Místo, kde jsou filmy doma

Události ze světa filmu, úspěchy a ocenění

Pohádka Anděl Páně 2 směřuje do finále

7. 3. 2016

V tomto týdnu skončila hlavní část natáčení volného pokračování jedné z nejúspěšnějších českých pohádek Anděl Páně s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích.

Během ledna a února pracoval štáb pod vedení režiséra Jiřího Stracha v Ledči na Sázavou,  na zámku v  Dolních Beřkovicích a  na několika  lokacích v Českém Krumlově. Poslední klapky zimního natáčení pak padly ve východní části Nízkých Tater v exteriérech na Královej Holi. Na jaře pak se budou točit ateliérové scény ve studiích České televize.

Anděl Páně 2 vzniká  podle scénáře Marka Epsteina v produkci společnosti Marlene Film Production a koprodukci České televize, nyní do koprodukce přistoupila slovenská firma et cetera group, s.r.o. a RSTV.

V hlavních rolích příběhu, který se odehrává v adventním čase, se opět setkáme s oblíbenou dvojicí – andělem Petronelem a čertem Uriášem. Jejich věčné tahanice způsobí, že se vzácné  jablko ze stromu Poznání zakutálí z nebe na Zemi. A to už se Bůh opravdu rozzlobí. Petronel s Uriášem se ocitnou  v malém českém městě v předvečer svátku svatého Mikuláše, kdy jsou ulice plné čertovsko-andělského reje a mikulášského koledování. Potkávají holčičku Anežku a její maminku, které nemají právě šťastné období. Když jim ale naše dvojice pomůže  se světskými starostmi, cesta k získání kouzelného jablka Poznání je otevřená. Petronela  s Uriášem čeká řada překážek a dobrodružství, díky nimž objeví, to, co má skutečnou cenu a nejen pro lidi – lásku, přátelství a schopnost pomoci druhému v nouzi.

Pohádka Anděl Páně 2 je zasazena do zimního období, jemuž se vzhledem k charakteru letošní zimy muselo pomoci. Na na dosněžení se spotřebovalo 250 velkých pytlů sněhu vyrobeného z papírové drti.

Hledání kouzelného jablka ztěžují Petronelovi s Uriášem i další jablíčka prodávaná na trhu. Celkem  bylo spotřebováno 750kg jablek.  Jablko, které bylo použito jako jablko Poznání je odrůda Pink Lady.

Speciálně pro film bylo vytvořeno  30 nových dekorací, použilo se  přes 300 kostýmů. Většina kostýmů pro 298 komparsistů byla buď použita nebo upravena z barrandovského fundusu. Zcela nově šitý je kostým pro Bolka Polívku, který hraje hamižného majitele krejčovské dílny. Pro Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka byly připraveny 2 sady kostýmů,  pro tuto pohádku byly vyrobeny dva páry speciálních vylehčených křídel, které jsou věrnou kopií původních andělských perutí, ale umožnují Ivanu Trojanovi  příjemnější pohyb.

Nejdražší dekorací vyrobenou pro film bylo náměstí s tržištěm a obchody na hradě v Ledči nad Sázavou. Výroba kulis a dekorací trvala 3 měsíce včetně ateliérových staveb. Mezi rekvizitami, které produkce musela speciálně  vyrábět, vede  párkařský vozík, který ve filmu obsluhuje Vojtěch Dyk,  dále bylo třeba  sehnat šicí stroje z konce 19. století.

Ve filmu  si zahrála také řada zvířat  - 2 koně, 4 myši,  10 slepic a králíků, mrtvé prase, 30  kaprů, 6 amurů a 11  pstruhů.

Vedle Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka hrají Anička Čtvrtníčková,  Vica Kerekes, Vojtěch Dyk v dalších rolích uvidíme Pavla Lišku, Stanislava Majera, Marka Taclíka, Bolka Polívku nebo Mariana Labudu. V hvězdném nebi se pak sejde řada českých osobností, opět v čele s Jiřím Bartoškou v úloze Pána Boha, „svaté“ role si zopakují Klára Issová, Gabriela Osvaldová, Anna Geislerová, nově třeba Lucie Bílá v úloze svaté Lucie.

„Natáčením dvojky jsme se tak trochu postavili na start závodu sami se sebou, takže k příběhu přistupujeme bez nějaké pýchy, ale naopak s velkým respektem, říká režisér Jiří Strach.

Do kin by měl vstoupit v adventním čase, 1. prosince 2016, distributorem je společnost Falcon.

Přílohy:

Další zprávy:

 [ 51 - 60 ]  [ 61 - 70 ]  [ 71 - 80 ]  [ 81 - 90 ]  [ 91 - 100 ]