Místo, kde jsou filmy doma

Události ze světa filmu, úspěchy a ocenění

Další zahraniční ocenění koprodukčního dokumentu ČT Nickyho rodina

24. 11. 2011

Shoresh Charitable Trust Audience Award za nejlepší dokumentární film získal snímek Nickyho rodina režiséra Mateje Mináče na UK Jewish Film Festivalu v Londýně (1. - 20. 11. 2011). Jde již o páté zahraniční ocenění snímku.

„Je to příběh mimořádného a statečného člověka. Nickyho rodina vypráví výjimečný příběh Sira Nicholase Wintona a jeho výjimečné záchranné akce, která zachránila téměř 700 dětí ze spárů Nacistů. Film byl uveden Esther Rantzen a Sirem Nicholasem Wintonem a stal se jedním z hitů festivalu,“ zdůvodnila porota své rozhodnutí.

Od úspěšného festivalového startu na MFF v Karlových Varech v červenci 2011, kde byl snímek oceněn Cenou diváků, se mu během pouhých 5 měsíců podařilo připsat na své konto rekordní počet zahraničních ocenění. Kromě toho je nominován na BAFTA (British Academy of Film and TV Arts) Awards v kategorii dokumentů.

Kromě výše uvedeného ocenění letos dokumentární film Nickyho rodina získal: „Best Documentary“ na Montreal World Film Festival 2011 Canada 2011, Forum for the Preservation of Audio-Visual Memory Award na Jerusalem Film Festival Israel 2011, David Camera Award for the best music na Warsaw Jewish Film Festival Poland, Cenu primátora města Piěšťany na MFF Cinematik 2011, Cenu Oty Hofmana za nejlepší dílo v kategorii tvorba pro diváky od 13 do 18 let a Zvláštní cenu poroty za dílo s nejvýraznějším morálním akcentem na Dětském filmovém a televizním festivalu Oty Hofmana v Ostrově 2011.

Informace o dokumentu na www.ceskatelevize.cz/nickyhorodina

Tiskový útvar ČT

Další zprávy:

  • Domov České televize v rámci MFF Karlovy Vary bude otevřen všem

    28. 6. 2012

    Česká televize jako tradiční mediální partner Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech zvolila pro tento ročník zcela novou formu interakce s návštěvníky festivalu a přítomnými hosty.

  • Česká televize představila 21 připravovaných dokumentů

    18. 6. 2012

    Česká televize vnímá dokumentární tvorbu jako jeden z pilířů veřejné služby. Jako jediná televize podporuje dokumentární tvorbu a dává ji prostor na obrazovce i v kinech v takovém rozsahu. Jen vloni bylo v České televizi dokončeno 64 solitérních dokumentů, z nichž mnohé byly oceněny na tuzemských i zahraničních festivalech a filmových přehlídkách. Pod vedením Petra Dvořáka chce Česká televize i nadále zůstat hlavním producentem a koproducentem dokumentární tvorby a tuto svou pozici neustále posilovat. Na dnešním setkání s novináři představil generální ředitel společně s tvůrci dokumentární projekty, které v současnosti Česká televize připravuje.

  • Ocenění koprodukčního filmu ČT Láska je Láska a seriálu Život je ples

    18. 6. 2012

    Cenu Zdeňka Podskalského za nejvýraznější výkon mladého tvůrce získala Aneta Krejčíková za herecký výkon v romantické komedii Láska je láska a Cena Herecké asociace byla udělena Petru Lněničkovi za roli manažera domova seniorů v rodinném seriálu České televize Život je ples na 34. ročníku Festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu v Novém Městě nad Metují (9. – 16. června 2012).

  • Výrazný úspěch dokumentární tvorby České televize

    15. 6. 2012

    Grand Prix Vojtěcha Jasného pro Hledání Jana Wericha, Cena poroty pro Putování časem paní Marie Malé, 1. místo pro Národní klenoty, 1. místo pro Neobyčejné životy: Hana Maciuchová, 2. místo pro Návrat Davida Vondráčka/Věra Bílá, 3. místo pro film Jiří Suchý. Dokumentární filmy České televize získaly celkem sedm ocenění na 8. mezinárodním filmovém festivalu evropského umění Arts&film v Telči (14. – 16. června 2012).

  • Ocenění koprodukčního filmu ČT Modrý tygr na Zlín Film Festivalu 2012

    4. 6. 2012

    Cenu města Zlína jako zvláštní uznání hranému filmu pro děti získal rodinný film Modrý tygr režiséra Petra Oukropce na 52. mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež (27. 5. – 3. 6. 2012).

  • Grand Prix pro Mateje Mináče, režiséra koprodukčního dokumentu ČT Nickyho rodina

    31. 5. 2012

    Grand Prix získal Matej Mináč za objevné a lidsky hluboké téma filmu Nickyho rodina. Na 52. mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival (27. května - 3. června 2012) režisérovi ocenění udělil umělecký ředitel festivalu Petr Koliha.

  • Zahraniční ocenění koprodukčního filmu ČT Hlava – ruce – srdce

    25. 5. 2012

    Hlavní cenu festivalu získal film Davida Jařaba Hlava – ruce – srdce na Mezinárodním filmovém festivalu FANTASPOA v brazilském Porto Alegre (4. – 20. května 2012).

  • Česká televize opět aktivně podpoří dětský Zlín Film Festival

    25. 5. 2012

    Česká televize jako hlavní mediální partner podpoří i 52. ročník mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival, který proběhne od 27. května do 3. června 2012. Mezinárodní soutěže hraných filmů pro děti se zúčastní koprodukční film ČT Modrý tygr, Česká televize pak bude mít i své kandidáty v sekci animovaných filmů. V předpremiéře uvidí festivaloví návštěvníci nový koprodukční film ČT Tady hlídám já. Ve středu 30. května ovládne zlínské centrum Česká televize a v rámci Dne České televize nabídne bohatý program pro děti, rodiče a další návštěvníky festivalu.

  • Pramen života znovu na televizní obrazovce

    11. 5. 2012

    Uvidíte 15.5. na ČT1 ve 20:00 hodin

  • Cena norských diváků pro koprodukční film ČT Modrý tygr

    2. 5. 2012

    Cenu diváků, určenou pro nejlepší film v hlavním programu, získal snímek Modrý tygr režiséra Petra Oukropce na Mezinárodním festivale dětských filmů v norském Kristiansand, který se konal od 24. do 28. dubna 2012.

 [ 251 - 260 ]  [ 261 - 270 ]  [ 271 - 280 ]  [ 281 - 290 ]  [ 291 - 300 ]