Místo, kde jsou filmy doma

Události ze světa filmu, úspěchy a ocenění

Koprodukční filmy České televize uspěly na MFF Karlovy Vary

15. 7. 2008

Snímky Děti noci a Karamazovi, koprodukční filmy České televize, získaly na 43. ročníku MFF Karlovy Vary čtyři ocenění. Na letošním 43. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který probíhal od 4. do 12. července 2008, bodovaly koprodukční filmy České televize. Snímky Děti noci a Karamazovi získaly celkem čtyři ocenění. Oba tituly byly zařazeny do hlavní soutěže festivalu. Film režisérky Michaely Pavlátové Děti noci přinesl představitelům obou hlavních rolí křišťálový glóbus za nejlepší herecké výkony – v kategorii žen Marthě Issové a v kategorii mužů Jiřímu Mádlovi. Karamazovi, snímek režiséra Petra Zelenky, obdržel zvláštní uznání festivalu a získal i cenu mezinárodní filmové kritiky (FIPRESCI). Česká televize gratuluje oceněným hercům i režisérům úspěšných filmů a děkuje za jejich přínos kvalitní filmové tvorbě, kterou televize veřejné služby dlouhodobě podporuje, mimo jiné formou koprodukční spolupráce. Ladislav Šticha Tiskový mluvčí ČT

Další zprávy:

  • Animace na Dvojce: Šílení v pátek 2. září

    1. 9. 2011

    Festivalovými vavříny ověnčená alegorie současného světa ve fantaskním obraze režiséra Jana Švankmajera na motivy povídek E. A. Poea. Film Šílení v pátek 2. 9. od 21:55 hodin na ČT2.

  • Letní úspěchy koprodukčních filmů ČT na zahraničních festivalech

    30. 8. 2011

    Koprodukční filmy České televize se rozletěly do světa a jsou v něm úspěšné: tuto neděli získal hraný dokument Nickyho rodina diváckou cenu v Montrealu, filmové drama Lidice bylo nominováno na Evropské filmové ceny, novátorský Alois Nebel bude promítán na prestižním filmovém festivalu v Benátkách a míří do Toronta.

  • Cinematerapie, jedinečná a objevná – 17. 8. na ČT2

    16. 8. 2011

    Když se kamera promění ve zpovědnici a casting v terapii. Cinematerapii na pomezí hraného filmu, dokumentu a reality show v režii Ivana Vojnára – koprodukční distribuční dokument České televize – uvede v premiéře Dvojka 17. 8. od 22:20 hod.

  • Nový koprodukční film ČT Alois Nebel na MFF Benátky 2011

    28. 7. 2011

    Koprodukční film České televize Alois Nebel režiséra Tomáše Luňáka triumfuje na prestižním filmovém festivalu v Benátkách ještě před premiérou v našich kinech. Snímek jako první v české kinematografii využívá rotoskopii.

  • Zahraniční ocenění koprodukčního dokumentu ČT Nickyho rodina

    18. 7. 2011

    Cenu Fóra pro uchování audiovizuální paměti získal snímek režiséra Mateje Mináče Nickyho rodina na 28. ročníku Jeruzalémského filmového festivalu v Izraeli.

  • ČT2: český dokument desetiletí Auto*Mat – 14. 7.

    12. 7. 2011

    Ovládáme město, nebo město ovládá nás? Stáváme se automaty? Je pražský primátor spíše cyklista nebo populista? Inspirující, emotivní a vtipný dokument režiséra Martina Marečka hledá hravým způsobem odpovědi na otázky související s životem ve městě, civilizací v pohybu a dobrodružnou cestou ke změně. Premiéra na Dvojce ve čtvrtek 14. 7. ve 20:00 hodin.

  • Ocenění koprodukčních filmů České televize na MFF Karlovy Vary

    11. 7. 2011

    Na letošním 46. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který proběhl ve dnech 1. až 9. července 2011, byly oceněny celovečerní koprodukční filmy České televize Cigán a Nickyho rodina a získaly následující ceny:

  • Česká televize – hlavní mediální partner 46. ročníku MFF Karlovy Vary

    29. 6. 2011

    Česká televize je i letos hlavním mediálním partnerem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, jehož 46. ročník proběhne od 1. do 9. července 2011.

  • ČT2: Katka – strhující dokument o zápasu s drogovou závislostí

    28. 6. 2011

    Ojedinělý snímek Heleny Třeštíkové Katka je nejsledovanějším dokumentem českých kin a získal mnoho domácích a zahraničních ocenění. Přináší šokující i dojemnou výpověď o třinácti letech narkomanky Katky, jejích vzestupech, zápasech s drogou, se životem, se sebou. Sleduje boj mladé ženy o znovuzískání sebeúcty a uplatnění v každodenním životě. Televizní premiéra koprodukčního filmu ČT uvede Dvojka ve čtvrtek 30. června od 20:05 hodin.

  • Výrazné ocenění původní televizní a koprodukční filmové tvorby ČT

    20. 6. 2011

    Zlatý prim (hlavní cena festivalu), Mladý prim (hlavní cena sekce Studentský smích), Cena FITES za nejlepší scénář, Cena za nejlepší ženský herecký výkon a Cena za nejlepší režii pro původní televizní povídkový film Setkání s hvězdou: Vilma Cibulková, Zlatý prim pro koprodukční film ČT Fimfárum do třetice všeho dobrého, Mladý prim a Cena Zdeňka Podskalského pro koprodukční film ČT Občanský průkaz na 33. ročníku Festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu v Novém Městě nad Metují (11. – 18. června 2011).

 [ 251 - 260 ]  [ 261 - 270 ]  [ 271 - 280 ]  [ 281 - 290 ]  [ 291 - 300 ]