Místo, kde jsou filmy doma

Události ze světa filmu, úspěchy a ocenění

Koprodukční filmy České televize uspěly na MFF Karlovy Vary

15. 7. 2008

Snímky Děti noci a Karamazovi, koprodukční filmy České televize, získaly na 43. ročníku MFF Karlovy Vary čtyři ocenění. Na letošním 43. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který probíhal od 4. do 12. července 2008, bodovaly koprodukční filmy České televize. Snímky Děti noci a Karamazovi získaly celkem čtyři ocenění. Oba tituly byly zařazeny do hlavní soutěže festivalu. Film režisérky Michaely Pavlátové Děti noci přinesl představitelům obou hlavních rolí křišťálový glóbus za nejlepší herecké výkony – v kategorii žen Marthě Issové a v kategorii mužů Jiřímu Mádlovi. Karamazovi, snímek režiséra Petra Zelenky, obdržel zvláštní uznání festivalu a získal i cenu mezinárodní filmové kritiky (FIPRESCI). Česká televize gratuluje oceněným hercům i režisérům úspěšných filmů a děkuje za jejich přínos kvalitní filmové tvorbě, kterou televize veřejné služby dlouhodobě podporuje, mimo jiné formou koprodukční spolupráce. Ladislav Šticha Tiskový mluvčí ČT

Další zprávy:

  • Výrazné ocenění původní televizní a koprodukční filmové tvorby ČT

    20. 6. 2011

    Zlatý prim (hlavní cena festivalu), Mladý prim (hlavní cena sekce Studentský smích), Cena FITES za nejlepší scénář, Cena za nejlepší ženský herecký výkon a Cena za nejlepší režii pro původní televizní povídkový film Setkání s hvězdou: Vilma Cibulková, Zlatý prim pro koprodukční film ČT Fimfárum do třetice všeho dobrého, Mladý prim a Cena Zdeňka Podskalského pro koprodukční film ČT Občanský průkaz na 33. ročníku Festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu v Novém Městě nad Metují (11. – 18. června 2011).

  • ČT1 a ČT HD: Zoufalci, pozoruhodná komedie o soudobých třicátnících

    15. 6. 2011

    Zoufalci, komedie o soudobých třicátnících, kteří hledají únik z bilance svých životů. V neděli 19. 6. na ČT1 a ČT HD od 20:00 televizní premiéra koprodukčního filmu České televize. Scénář a režie Jitka Rudolfová.

  • ČT2: Český mír, nepřehlédnutelný dokument o americkém radaru

    14. 6. 2011

    Ve čtvrtek 16. června na Dvojce od 20:05 dokumentární komedie Český mír Víta Klusáka a Filipa Remundy o plánované výstavbě amerického radaru v Brdech, k jejíž realizaci nakonec nedošlo. Koprodukční film České televize a Hypermarket filmu odhaluje s humornou nadsázkou zákulisí diplomatických manévrů a protestů veřejnosti, které vydávají ojedinělé svědectví o složitosti české národní povahy.

  • Koprodukční velkofilm České televize Lidice plní kina

    14. 6. 2011

    Návštěvnost a odezva diváků snímku Lidice předčila všechna očekávání. Film navíc míří i za našimi vojáky do Afghánistánu.

  • Čeští diváci se vracejí do kin, zaujal je koprodukční film ČT Lidice

    7. 6. 2011

    Film Lidice za první čtyři dny vidělo neuvěřitelných 46 812 diváků, do obchodů se vrací i soundtrack k filmu. Připravuje se promítání v Lidickém památníku a snímek se představí i v zahraničí.

  • Dokument Po dlouhé noci den o totálně nasazených ženách míří do kin

    7. 6. 2011

    Od 9. června vstupuje do českých kin koprodukční dokumentární film České televize Po dlouhé noci den. Režisér a kameraman Tomáš Kudrna v něm zachycuje životní osudy tří žen – Polky, Češky a Ukrajinky, za druhé světové války nasazených v Německu na nucené práce.

  • Koprodukční velkofilm České televize Lidice míří do kin

    1. 6. 2011

    Příběh obyčejných lidí, kteří se absurdní shodou náhod připletli do cesty dějinám. K. Roden, Z. Fialová, Z. Bydžovská, J. Budař a další v koprodučním snímku P. Nikoleava Lidice, na jehož vzniku se významně podílela také Česká televize. Filmové zpracování téměř 70 let starého nacistického masakru obyvatel středočeských Lidic a jejich následného srovnání se zemí je právem považované za filmovou událost roku. V kinech od 2. června.

  • Česká televize hlavní mediální partner Zlín Film Festivalu 2011

    25. 5. 2011

    Česká televize je hlavním mediálním partnerem 51. mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně (29. 5. – 5. 6.) a při této příležitosti pořádá 1. 6. Den dětí s Českou televizí na zlínském nám. Míru. V průběhu festivalu uvede ČT1 Zlínské festivalové vteřiny a 4. 6. od 20:00 přímý přenos závěrečného galavečera Zlín Film Festivalu 2011 Malí velcí hrdinové.

  • Filmy Českého lva na ČT1 – od 24. května

    23. 5. 2011

    Zapomenuté světlo, Knoflíkáři, Návrat idiota, Pupendo, Kráska v nesnázích, Václav. Na cyklus 20 filmových sezón v České televizi navazuje od 24. května na Jedničce vždy v úterý večer série šesti koprodukčních snímků ČT, oceněných Českým lvem.

  • Česká televize přeje Ivě Janžurové k narozeninám: Všechno nejlepší!

    19. 5. 2011

    Všechno nejlepší k sedmdesátinám Ivě Janžurové popřejí kolegové, přátelé a zejména diváci 21. května v zábavném pořadu na ČT1 od 20:00. Poté mohou opět obdivovat její herecké umění v lyrické filmové komedii režisérky Alice Nellis Ene bene a 25. května na ČT2 od 11:00 pak v televizní komedii Jestli jednou odejdu v režii Františka Filipa.

 [ 301 - 310 ]  [ 311 - 320 ]  [ 321 - 330 ]  [ 331 - 340 ]  [ 341 - 350 ]