna

                                      Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                      9. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      8. dubna

                                      Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                      8. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      5. dubna

                                      5. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      4. dubna

                                      Případ záměny pacientek na Bulovce — Další pochybení lékařů — Protest proti výstavbě kasin v Chrášťanech — Vědci zkoumali účinnost zákazu hazardu — Další úmrti po nákaze černým kašlem — Cvičení letců AČR a NATO — Demolice části Libeňského mostu — Příprava Českého Švýcarska na suché léto — Méně přestupků díky radarům — Zrušení rozhodnutí o vítězi tendru na D11 — Jarní údržba městského mobiliáře — Veřejná sbírka na záchranu sousoší — Oprava sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Časová schránka na zámku v Opočně

                                      4. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      3. dubna

                                      Zabezpečení jaderné elektrárny na Ukrajině — Dopravní omezení na pražské magistrále — Pokuta pro ÚOHS pro Pardubice — Výpovědi doktorů v pardubické nemocnici — Restauratéři porušují pravidla pro provoz předzahrádek — Novým hejtmanem Moravskoslezského kraje je Josef Bělica — Začíná Tržnice Zahrady Čech — Blovická škola má kvůli šikaně nové vedení — Oprava mostu rozdělila centrum Českého Krumlova — Sbírka na obnovu vyhořelého kostela — Petice proti nové zástavbě Letňan — Agresivní muž napadal spolucestující — Spuštění registrace na splouvání Teplé Vltavy — Osazení Božího oka v Křišťálovém údolí

                                      3. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      2. dubna

                                      Začínají zápisy do prvních tříd — Odklady školní docházky — Změny, které resort plánuje pro základní i předškolní vzdělávání — Bourání mostu v Chrudimi — Uzavírka Zvíkovského mostu — Oprava pražské magistrály — Začíná blokové jarní čištění ulic — Otevření nového centra České pošty v Hradci Králové — Protesty proti výškové výstavbě v Kutné Hoře — Prodloužení vazby pro žháře — Rozšíření karlovarského letiště komplikuje les — Roste počet nakažených černým kašlem — Záchrana zkolabovaného řidiče — Zájem o tísňovou péči se zvyšuje — Hubení hlodavců v Praze — Bozkovské jeskyně zahájily sezonu

                                      2. 4. 2024 na ČT1

                                      Napište nám