Místo, kde jsou filmy doma

Události ze světa filmu, úspěchy a ocenění

Film Ani ve snu! vybrán na Berlinale 2016

5. 1. 2016

Mezi 13 hranými filmy, které byly v prvním kole vybrány do oficiálního programu 66. Berlinale je i koprodukční snímek ČT Ani ve snu! Film producenta a režiséra Petra Oukropce se spolu s 12 dalšími tituly ze 14 zemí dostal do berlínské soutěžní sekce Generation 14+, kam jsou zařazovány nejlepší snímky ze současné světové tvorby pro děti a mládež.

Film vypráví o šestnáctileté paličaté dívce, toužící se dostat do skupiny parkouristů, k jejichž životnímu stylu patří pokusy posouvat fyzické schopnosti vlastního těla v současném industriálním světě. Pocit svobody parkouristům přináší skákání, lezení i jiné způsoby překonávání objektů. Režisér Petr Oukropec (na jehož debutu Modrý tygr se ČT v roce 2002 také podílela) i tentokrát nahlíží na současný svět teenagerů s humorem a své filmové vyprávění obohacuje prvky fantasy.

Teen romance Ani ve snu! vyniká autenticitou, citem pro výběr neotřelých prostředí a prací s mladými neherci. Snímek vznikl podle scénáře Egona Tobiáše a natáčel se v Praze, ve Vysokých Tatrách a Normandii. Pro hlavní role objevil režisér Petr Oukropec talentovanou Barboru Štikarovou, Tomana Rychteru a Veroniku Pouchovou. V dospělých rolích se představí Klára Melíšková, Jan Vondráček nebo Ivan Martinka.

Snímek vznikl v koprodukci společností Negativ, Arina (SK), The Chouchkov Brothers (BL) a České televize a za podpory Státního fondu kinematografie. Do českých kin jej uvede distribuční společnost CinemArt 28. dubna 2016. Slavnostní světovou premiéru bude mít film právě na 66. ročníku prestižního festivalu Berlinale.

Přílohy:

Další zprávy:

 [ 101 - 110 ]  [ 111 - 120 ]  [ 121 - 130 ]  [ 131 - 140 ]  [ 141 - 150 ]