iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
16. 5. 2009
13:55 na ČT1

1 2 3 4 5

40 hlasů
11829
zhlédnutí

Dobrá rada nad zlato

Euphorbia Diamond Frost — Zapnutí elektrického spotřebiče mobilním telefonem — Včelaři — Vypěstovaný česnek — Francouzská kuchyně

25 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...

Dobrá rada nad zlato

  • 00:00:04 ČT kavčí hory, Praha 4, 140 70,
    DOBRÁ RADA.
  • 00:00:09 www.ceskatelevize.cz
  • 00:00:24 Příjemný a doufám,
    že i teplý den,
  • 00:00:27 milí televizní přátelé.
  • 00:00:29 Tři zmrzlíky už máme za sebou
    a včera nás minula i sv. Žofie,
  • 00:00:34 co políčka často zalije.
  • 00:00:38 Takže bychom už bez obav
    mohli sázet zeleninu, nebo květiny,
  • 00:00:42 aby se naše zahrádka proměnila
    v pestrobarevnou kytici.
  • 00:00:48 A jaká je dnešní naše nabídka?
  • 00:00:51 Zavítáme mezi včelaře,
    ale tentokrát to budou děti.
  • 00:00:56 Paní Hana Hořáková vám poradí,
  • 00:00:59 jak jednoduše můžete vytvořit
    zahradní korýtko.
  • 00:01:03 Se zajímavou novinkou nás seznámí
    pan Maruna.
  • 00:01:08 Nebudou chybět ani rady
    a zajímavosti z vašich dopisů.
  • 00:01:13 Pan Lebiš představí novou kolekci
    barevných truhlíků.
  • 00:01:18 Připravíme si staročeskou
    specialitu pro opravdové gurmety.
  • 00:01:24 Na závěr informace
    o našich soutěžích.
  • 00:01:29 V dnešní škole květin
    nás čeká rostlina,
  • 00:01:33 které se říká diamantový mráz.
  • 00:01:42 Tahleta květina mi připomíná
    nevěstin závoj.
  • 00:01:47 Kdyby to bylo hustší,
    tak těmi drobnými kvítky.
  • 00:01:54 Je to Euphorbia Diamond Frost,
    diamantový mráz.
  • 00:01:59 Udělá nám to v truhlíkách
    krásnou dekoraci.
  • 00:02:02 V první fázi ona má hodně listů,
  • 00:02:05 ale ve druhé fázi má samý květ
    a žádné listy.
  • 00:02:09 Výhoda této kytky je v tom,
    že se dá kombinovat.
  • 00:02:14 Může se dát do muškátů,
    ty muškáty to nijak nepotlačí,
  • 00:02:19 jejich krásu to jen podtrhne.
  • 00:02:21 Proplete se mezi nimi nádherná
    bílá barva. Vypadá to úžasně.
  • 00:02:26 Euphorbia Diamond Frost,
    diamantový mráz.
  • 00:02:34 Dnešním našim hostem je opět
    pan Maruna,
  • 00:02:38 který nás naučí, jak zapínat
    elektrotechnické spotřebiče
  • 00:02:42 pomocí mobilního telefonu.
  • 00:02:45 A třeba z Ameriky.
    Je to pravda?
  • 00:02:47 Samozřejmě.
  • 00:02:49 Mobilní telefon dnes už používáme
    téměř každý.
  • 00:02:53 Je tady zařízení,
    které má vlastní simkartu,
  • 00:02:57 má v sobě telefonní číslo
  • 00:03:00 a můžete ho ovládat
    pomocí mobilního telefonu.
  • 00:03:06 Do tohoto zařízení se zasune
    simkarta úplně stejná,
  • 00:03:11 jako je v mobilním telefonu,
  • 00:03:14 kterou můžete od jakéhokoliv
    operátora dostat.
  • 00:03:17 Když si tohle někde koupím,
    tak tam už je simkarta?
  • 00:03:23 -Přesně tak.
    -Moje?
  • 00:03:25 Tam je nějaká nová a telefonní
    číslo máte na těch papírech.
  • 00:03:30 -Jaké telefonní číslo je vevnitř..
    -Tak to já pak použiju.
  • 00:03:36 Přesně tak.
  • 00:03:37 Jak už jsem říkal,
    ovladač máme každý v kapse.
  • 00:03:42 Vy ze svého mobilního telefonu
    buď posíláte SMS
  • 00:03:46 s nějakými příkazy pro to zařízení,
    nebo na něj zatelefonujete.
  • 00:03:50 Co to všechno může spustit?
  • 00:03:52 Může to spustit téměř všechny
    spotřebiče.
  • 00:03:56 Například pokud doma
    máte starší pračku,
  • 00:03:59 která ještě nemá všechny
    programovatelné funkce,
  • 00:04:03 jako je spuštění atd.,
  • 00:04:05 tak ráno si připravíte prádlo
    do pračky
  • 00:04:08 a když jdete z práce,
    tak si zavoláte
  • 00:04:11 a pračka se vám zapne.
  • 00:04:13 Toto zařízení má také termočidlo.
    Termočidlo nastavíte esemeskou.
  • 00:04:19 Pošlete na to zařízení:
    od 0 do 5 stupňů top.
  • 00:04:24 Zařízení vám samo bude hlídat,
    aby na chatě bojler nezamrzl.
  • 00:04:30 A vy potom v pátek,
    když se vydáte na chatu,
  • 00:04:35 tak víte, že za 3 hodiny
    se ohřeje voda v bojleru,
  • 00:04:40 zavoláte, nebo pošlete SMS
    a můžete si dát sprchu.
  • 00:04:45 -A můžete to taky vypnout?
    -Můžete to vypnout.
  • 00:04:48 To je na každý spotřebič
    tato krabička?
  • 00:04:54 Samozřejmě.
  • 00:04:55 Tahle krabička umí ovládat
    jen jeden spotřebič.
  • 00:04:59 Ale dá se používat různě.
  • 00:05:02 V zimě to používám na zapnutí
    bojlerů na chatě,
  • 00:05:06 ale v létě, když mám zahrádku
    plnou rajčat,
  • 00:05:10 tak s tím zapínám čerpadlo.
  • 00:05:14 Zapojíte čerpadlo a má zvláštní
    funkci, že pošlete SMS,
  • 00:05:19 kde napíšete Zapni
    a pošlu to na tady toho sluhu.
  • 00:05:30 Napíšete Zapni a čas,
    např. Zapni 10,
  • 00:05:34 a on vám za 10 minut
    zapne čerpadlo.
  • 00:05:38 To je výborný.
  • 00:05:40 Když po týdnu přijedete na chatu,
    tak rajčata jsou krásné.
  • 00:05:44 To se mi zdá vynikající.
  • 00:05:48 Já bych ráda, aby diváci viděli,
    že to opravdu funguje.
  • 00:05:53 Funguje.
  • 00:05:54 Pokud posíláte SMS, tak jedna SMS
    stojí 1 až 3 Kč podle toho,
  • 00:05:59 jakého operátora používáte.
  • 00:06:02 Tohle zařízení jsme schopni ovládat
    i zadarmo.
  • 00:06:07 Vy ho můžete sepnout provoláním.
    Vy ze svého mobilního telefonu
  • 00:06:12 vytočíte telefonní číslo
    tohoto zařízení na té krabici,
  • 00:06:17 a ono vám sepne.
  • 00:06:21 Když sepne, tak vy potřebujete
    vědět, jestli sepnul.
  • 00:06:25 To znamená, že ten sluha
    vám zavolá zpět.
  • 00:06:29 Takhle on je vychovaný?
  • 00:06:32 Můžete si to vyzkoušet.
  • 00:06:36 Máme tady zapnout větrák.
    Mám tady GMS sluha.
  • 00:06:47 Můžete jen vytočit
    telefonní číslo.
  • 00:06:50 Teď to trvá asi 10 vteřin.
  • 00:06:56 Perfektní.
  • 00:06:58 Teď to zavěsíte a za chvíli
    vám sluha zavolá zpět,
  • 00:07:03 že byl zapnutý větrák nebo topení.
  • 00:07:08 A že jsem ho vypnula,
    tak to nevadí?
  • 00:07:11 To nevadí.
  • 00:07:13 ZVONÍ TELEFON
    A už volá.
  • 00:07:15 Děkuji.
    To je výborný.
  • 00:07:18 Tohle je opravdu vynález nádherný.
  • 00:07:27 Jsme v centru Prahy na Vyšehradě
    v zahradě Jedličkova ústavu.
  • 00:07:35 Pan Cafourek založil klub
    Vyšehradských včelaříků.
  • 00:07:41 Co to znamená?
    Co si pod tím mám představit?
  • 00:07:45 My jsme občanské sdružení,
  • 00:07:47 které pracuje převážně
    s hendikepovanou mládeží.
  • 00:07:51 Už 15 let vyvíjíme různé aktivity.
  • 00:07:54 V letošním roce nás napadlo,
  • 00:07:57 že bychom naše aktivity mohli
    rozšířit o ekologickou záležitost.
  • 00:08:02 Napadlo nás, že založíme kroužek
    mladých včelařů v Praze.
  • 00:08:06 To je záslužné, protože jak říkal
    Einstein,
  • 00:08:10 že když zahynou včely,
    zahyne i lidstvo.
  • 00:08:14 Tak nějak to řekl.
  • 00:08:16 Traduje se,
    že skoro takhle to řekl.
  • 00:08:19 My jsme to založili proto,
    že včelařů v celé republice ubývá.
  • 00:08:24 Když ubývají včelaři,
    ubývají i včely.
  • 00:08:27 Je i nedostatek malých dětí,
  • 00:08:29 které by navázaly
    na starší včelaře.
  • 00:08:32 Vy tady budete mít zkušený včelaře
    a ty děti se mohou přihlásit?
  • 00:08:37 My jsme otevřený kroužek.
  • 00:08:40 Mohou se přihlásit děti z Prahy,
    nebo ze širokého okolí.
  • 00:08:44 -Mohou to být i zdravé děti?
    -Mohou to být i zdravé děti.
  • 00:08:48 My se snažíme propojit zdravé děti
    s těmi postiženými.
  • 00:08:53 Může se přihlásit kdokoliv.
    Od 1. třídy do 18 let.
  • 00:08:59 -Prostě kdo má o tento obor zájem.
    -Kdo se chce stát včelařem.
  • 00:09:04 Já bych tady představila...
    Představ se ty, jak se jmenuješ.
  • 00:09:08 -Já jsem Veronika.
    -Veronika a ty?
  • 00:09:11 Katka.
  • 00:09:12 -Ty máš v ruce nějaký co?
    -Dýmák.
  • 00:09:14 Jo to je dýmák.
    Na co je to?
  • 00:09:17 Tudy jde dým a když otevřete úl,
    tak to uklidní včely.
  • 00:09:22 -Ty se jich nebojíš?
    -Ne, nebojím.
  • 00:09:26 No, když máš tohleto,
    tak se jich bát nemusíš.
  • 00:09:30 -A baví tě to?
    -Určitě.
  • 00:09:32 -To ses přihlásila?
    -Našla jsem letáček ve škole.
  • 00:09:36 Pana Cafourka znám.
  • 00:09:39 -To je sestra?
    -Ano.
  • 00:09:41 Děti se naučí i stáčet med?
  • 00:09:44 Kompletně všechno,
    co patří ke včelařství?
  • 00:09:48 Jasně.
  • 00:09:49 To je velice záslužná práce.
    Kam se mohou přihlásit?
  • 00:09:53 -Máte telefon nebo nějaké spojení?
    -Máme webové stránky.
  • 00:09:57 Když si zadají do vyhledavače
    www.protebesdružení
  • 00:10:01 nebo když si zadají
    Vyšehradští včelaříci,
  • 00:10:04 tak jim tam vylezou
    naše internetové stránky.
  • 00:10:08 A bez internetu?
    Mohou přijít do Jedličkova ústavu.
  • 00:10:12 -Potom z nich vyrostou včelaři.
    -Doufám.
  • 00:10:15 Aby to lidstvo nevymřelo.
  • 00:10:22 Chcete, aby vám vydržel česnek?
    Samozřejmě vámi vypěstovaný.
  • 00:10:28 Paní Monika Podrazilová nám radí:
  • 00:10:32 česnek po sklizni ze záhonu
    vydrží co nejdéle,
  • 00:10:36 když ponecháme asi 30 cm dlouhou
    nať
  • 00:10:40 a dáte jej do 5litrové láhve
    stopkami dolů, jako kytku,
  • 00:10:47 ale pozor, bez vody!
  • 00:10:51 Děkujeme za radu, paní Podrazilová,
    my vám posíláme dárek.
  • 00:10:57 A ještě tu mám několik
    babičkovských rad.
  • 00:11:01 Z nich vybírám ty,
    co poslouží jako první pomoc.
  • 00:11:04 Krvácení z nosu zastavíte
    zředěnou citrónovou šťávou.
  • 00:11:09 Žáha přestane pálit,
    napijete-li se trochu osolené vody.
  • 00:11:15 Škytavku zastavíte, polknete-li
    rychle lžičku cukru.
  • 00:11:20 Co pomáhá na bolest v krku?
  • 00:11:24 Použijte asi 1,5 cm silnou vrstvu
    tvarohu, vložte mezi dva šátky
  • 00:11:30 a jako obklad přiložte na krk.
  • 00:11:38 Možná si pamatujete,
    jak nám paní Hořáková ukazovala,
  • 00:11:42 jak se dělá pítko pro ptáky.
  • 00:11:45 Já jsem ji navštívila znovu
    a koukám,
  • 00:11:49 že ona udělala
    takové betonové koryto.
  • 00:11:53 Jak jste ho udělala,
    aby to bylo takhle zajímavý?
  • 00:11:58 Dáte si beton,
    který se dělá 1:3,
  • 00:12:01 jedna lžíce cementu
    a 3 lžíce písku.
  • 00:12:05 Potom do toho nalijete vodu.
    Udělejte ho hustší.
  • 00:12:09 Potom v zahrádce vykopete díru,
    do té díry si dáte igelit.
  • 00:12:15 -Jak velkou díru?
    -Jak chcete mít velké koryto.
  • 00:12:19 Hrany té díry mohou být nerovné.
  • 00:12:22 Pak budete mít
    nerovné hrany koryta.
  • 00:12:26 Do igelitu nalijete beton,
  • 00:12:28 rozprostřete jej po stranách
    igelitu a necháte uschnout.
  • 00:12:33 A když uschne,
    tak to všechno vyndáte.
  • 00:12:36 Aby nám v tom kytky nehnily,
    tak uděláte odtokové díry.
  • 00:12:40 Takže se potom vyvrtají.
  • 00:12:44 Někdy se člověk rozhlédne
    po své zahrádce a řekne si ne,
  • 00:12:48 tady už se nedá nic vylepšit.
    Ne tak pan Lebiš.
  • 00:12:54 Nápady do pořadu Dobrá rada
    nad zlato posílejte na adresu:
  • 00:12:57 ČT kavčí hory, Praha 4, 140 70,
    DOBRÁ RADA.
  • 00:13:01 www.ceskatelevize.cz
  • 00:13:03 Podívejte se, červený truhlík,
    modrý truhlík,
  • 00:13:07 žlutý, zelený a oranžový.
  • 00:13:11 Každý si může vybrat tu nejlepší
    barvu ke své omítce na baráku.
  • 00:13:19 Mně se to moc líbí.
    Ale to není všechno.
  • 00:13:23 Musí se ten truhlík taky správně
    osázet, aby to potom krásně kvetlo.
  • 00:13:31 Pane Lebiš, teď je to vaše.
    Řekněte, co vy doporučujete.
  • 00:13:37 Já jsem začal sázet 3 muškáty
    do jednoho květináčku.
  • 00:13:42 Sází se to takhle do špuntíčků.
    Ono to zakoření.
  • 00:13:46 Vsadil jsem to do květináčku.
  • 00:13:49 Podívejte se,
    jak je to prokořeněný.
  • 00:13:52 Je to v profesionálním substrátu,
    takže to krásně koření.
  • 00:13:57 3 květináčky po třech rostlinkách,
    9 do 50 centimetrového truhlíku.
  • 00:14:04 Tak se to dá vysadit.
    Pokud sázím jen tyto špuntíky,
  • 00:14:10 tak do tohoto truhlíku
    jich nasázím 12.
  • 00:14:14 Na co tady máte ty kolíčky?
  • 00:14:17 Když to potom začne narůstat,
    tak těmi kolíčky se to zajistí,
  • 00:14:21 aby se to nezlomilo.
    Pak jsou zákazníci,
  • 00:14:24 kteří do 50 centimetrového truhlíku
    nasází 5 malých muškátků.
  • 00:14:30 -Čili to je špatně?
    -Je to špatně.
  • 00:14:33 Málo to kvete.
    Špatně to narůstá.
  • 00:14:36 -Takže tohle je správné.
    -Tak by se mělo vysazovat.
  • 00:14:47 Vladimír Poštulka je nejen
    známý textař,
  • 00:14:50 ale také známý gurmet.
  • 00:14:53 Dneska nás naučí,
    já tomu nevěřím, Vladimíre,
  • 00:14:57 že tohleto je šnek,
    kterého najdu na zahradě.
  • 00:15:01 Ano. To je přesně ten šnek,
    kterého najdeš na zahradě.
  • 00:15:06 To je jedna z největších lahůdek,
    což Francouzi dobře vědí.
  • 00:15:10 My jsme to kdysi věděli také.
  • 00:15:13 Já je zahazuju,
    aby mi to tam nesežrali
  • 00:15:16 -a mám jich tam spousty.
    -To je věčná škoda.
  • 00:15:19 Dneska je to pro mě premiéra.
  • 00:15:23 Takového šneka najdeš
    a necháš ho v krabici,
  • 00:15:28 ve které jsou díry,
    aby mohl dýchat.
  • 00:15:32 Necháš ho tak 5 dnů,
    aby se vyprázdnil.
  • 00:15:35 -To je důležitý.
    -To je hrozně důležitý.
  • 00:15:38 Potom ho 5 minut necháš vařit
    a on se pustí té ulity
  • 00:15:44 -a můžeš ho z ulity vyndat.
    -Ochladíme.
  • 00:15:49 -A teď ho takhle vyndáme z ulity.
    -Co musíme odstranit?
  • 00:15:57 Tohle jde pryč.
    Tenhle ocásek.
  • 00:16:00 To je střívko.
  • 00:16:02 Ten zbytek se pod tekoucí vodou
    takhle vymáčkne
  • 00:16:08 a zůstane jenom to maso.
  • 00:16:11 To maso se vhodí do vlažné vody,
    do ní se dá sůl,
  • 00:16:16 aby se maso zbavilo slizu.
  • 00:16:24 Nech to tam ještě chvilku,
    protože si připravíme vývar.
  • 00:16:29 K tomu je důležitý řapíkatý celer.
  • 00:16:33 To je velmi důležitá součást
    toho vývaru.
  • 00:16:37 Už vidím, jak diváci budou hledat
    hlemýždě.
  • 00:16:47 Takže řapíkatý celer, celá cibule,
    bobkový list, nové koření
  • 00:16:54 a trošku bílého vína.
  • 00:17:16 Teď toho šneka,
    člověk jich samozřejmě dělá víc,
  • 00:17:22 který už je zbavený slizu,
    vaříme 3 hodiny na mírném ohni,
  • 00:17:27 aby to jen tak probublávalo.
  • 00:17:34 Asi jsi viděla,
    jak to dávají přímo do ulit.
  • 00:17:38 Ale tam je vždycky
    hodně strouhanky.
  • 00:17:41 To je jedna věc.
  • 00:17:42 A ono se to vždycky nevyvaří
    tak dobře, abych tomu věřil.
  • 00:17:47 Já mám takovouhle věc,
  • 00:17:49 která se dá koupit
    ve specializovaných obchodech.
  • 00:17:54 Dá se koupit takováhle
    francouzská miska,
  • 00:17:58 -která je na to speciálně udělaná.
    -A kdyby to neměl někdo?
  • 00:18:03 Samozřejmě může to dát do ulit,
  • 00:18:06 ale musí to pečlivě vyvařit
    a vyčistit.
  • 00:18:09 -Ale to už je strašně práce.
    -Je to piplačka.
  • 00:18:15 Tady máme šneky uvařené
    po 3 hodinách.
  • 00:18:20 Už máme tento polotovar.
    Budeme dělat šneky po burgundsku.
  • 00:18:27 Je to klasický recept.
  • 00:18:32 Podle mého názoru ten nejlepší,
    jaký existuje.
  • 00:18:36 Žádný lepší není.
  • 00:18:38 Francouzi dělají pořád
    jen ten jeden,
  • 00:18:41 i když někteří říkají
    po provensálsku.
  • 00:18:45 -Ty tam dáváš jeden.
    -Podle toho jak jsou velcí.
  • 00:18:50 Někdy dva, když jsou malí.
  • 00:18:53 Tak, aby to bylo přibližně
    takhle zaplněný.
  • 00:19:03 A potom to zaplníme čím?
  • 00:19:06 Uděláme takzvané
    hlemýždí máslíčko.
  • 00:19:10 Je to máslíčko spíše petrželkové.
  • 00:19:16 -Je to šalotka.
    -Taky by mohla být jarní cibulka.
  • 00:19:29 Jarní cibulka taky může být.
    Česnek se rozmačká.
  • 00:19:41 Teď je ještě důležitá věc,
    hladká petržel, ne kudrnka.
  • 00:19:50 -Ona nemá to aroma.
    -Nevoní, nechutná.
  • 00:20:02 Tady je máslo,
    které už je rozměklé.
  • 00:20:06 Trochu osolit
    a teď to tam do toho dáme.
  • 00:20:25 Vznikne petrželkové neboli
    hlemýždí máslo.
  • 00:20:33 Tímto máslem se šneci zamáznou.
    Tímto jednoduchým způsobem.
  • 00:20:47 -Když se šneci pečou...
    -Tak se tím máslem zapečou.
  • 00:20:56 Pečou se přibližně 20 minut
    při 150 až 160 stupních.
  • 00:21:03 A až se nám začne dělat kůrčička,
    tak to trošku stáhneme.
  • 00:21:11 Důležité je, aby ten šnek byl
    odkapaný, aby byl suchý.
  • 00:21:20 Když je mokrý tak může prskat,
    může vyskakovat.
  • 00:21:25 Stačí ho nechat
    na cedníku odkapat.
  • 00:21:33 Je to půl hodiny.
    Nezapomenout na rukavice.
  • 00:21:45 Vezmi si k tomu kousíček pečiva.
  • 00:21:51 Teď ti předvedu,
    jak já to jím.
  • 00:21:57 Takhle si to vezmu,
    dám si to na talířek
  • 00:22:01 a kousek pečiva namáčím.
    To je to nejlepší.
  • 00:22:05 Já to udělám po tobě.
    Já mám 2 kousky.
  • 00:22:12 -Moc dobrý.
    -Jo?
  • 00:22:14 Ty jsi ten gurmet,
    ale já to dělám poprvé.
  • 00:22:26 Je to dobrý.
  • 00:22:48 Recepty najdete na internetových
    stránkách ČT, www.ceskatelevize.cz
  • 00:22:55 Teď už se rychle musíme věnovat
    soutěžím, abychom to stihli.
  • 00:22:59 Do soutěže Rodinné tajemství aneb
    recepty, které nikde nenajdete,
  • 00:23:05 příspěvky přibývají.
  • 00:23:07 Dělá nám to velkou radost.
    Bude opravdu z čeho vybírat.
  • 00:23:12 Zatím je času dost.
    Musím vás ale upozornit,
  • 00:23:16 že recepty musí být originální
    a dosud nepublikované.
  • 00:23:21 Jinak by se do soutěže nedostaly.
  • 00:23:24 A jaký je výsledek
    naší kvizové soutěže?
  • 00:23:28 Úkol byl snadný.
  • 00:23:30 Určit výšku rostliny
    potočnice lékařské.
  • 00:23:34 Správná odpověď byla:
  • 00:23:41 A už vidíte vítěze.
  • 00:23:47 Posíláme jim ceny našeho sponzora
    časopisu Receptář.
  • 00:23:54 Kdo neuspěl dnes, má možnost
    zvítězit v dalším kole.
  • 00:23:59 Ani dnešní úkol není složitý.
  • 00:24:02 Pokud jste pozorně sledovali
    truhlíky pana Lebiše,
  • 00:24:07 jistě si vzpomenete,
    kolik různých barev tam bylo.
  • 00:24:20 Chcete-li získat knihy a roční
    předplatné časopisu Receptář,
  • 00:24:26 musíte odpověď odeslat do pátku
    22.5.2009.
  • 00:24:30 Na adresu:
  • 00:24:45 Internetová adresa:
  • 00:24:56 Tak jsme to zvládli dobře
    a docela včas.
  • 00:24:59 Já se s vámi za 14 dní
    těším na shledanou, vaše Jiřina.
  • 00:25:04 Titulky: Méhešová Iva,
    Česká televize, 2009.