26 minut

25. listopadu 2019

Obsah dílu

Headlines — Pro letošní rok definitivně končí modernizace dálnice D1 — Aktuální situace na D8 — Nový obchvat na trase D11 — Kontrola uhlí — Do budovy těžařské společnosti v Mostě dnes pronikli aktivisté — Kde aktivisté v minulosti protestovali — Pohřešované děti — Správa šumavského parku má za sebou největší těžbu kůrovcem napadených stromů za posledních pět let – víc než sto osmdesát tisíc metrů krychlových dřeva — Dvojice jeřábů vrátila po měsíční odstávce na hladinu Máchova jezera Máj. — Chytré semafory nefungují — Přestavba magistrátních bytů v Praze — Praha se dohodla s dalšími vlastníky kvůli opravě terasy nad stanicí metra Budějovická — Domažlice mají po čtyřiceti letech nový bazén — Stěhování křišťálového betlému — Netradiční boj proti přemnoženým divočákům

Části dílu

00:07
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:54
    Pro letošní rok definitivně končí modernizace dálnice D1
      Od dnešního rána se bez omezení jezdí v nejkomplikovanějších úsecích na Vysočině u Větrného Jeníkova i u Velkého Meziříčí. Letošní modernizace na posledním úseku u Hvězdonic ve středních Čechách skončí o nadcházejícím víkendu.
      03:18
      Aktuální situace na D8
        Dokončila se oprava Prackovické estakády na dálnici D8. Most nedaleko Ústí nad Labem se opravoval už několikrát. Dělníci do něj například v roce 2018 pouštěli pryskyřici, aby ho zpevnily.
        04:23
        Nový obchvat na trase D11
          Ministerstvo dopravy ohlásilo nový termín dokončení dálnice D11 - ke státní hranici s Polskem bude dovedena v roce 2028. Ještě před rokem přitom bývalý ministr dopravy Dan Ťok uváděl, že by stavba mohla být hotová v roce 2025.
          06:34
          Kontrola uhlí
            Na poctivost prodejců uhlí se hned zkraje topné sezony zaměřují kontroloři Obchodní inspekce: Nejčastěji pokuty vyměřují za nedodržování uváděné hmotnosti nebo klamavé používání starých ceníků - dnes např. v Karlovarském kraji.
            07:14
            Do budovy těžařské společnosti v Mostě dnes pronikli aktivisté
              Podle jejich mluvčí vylezli na sídlo Severní energetické i proto, že dnes v Praze zasedá uhelná komise. Na místě zasahovala policie a situaci sledovala redaktorka Renata Malíková.
              08:57
              Kde aktivisté v minulosti protestovali
                Ani ne před měsícem obsadilo osm aktivistů rypadlo v Lomu Vršany - také na Mostecku. To několik stovek aktivistů a z různých zemí takto před rokem a půl protestovalo u lomu Bílina - rovněž na Mostecku.
                10:09
                Pohřešované děti
                  Policie pátrá po dvou dětech, které se z vycházky nevrátily do dětského domova v Nechanicích na Královéhradecku. Jde o dvanáctiletou Markétu Janků a čtrnáctiletého Patrika Paloučka.
                  10:33
                  Správa šumavského parku má za sebou největší těžbu kůrovcem napadených stromů za posledních pět let – víc než sto osmdesát tisíc metrů krychlových dřeva
                    Oproti loňsku ho ale prodal za téměř poloviční cenu. Vývoj v příštím roce ale nevidí správa parku příliš pozitivně. Likvidaci kůrovce zatím odhaduje v podobném objemu jako po orkánu Kyrill v roce 2007.
                    12:58
                    Dvojice jeřábů vrátila po měsíční odstávce na hladinu Máchova jezera Máj.
                      Sedmdesátitunová loď z roku 1959 je největší ze zdejší flotily. Na délku měří třicet metrů, pojme až 250 lidí. Naposledy prošel Máj náročnou rekonstrukcí před pěti lety.
                      13:48
                      Chytré semafory nefungují
                        Inteligentní řízení dopravy. To si město Plzeň slibovalo od zavedení - přednostního odbavení vozů MHD na křižovatkách. Mělo to být jedno z chytrých řešení - stejně jako třeba Plzeňská karta nebo mapa intenzity dopravy.
                        15:52
                        Přestavba magistrátních bytů v Praze
                          Praha chce, aby stát podporoval z dotací rekonstrukci prázdných bytů, které by sloužily třeba učitelům, strážníkům nebo seniorům. Hlavní město má vlastních bytů zhruba dva tisíce a skoro třetina potřebuje opravu.
                          17:57
                          Praha se dohodla s dalšími vlastníky kvůli opravě terasy nad stanicí metra Budějovická
                            Do 30. listopadu chce tak hlavní město požádat o stavební povolení a s některými pracemi začít ještě letos. Oprava by měla vyjít asi na 50 milionů korun.
                            18:31
                            Domažlice mají po čtyřiceti letech nový bazén
                              Stavba trvala čtyři roky, stála téměř tři sta milionů korun a město ji hradilo ze svého rozpočtu. V době zpracování projektu totiž domažlická radnice nenašla vypsanou žádnou vhodnou dotaci.
                              21:30
                              Stěhování křišťálového betlému
                                Pardubičtí muzejníci stěhovali světový unikát. Tři a půl tuny vážící křišťálový betlém.
                                22:55
                                Netradiční boj proti přemnoženým divočákům
                                  Způsob, jakým se v Boršově nad Vltavou brání proti přemnoženým divočákům, poutá pozornost dalších obcí.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  26. listopadu 2019

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž26 minut

                                  18. dubna

                                  18. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  17. dubna

                                  Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                  17. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. dubna

                                  Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                  16. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. dubna

                                  Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                  15. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  12. dubna

                                  Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                  12. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  11. dubna

                                  Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                  11. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  10. dubna

                                  ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                  10. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  9. dubna

                                  Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                  9. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  8. dubna

                                  Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                  8. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  5. dubna

                                  5. 4. 2024 na ČT1

                                  Napište nám