iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
15. 10. 2011
18:00 na ČT1

1 2 3 4 5

5 hlasů
29796
zhlédnutí

Kluci v akci

Italská IV

Vitello tonnato (telecí s tuňákovou omáčkou) — Lasagne alla bolognese — Risotto ai funghi porcini — Zuppa inglese

22 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...

přehrát vše

  • Vitello tonnato

    1:47 do playlistu

    Vitello tonnato
    Vitello tonato najdete v nabídce restaurací po celé Itálii. Je to výtečná specialita s neobvyklou kombinací masa a ryby. Telecí plátky z mléčné kýty se vyznačují křehkou strukturou masa a jemnou chutí, kterou doplní hedvábná pikantní omáčka z tuňáka s kapary a ančovičkami. Podává se studené s kouskem citronu, zakápnuté panenským olivovým olejem. Doporučujeme jako studený předkrm.

  • Lasagne alla bolognese

    6:19 do playlistu

    Lasagne alla bolognese
    Michelova rodina pochází z Corleta Monforte, provincie Salerno, Region Campanie. Zvyklý pěkně po italsku, podle své maminky, chtěl Michele připravit těsto podomácku. To jsme mu však rozmluvili (celá technologická procedura by se už nevešla do stopáže pořadu) a použili jsme těstoviny již hotové. Pro většinu českých hospodyněk pak bude vaření zdánlivě složitého jídla velmi snadné!

  • Risotto ai funghi porcini

    12:44 do playlistu

    Risotto ai funghi porcini
    Zde máme originální italské risotto, se vším všudy, jak má být. Nezbytné je použít správnou rýži! A není rýže jako rýže. Používejte jen tu, která je označena jako vhodná na risotto! Má jiný obsahu škrobu, je schopná absorbovat větší množství tekutiny, po uvaření má být lepkavá, avšak nerozvařená. Doporučujeme rýže odrůdy Arborio, Carnaroli, Vialone Nano, Roma, Ribe, Baldo. U nás první dvě jmenované jsou určitě k dostání ve větších supermarketech.

  • Zuppa inglese

    16:18 do playlistu

    Zuppa inglese
    Dezert je připraven z chutného poctivého domácího piškotu, zakápnutého likérem a zalitého žloutkovým krémem. A kdepak má asi kořeny? Název napovídá, že byl pravděpodobně inspirován anglickou kuchyní, pudinkem v kombinaci s máčeným piškotem v likéru. Ovšem polévka to určitě není!

Přehrát vše

Související