26 minut

17. září 2019

Obsah dílu

Headlines — Nemovitosti bez majitele — Přehled nemovitostí bez majitele — Jak je obtížné najít majitele pozemku a jak tato skutečnost může negativně ovlivnit rozvoj města — Policie potvrdila stíhání v případu Adama Vyčítala — Praha 5 má novou starostku — Jablonecký primátor Milan Kroupa vystoupil z hnutí ANO — Debata o těžbě nedaleko českých hranic — Začala stavba dalšího úseku dálnice D7. — Plán nové vládní administrativní čtvrti v Letňanech — Třebíč vystoupí z organizace sdružující města v UNESCO — Soud s vojákem Erikem Eštuem — Příliš mnoho ryb v Jordánu — Rekultivace železniční tratě v Plzni — V Pardubickém kraji je nedostatek zedníků — Nové studio ČT v Ústí nad Labem — Otevření simulačního centra pro mediky

Části dílu

00:10
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:10
    Nemovitosti bez majitele
      Vlastníci, kteří nejsou dostatečně identifikování v katastru nemovitostí, mají už je čtyři roky, aby se ke stavbě nebo pozemku přihlásili. Ukládá to tak novela zákona z roku 2014. Od té doby se podařilo vyřešit 30 tisíc takových případů.
      03:18
      Přehled nemovitostí bez majitele
        V současné době se jedná o 179 267 pozemků a 5 678 staveb. Nejvíc jich je v Jihomoravském a Zlínském kraji.
        04:04
        Jak je obtížné najít majitele pozemku a jak tato skutečnost může negativně ovlivnit rozvoj města
          V Chlumci nad Cidlinou při plánovaní stavby dopravního terminálu – investice za přibližně třicet milionů korun - řešili problém, co s pozemkem bez majitele.
          05:51
          Policie potvrdila stíhání v případu Adama Vyčítala
            Policie dnes poprvé promluvila k případu Adama Vyčítala. Potvrdila, že trestně stíhá dvě zdravotní sestry, lékařku a pardubickou nemocnici pro těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.
            08:23
            Praha 5 má novou starostku
              Novou starostkou Prahy 5 je dosavadní první místostarostka Renáta Zajíčková, zvolená za ODS. Střídá odvolaného Daniela Mazura z Pirátské strany. Poté, co ODS, hnutí ANO a sdružení SNOP 5 odmítly dál pokračovat v koaliční spolupráci.
              08:59
              Jablonecký primátor Milan Kroupa vystoupil z hnutí ANO
                Jablonecký primátor Milan Kroupa vystoupil z hnutí ANO. Zdůvodňuje to rozpadem koalice ve městě, který považuje za své osobní selhání. A tím, že nechce poškozovat vládní hnutí, za které byl zvolený.
                09:23
                Debata o těžbě nedaleko českých hranic
                  Přes dvě hodiny dnes zájemci debatovali se zástupci společnosti PGE, která usiluje o rozšíření těžby hnědého uhlí v polském dole Turów, v bezprostřední blízkosti českých hranic. Firma představila plán těžby, která by tam měla trvat do roku 2044.
                  11:52
                  Začala stavba dalšího úseku dálnice D7.
                    Tah z Prahy do Chomutova je hotový zhruba z poloviny. Nová část oko Panenského Týnce bude dlouhá tři a půl kilometru a stát skoro 700 miliónů korun. Stavba dalších dvou úseků by měla pak začít příští rok.
                    12:41
                    Plán nové vládní administrativní čtvrti v Letňanech
                      Premiér Andrej Babiš si prohlédl pole poblíž metra v pražských Letňanech, kam by rád umístil svůj projekt vládní administrativní čtvrti. Teď o tom znovu jedná s primátorem Zdeňkem Hřibem - za jakých podmínek by město plán přijalo.
                      14:27
                      Třebíč vystoupí z organizace sdružující města v UNESCO
                        Je to drahé a nic nám to nepřináší. Tak hodnotí Třebíč svoje členství v Organizaci měst světového dědictví UNESCO. Radní chtějí z této organizace vystoupit, jejich návrh ale ještě musí odsouhlasit zastupitelstvo.
                        16:48
                        Soud s vojákem Erikem Eštuem
                          Nižší trest pro Erika Eštua - za službu v cizích ozbrojených silách. Účastnil bojů na Ukrajině na straně samozvané Doněcké lidové republiky ovládané proruskými separatisty.
                          17:10
                          Příliš mnoho ryb v Jordánu
                            Experti Biologického centra Akademie věd teď provádějí výlov táborské vodní nádrže Jordán. Rybník je momentálně plný ryb - až tak, že ovlivňují kvalitu vody. Speciální metodou tak odlovují přemnožené, nežádoucí druhy.
                            19:01
                            Rekultivace železniční tratě v Plzni
                              Odpočinková místa, záchytná parkoviště i lepší využití rozhledny na Chlumu - rada města Plzně schválila studii, která se zabývá budoucností lokality Plzeň-Bukovec. Jde o místa, kudy před otevřením ejpovického tunelu vedla železniční trať do Prahy.
                              20:57
                              V Pardubickém kraji je nedostatek zedníků
                                Aktuálně je v kraji jen 45 zednických učňů. Podle hejtmanství začíná být situace vážná. Na nedostatek řemeslníků už si totiž začínají stěžovat stavební firmy. I proto teď kraj hledá cesty, jak přilákat nové zájemce. Nově zvýšil prospěchové stipendium.
                                22:34
                                Nové studio ČT v Ústí nad Labem
                                  Po Plzni bylo dnes zprovozněno nové regionální studio České televize i v Ústí nad Labem. V pravidelných moderovaných blocích pro ČT24 tak i ono, jako další v pořadí, rozšíří zpravodajství ze severního regionu Čech.
                                  23:08
                                  Otevření simulačního centra pro mediky
                                    Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové otevřela simulační středisko pro budoucí doktory. Centrum umožní praktický nácvik vyšetřovacích a terapeutických medicínských technik s pomocí nejmodernějších simulátorů.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    18. září 2019

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž25 minut

                                    19. dubna

                                    Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                    19. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    18. dubna

                                    Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                    18. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    17. dubna

                                    Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                    17. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    16. dubna

                                    Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                    16. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    15. dubna

                                    Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                    15. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    12. dubna

                                    Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                    12. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    11. dubna

                                    Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                    11. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    10. dubna

                                    ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                    10. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    9. dubna

                                    Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                    9. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    8. dubna

                                    Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                    8. 4. 2024 na ČT1

                                    Napište nám