Místo, kde jsou filmy doma

Události ze světa filmu, úspěchy a ocenění

Devět ocenění filmové a televizní tvorby ČT na FOH 2010

15. 10. 2010

Koprodukční filmy ČT Kuky se vrací, Nedodržený slib, původní detektivní příběh Hřích profesora Sodomky z cyklu Ach, ty vraždy! a původní pohádky Láska rohatá, Dům U Zlatého úsvitu, Kouzelná tetička Valentýna byly oceněny na 42. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově (12. – 15. 10. 2010).

Odborná porota udělila: Cenu Oty Hofmana za nejlepší dílo v kategorii do 12 let koprodukčnímu filmu ČT režiséra Jana Svěráka Kuky se vrací za novátorský přístup k tvorbě určené dětskému divákovi www.ceskatelevize.cz/kukysevraci, www.ceskatelevize.cz/filmy/ Zvláštní cenu poroty (za dílo s nejvýraznějším morálním akcentem) koprodukčnímu filmu ČT Nedodržený slib režiséra Jiřího Chlumského a Čestné uznání Samuelu Spišákovi za přesvědčivé ztvárnění hlavní role www.ceskatelevize.cz/porady/10193582791-nedodrzeny-slib/ Odborná porota udělila Cenu Oty Hofmana za nejlepší dílo v kategorii od 13 do 18 let za komediální ztvárnění detektivního žánru pro mládež a porota dětí a mládeže filmu udělila hlavní cenu festivalu Křišťálový šaton v kategorii od 13 do 18 let příběhu Hřích profesora Sodomky z cyklu Ach, ty vraždy! – premiéru uvádí ČT1 v neděli 31. 10. ve 20:05 Jiřina Bohdalová v roli svérázné advokátky na penzi, která se svým vnukem řeší nejeden spletitý kriminální případ. Dále hrají: V. Jílek, V. Preiss, M. Kraus, F. Cíl, J. Cina, F. Němec, V. Postránecký, V. Gajerová, H. Ševčíková, D. Prachař, M. Hrubešová, S. Skopal, H. Seidlová a další. Kamera M. Šec. Scénář a režie Zdeněk Zelenka. www.ceskatelevize.cz/program Porota dětí a mládeže udělila: Hlavní cenu festivalu Křišťálový šaton v kategorii do 12 let pohádce Láska rohatá, v níž exceluje Jiří Mádl jako hodný čert nešika a Jiřina Bohdalová jako jeho čertovská babička. V pohádce s čerty, láskou nebeskou, očima z ryzího zlata a hlavně s náručí plnou humoru dále hrají: T. Pauhofová, N. Konvalinková, P. Zedníček, M. Hádek, M. Táborský a další. Scénář K. Žalud. Kamera V. Holomek. Režie Hynek Bočan. www.ceskatelevize.cz/program Zlatého dudka za nejlepší dívčí herecký výkon Petře Šimberové za roli Adélky a Zlatého dudka za nejlepší chlapecký herecký výkon Štěpánu Krtičkovi za roli Ondry v pohádce Dům U Zlatého úsvitu, úsměvném pohádkovém příběhu o tom, jak vám návštěva jednoho kouzelníka může obrátit život naruby a o tom, jak sirotek Ondra možná ke štěstí přišel. Hrají: V. Javorský, I. Bareš, L. Rybová, I. Janžurová, P. Zedníček, J. Somr, M. Táborský, L. Veselý, P. Liška, Š. Krtička, P. Šimberová a další. Režie Pavel Jandourek. Vyrobilo Televizní studio Brno. www.ceskatelevize.cz/program Cenu dětského diváka získala pohádka Kouzelná tetička Valentýna, veselá pohádka s písničkami o kouzelnici Valentýně, zvláštním oslovi a o zamotaném pátrání po zmizelém baronovi. Hrají: L. Šafránková, B. Klepl, M. Issová, J. Dulava, V. Vydra, V. Dyk, M. Táborský. Scénář J. Turnovská. Režie Zuzana Zemanová. Ladislav Šticha Tiskový mluvčí ČT

Další zprávy:

  • Koprodukční film ČT Dům uspěl v Palm Springs

    17. 1. 2012

    Film režisérky Zuzany Liové Dům, natočený v koprodukci České televize, získal cenu New Voices/New Visions na mezinárodním filmovém festivalu Palm Springs.

  • Šest koprodukčních filmů ČT získalo 25 nominací na Ceny české filmové kritiky

    12. 1. 2012

    Ve druhém ročníku Cen české filmové kritiky mají koprodukční filmy České televize významný počet nominací. Film Poupata získal hned devět nominací, Rodina je základ státu sedm, Alois Nebel je nominován v pěti kategoriích, Dům ve dvou a dokumenty Divadlo Svoboda a Vše pro dobro světa a Nošovic mají po jedné nominaci. Přímý přenos slavnostního vyhlášení odvysílá Česká televize v sobotu 14. ledna na ČT2 od 21:00 hod.

  • ČT2: Jaroslava Adamová a Pavel Landovský září ve filmu Stínu neutečeš

    2. 1. 2012

    Česká televize uvádí nový cyklus Ženy za kamerou. Ve Filmovém klubu na ČT2 vždy v úterý od 22:05 hodin. 3. ledna 2012 nabídne premiéru českého filmu Stínu neutečeš (2009). V hlavních rolích excelují Jaroslava Adamová a Pavel Landovský. Scénář a režie Lenka Kny.

  • ČT2: Velikáni filmu – nevšední setkání s filmovou klasikou

    29. 12. 2011

    Česká televize připravila od nového roku nový cyklus Velikáni filmu, v němž se mohou diváci každý týden, v pondělí a v pátek, setkávat na ČT2 s mistrovskými díly světové i domácí kinematografie, charismatickými filmovými tvůrci a také s proslulými hvězdami stříbrného plátna. Filmová klasika odstartuje 2. ledna 2012 ve 20:55 na Dvojce skvělým snímkem Federica Felliniho Cabiriiny noci, který získal v roce 1957 Oscara za nejlepší zahraniční film.

  • ČT1: Mimořádný úspěch premiérové pohádky Dešťová víla

    28. 12. 2011

    Premiéru pohádky Dešťová víla, kterou uvedla ČT1 v úterý 27. prosince od 20:00 hodin, sledovalo 1 milion 516 tisíc diváků starších patnácti let (sledovanost 17,2 %, podíl na publiku 35,88 %) a také 140 tisíc dětí (sledovanost 13,6 %, podíl na publiku 40,86 %). Stala se tak nejúspěšnějším pořadem sledovaným v tomto čase na všech televizních stanicích.

  • Tak trochu jiný vánoční příběh. Koprodukční film ČT Poupata jde do kin

    13. 12. 2011

    Život je někdy velká depka, změna vyloučena. Drsný silný příběh, výborní herci, vynikající kamera. Scenárista a režisér Zdeněk Jiráský debutuje „tak trochu jiným vánočním příběhem“, sociálním dramatem ze současnosti. Za scénář získal hlavní cenu v soutěži Filmové nadace RWE & Barrandov Studio v roce 2008. Do kin přichází 15. prosince 2011 nový koprodukční film České televize Poupata.

  • Nadělte si Vánoce s Českou televizí

    9. 12. 2011

    ČT na tiskové konferenci představila programovou nabídku na letošní Vánoce, Silvestra a Nový rok.

  • Další zahraniční ocenění koprodukčního dokumentu ČT Nickyho rodina

    24. 11. 2011

    Shoresh Charitable Trust Audience Award za nejlepší dokumentární film získal snímek Nickyho rodina režiséra Mateje Mináče na UK Jewish Film Festivalu v Londýně (1. - 20. 11. 2011). Jde již o páté zahraniční ocenění snímku.

  • Nový koprodukční dokument ČT Trafačka – chrám svobody

    9. 11. 2011

    Trafačka – kreativní místo, prostor setkávání a volné tvorby. Trafačka – chrám svobody – časosběrný dokument o vzniku významného centra alternativní kultury, o poslední etapě života jedné tovární haly v pražských Vysočanech. Scénář a režie Alexandr Dlouhý a Roman Vávra. Nový koprodukční film České televize v kinech od 11. 11. 2011.

  • Na webovém speciálu ČT rozhodněte o Divácké ceně festivalu Mezipatra

    1. 11. 2011

    Česká televize je generálním mediálním partnerem 12. ročníku queer filmového festivalu Mezipatra (2.–8. 11. Brno, kina Art a Bakala; 10.–16. 11. Praha, kina Lucerna a Světozor) a podporuje ho především formou vysílání celostátní spotové kampaně. Hlasujte na webovém speciálu České televize k festivalu Mezipatra a rozhodněte o Divácké ceně.

 [ 251 - 260 ]  [ 261 - 270 ]  [ 271 - 280 ]  [ 281 - 290 ]  [ 291 - 300 ]