Kde jsem:

Novinky

Tiskové zprávy — Déčko pro rodiče — Česká televize

1. 12. 2014

Adventní kalendář pro celou rodinu. I spolužáky.

Česká televize spustí 1. prosince další ročník interaktivního kalendáře, který den po dni provede děti i jejich rodiče po vánočních tradicích a historii, jež stojí za nejkrásnějšími svátky roku. Adventní kalendář plný her a vzdělávacích aktivit už několik let využívají nejen zvídaví diváci, ale i školy, které tak zábavnou formou odkrývají dětem tajemství zvyků i církevních tradic. Každoročně si s adventním kalendářem České televize krátí čekání na Ježíška více než jeden milión lidí.

Výtvarné podoby adventního kalendáře se stejně jako v předchozích třech letech ujala ilustrátorka Lucie Lomová a scénu letošního kalendáře přenesla ze svátečně naladěné ulice do pohodové rodinné atmosféry Vánoc. Hlavní motiv se během adventních týdnů čtyřikrát promění a zasadí členy rodiny do různých svátečních situací. Hlasy dospělým členům rodiny propůjčili Jan Šťastný, Jan Vlasák, Dana Černá a Libuše Švormová a dětem sourozenci Karina a Daniel Rchichevovi.

Kouzlo našeho adventního kalendáře tkví v tom, že se může hýbat, mluvit, hrát a především na rozdíl od papírového v něm překvapení a radosti jen přibývají. K rozbaleným překvapením se můžete vracet kdykoli se vám zachce,“ přibližuje možnosti internetového adventního kalendáře vedoucí dětského webu České televize Štěpánka Sunková a dodává: „I letos je kalendář plný her. Nabídne oblíbené vánoční pexeso a nově i sportovní hru. Děti si budou moci procvičit počítání s Michalem nebo angličtinu s Hurvínkem. Těsně před Vánoci pak bude na děti čekat hra spojená se Štědrovečerní pohádkou Princezna a písař.“

Mezi stálé rubriky adventního kalendáře patří přehrávač vánočních písniček a koled, vánoční TV, kde jsou k dispozici dětské pořady s vánoční tematikou, komiks, který pojednává o narození Ježíška, tradičník, kde najdou vánoční zvyky a galerie obrazů, kde se seznámí s díly světových umělců. Hosty tradičníku a galerie obrazů provede svým hlasem Zlata Adamovská a Viktor Preiss.

Adventní kalendář se na stránce www.decko.cz/advent  otevře 1. prosince 2014 a přístupný bude až do 31. ledna 2015. Soutěžit bude možné až do Tří králů, tedy do 6. ledna 2015.

Alžběta Plívová, tiskovámluvčí České televize

Přílohy

Adventní kalendář 2014 (231 kB)

Adventní kalendář aktivní (316 kB)

Další zprávy

12. 6. 2015Déčko sbírá Oscary. Multimediální soutěž Zachraňte duhu získala zlato na světovém Promaxu.
27. 5. 2015Večerníček ve Zlíně otevře své kino. Výběr festivalových animáků bude i na webu Déčka.
13. 5. 2015Déčko obhajuje světového „Oscara“ za televizní kampaň. Zlato z evropských cen již má.
14. 4. 2015Velká výstava, Krakonoš v HD, nové večerníčky i projekce po celé republice. Večerníček je na obrazovce 50 let.
5. 3. 2015Večerníček má novou galerii. Provází v ní Miroslav Táborský.
3. 3. 2015Ostravský víkend ve znamení knih
22. 1. 2015Na obrazovku se vrací AZ-kvíz Junior. Děti mohou prokázat své znalosti každou neděli na Déčku.
17. 12. 2014Česká televize odvysílá unikátní historické večerníčky. V digitalizované podobě.
1. 12. 2014Adventní kalendář pro celou rodinu. I spolužáky.
21. 11. 2014Studentské animace Ezopových bajek v podání Tomáše Töpfera ozdobí advent na Déčku

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (11)