Kde jsem:

Novinky

Tiskové zprávy — Déčko pro rodiče — Česká televize

10. 8. 2015

Na výstavu věnovanou Večerníčkům se bude jezdit vlakem za polovic

V rámci letošních oslav padesátého výročí Večerníčku vypraví České dráhy speciální vlaky, které budou připomínat legendární postavičky z pohádek na dobrou noc. Pendolino na vnitrostátních trasách a railjet na trase Praha – Graz zároveň usnadní rodinám vycestovat za pražskou výstavou, kterou Česká televize u příležitosti výročí spolupořádá s Národní galerií a Museem Kampa. České dráhy jim totiž nabídnou padesátiprocentní slevu na zpáteční jízdné.

Večerníček se na obrazovkách Československé a později České televize objevuje už padesát let a je tak jedním z nejstarších televizních pořadů v celé Evropě. Jeho historie je zároveň historií proslulé české animátorské školy, na kterou dodnes navazují tvůrci nejen u nás. Výstava ve Valdštejnské jízdárně a Museu Kampa tak zábavnou formou mapuje nejdůležitější okamžiky pěti dekád, po které se v Česku Večerníčky tvoří a vysílají.

České dráhy se proto rozhodly usnadnit cestu na výstavu i zájemcům z dalších regionů a nabídnou návštěvníkům expozice slevu na jízdné. Jediné, co pro to cestující musejí udělat, je zakoupit si v místě odjezdu v ČR zpáteční jízdenku s označením „VLAK+ 50 let Večerníčku“ do kterékoliv železniční stanice v Praze a tu si následně nechat potvrdit na pokladně Musea Kampa nebo Valdštejnské jízdárny. Zpáteční cestu pak mají s jízdenkou „VLAK+ 50 let Večerníčku“ fakticky zdarma.

„Zájem o výstavu, kterou jsme v červnu otevřeli ve Valdštejnské jízdárně a v Museu Kampa, je opravdu velký. Je zjevné, že Večerníček i přes datum svého vzniku zůstává velmi aktuálním fenoménem. Jsem proto velice rád, že se nyní díky spolupráci s Českými drahami podaří usnadnit přístup na výstavu i těm, kteří žijí daleko od Prahy a výpravu do hlavního města musí o to pečlivěji zvažovat,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

„Věřím, že tato akce přivede do vlaků další zákazníky,“ doplňuje předseda Představenstva ČD, a. s., Pavel Krtek. „S Českou televizí jsme na různých projektech spolupracovali už v minulosti. Například se na našich lokomotivách objevil maskot sbírky Pomozte dětem. Nové polepy s populárními postavičkami z Večerníčků budou pro změnu vozit naše nejlepší jednotky - railjet a pendolino.“

Výstava ve Valdštejnské jízdárně a Museu Kampa je plánována do 15. září.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Večerníček slaví 50 let (149 kB)

Další zprávy

12. 5. 2017Animák, který sbírá ceny po celém světě. Od Bulharska po Texas posbíral První sníh už 12 trofejí.
14. 3. 2017Český Honza, slepičí rodina i malý Ježíšek. Česká televize připravuje tři nové Večerníčky.
10. 3. 2016Marketing, reklama i trolling. Déčko otevře nová témata.
4. 1. 2016Studio Kamarád slaví pětatřicet let své existence. Jů a Hele oslovují i dnešní děti.
10. 12. 2015Chantal Poullain učí s Bílou paní děti francouzsky
1. 9. 2015Déčko chce děti hlavně vzdělávat. Přesto je druhé nejoblíbenější v Evropě.
10. 8. 2015Na výstavu věnovanou Večerníčkům se bude jezdit vlakem za polovic
29. 7. 2015Déčko posiluje formát vzdělávacích pořadů. Malé diváky zavede do přírody, světa počítačových her či muzea.
27. 7. 2015Janákova Rybička se v Itálii stala nejlepším krátkým filmem pro děti
1. 7. 2015Děti budou o prázdninách studovat na institutu věd. Projekt už ocenili i v Německu.

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (11)