Kde jsem:

Novinky

Tiskové zprávy — Déčko pro rodiče — Česká televize

22. 1. 2015

Na obrazovku se vrací AZ-kvíz Junior. Děti mohou prokázat své znalosti každou neděli na Déčku.

Nové díly populární vědomostní zábavné soutěže AZ-kvíz Junior čekají na děti od 8. února, každou neděli před polednem, na Déčku. Pořad, kterým bude provázet známý moderátor Honza Adámek, vzniká po bezmála deseti letech opět v brněnském studiu České televize.

„Po loňském odvysílání repríz AZ-kvízu Junior nás mile překvapil zájem dětských diváků a jejich reakce, a proto jsme se rozhodli k pořadu vrátit a připravili jeho novou podobu,“ říká vedoucí dramaturgyně brněnského studia ČT Svatava Šenková.

V AZ-kvízu Junior budou soutěžit holky a kluci z 5. – 7. tříd základních škol a z prim a sekund osmiletých gymnázií. „Primárně ale určitě nechceme suplovat školu, snažíme se o to, aby vznikl pořad, který bude děti jak při natáčení ve studiu, tak doma u obrazovek hlavně bavit,“ doplňuje Svatava Šenková. Otázky proto budou směřovat spíše ke všeobecnému rozhledu, nežli školnímu učivu. Soutěžící prokážou svoje znalosti třeba v oblasti literatury, filmu, historie, zeměpisu, hudby a mnoha dalších oborů. V každém ze dvou základních dílů se vždy objeví čtyři noví soutěžící, z nichž ti nejlepší postoupí do superfinálového dílu a v cenomatu pak budou usilovat o věcné ceny. Zatímco vítězství v základním kole umožní hrát o knihy a nejrůznější hry, vítěz superfinále může vyhrát například tablet, mobil a další atraktivní ceny.

Moderátor AZ-kvízu Junior Honza Adámek, kterého diváci Déčka důvěrně znají ze Záhad Toma Wizarda, k natáčení nových dílů AZ Kvízu junior říká: „Práce ve studiu je pro mě novou výzvou a jsem za ni moc rád. Navíc soutěžící jsou skvělí, překvapilo mě, jak dokážou pod časovým tlakem a před kamerami reagovat a vše zvládnout, smekám před nimi.“

Soutěžící musí prokázat nejen vědomosti, ale i schopnost volit správnou taktiku a pohotově se rozhodovat, které políčko s otázkou zvolit tak, aby správnými odpověďmi propojili tři strany soutěžního trojúhelníku. Moderátor pořadu přiznává, že sám příliš soutěživý není. „Ono je kolikrát přínosnější prohrát, uznat chybu a poučit se pro příště. To člověka mnohdy posune dál než samotná touha po vítězství,“ dodává Honza Adámek.

Součástí pořadu je i pravidelná divácká soutěžní otázka na celý měsíc. Děti na ni mohou odpovídat prostřednictvím webového formuláře na: www.decko.cz/az-kviz-junior. Tři vylosovaní výherci získají věcnou cenu, například  deskovou hru AZ-kvíz Junior. Režisérem AZ-kvízu Junior je, stejně jako v případě „dospělé“ verze, Ladislav Cmíral.

AZ-kvíz Junior vysílá ČT:D od 8. 2. 2015, vždy v neděli v 11:35.

Přílohy

AZ-kvíz Junior_moderátor Honza Adámek (559 kB)

Další zprávy

23. 5. 2019Déčko zazáří na festivalu ve Zlíně, šanci má i v mezinárodní soutěži
2. 5. 2019Shání si špaček dříve hnízdo, nebo samičku? Prozradí Ptačí rodinky
11. 4. 2019Jiří Lábus namluvil nový večerníček. Kokoškovi na cestách vezmou děti kolem světa
9. 4. 2019Pablo a jeho svět fantazie: první dětský seriál, ve kterém hlavní roli ztvární autistický chlapec
26. 3. 2019Čtení do ouška představí sedmdesát nových dílů. Vypravěčem byl i Stanislav Zindulka
19. 3. 2019Kdo bude nový Ámos sympaťák? Na webu Déčka končí hlasování již za devět dnů
4. 10. 2018400 knihoven se zapojí do interaktivní hry Déčka s Pavlem Zedníčkem
7. 9. 2018176 078 oveček našly děti během letní hry Déčka
17. 7. 2018Česká televize nabídne více vzdělávacích pořadů pro děti. Na Déčku se objeví na podzim
16. 6. 2018Ovečky zmizely z Déčka. Česká televize spustila letní hru

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (11)