iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
9. 11. 2019
18:25 na ČT1

1 2 3 4 5

4 hlasy
13564
zhlédnutí

Kluci v akci

Lehko v kuchyni i na cvičišti

Žitný celozrnný chléb z kvasu — Pečená podzimní zelenina s jablkem, dýňovým olejem a zastřeným vejcem — Hovězí rib eye steak s BBQ omáčkou z batátů, pečeného česneku a cideru

25 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...

přehrát vše

  • Žitný celozrnný chléb z kvasu

    1:32 do playlistu

    Žitný celozrnný chléb z kvasu
    Přátelé, vy všichni, co chcete vyzkoušet svůj domácí žitný chléb, nenechte se odradit postupem či počátečními těžkostmi výroby plynoucími z nezkušenosti – vše je jen zdánlivé a praxe, která se dostaví velmi rychle, Vám sama ukáže, že i pečení domácího chleba je hračka, vezme minimum času i úsilí a výsledek je famózní a nenahraditelný! Na svém chlebu začnete být závislí! A vy všichni, co už pečete, nám dáte jistě za pravdu a potvrdíte, že za trochu snahy získáte maximum – výtečný a zdravý chléb!Základem je vlastnit takový malý poklad – žitný kvas!Na internetu najdete mnoho odkazů, jak kvas připravit.Recept na kvas viz níže *) se nám, kdysi při našich prvních pokusech, zdál být jednoduchý a hlavně zafungoval. Teď už jenom přikrmujeme, množíme a rozdáváme. Putuje dál křížem krážem po celé republice. Také není od věci, když svůj kvas pojmenujete. Je dobré udržovat s ním komunikaci – vždyť je to živý organizmus. Když nepečete, dáte ho jednoduše spát do lednice (mně vydržel v lednici zakrytý na čtvrtiny složenou utěrkou a utažený gumičkou 14 dní). Poté, co ho z lednice vyndáte, nechte ho při pokojové teplotě vzpamatovat třeba osm hodin a pak ho přikrmte.

  • Pečená podzimní zelenina s jablkem, dýňovým olejem a zastřeným vejcem

    8:47 do playlistu

    Pečená podzimní zelenina s jablkem, dýňovým olejem a zastřeným vejcem
    Podzimní mňamka, kterou máte připravenou v cukuletu, navíc je nutričně vyvážená, takže jí posíleni zvládnete pracovní i sportovní výkon na jedničku.

  • Hovězí rib eye steak s BBQ omáčkou z batátů, pečeného česneku a cideru

    17:32 do playlistu

    Hovězí rib eye steak s BBQ omáčkou z batátů, pečeného česneku a cideru
    Pořádný kus masa je podáván s netradiční batátovou omáčkou. Nebojte se omáčku připravit den předem, pěkně se rozleží a chutě tak budou mít šanci se lépe propojit. Dobrou chuť!

Přehrát vše

Související