Aktuálně

17. 12. 2018

Provoněné Kavčí hory na křtu knihy Když hvězdy vaří…

Když vaří Jiřina Bohdalová, je to záruka dobrého jídla. A když své recepty navíc křtí v nové knize, je to i záruka dobré společnosti. Nejinak tomu bylo 12. prosince 2018 v odpoledních hodinách na Kavčích horách. Jiřina Bohdalová vydala před několika dny v Edici České televize kuchařku Když hvězdy vaří. Kniha vychází z pořadu Hobby naší doby, kam si paní Jiřina zve kolegy a různé osobnosti, které ji a diváky seznámí se svým oblíbeným receptem. Z nich herečka vybrala více než osmdesát postupů na dobrá jídla od bezmála padesáti kolegů z umělecké branže.

Jitka Asterová, Simona Postlerová, Lejla Abbasová, Jan Přeučil, Richard Tesařík, Ivan Vyskočil, Veronika Jeníková a mnozí další, kteří do kuchařky Jiřiny Bohdalové přispěli svými recepty, se sešli v prodejně a galerii České televize, aby knihu pokřtili společně s autorkou, která dorazila i přes svůj nedávný úraz po uklouznutí na ledu. Moderátorka Jana Havrdová se po krátkém představení knihy a rozhovoru s autorkou vmísila mezi příchozí, aby prozradili něco ze svého kuchařského umění. Tak například Petr Vacek má oblíbenou fazolovou pomazánku, kterou nosí ochutnat i kolegům do divadla, Otakar Brousek ml. zavzpomínal na ruskou babičku a přípravu pelmení a Agáta Prachařová prozradila tajemství svého výborného bramborového salátu. Kmotry knihy byli Petr Janda, jehož panenku na portském víně v kuchařce také najdete, a Helena Vondráčková, k jejímuž receptu na borůvkový koláč se budete rádi vracet. Za Českou televizi publikaci připili generální ředitel Petr Dvořák a obchodní ředitel Hynek Chudárek. Sama paní Jiřina zavzpomínala na Miloše Kopeckého a jeho dávné doporučení, jak brát život: „Hraj, vař a pař!“ A jaký je její recept na životní vitalitu? Naleznete ho hned na první stránce její knihy Když hvězdy vaří…

Foto: Česká televize (Miroslav Kučera)

Další aktuality najdete na stránkách Edice ČT

Aktuality

Provoněné Kavčí hory na křtu knihy Když hvězdy vaří…

Když vaří Jiřina Bohdalová, je to záruka dobrého jídla. A když své recepty navíc křtí v nové knize, je to i záruka dobré společnosti. Nejinak tomu bylo 12. prosince 2018 v odpoledních hodinách na Kavčích horách. Jiřina Bohdalová vydala před několika dny v Edici České televize kuchařku Když hvězdy vaří. Kniha vychází z pořadu Hobby naší doby, kam si paní Jiřina zve kolegy a různé osobnosti, které ji a diváky seznámí se svým oblíbeným receptem. Z nich herečka vybrala více než osmdesát postupů na dobrá jídla od bezmála padesáti kolegů z umělecké branže.