Kde jsem:

Novinky

Tiskové zprávy — Déčko pro rodiče — Česká televize

30. 1. 2014

Olympijské zpravodajství přímo pro děti. A navíc dětský program v Olympijském parku.

Česká televize přichystala pro návštěvníky Olympijského parku na Letné zábavní program, který potěší hlavně děti. Představí se jim tváře dětské stanice Déčko a vyzkoušejí si moderování Zpráviček. Dospělé potěší show pořadu Kluci v akci a Zázraky přírody. Den ČT proběhne na Letné o sobotách 8., 15. a 22. února od 10 do 14 hodin, park bude po dobu olympiády otevřený každý den.

„Program Dne České televize se bude soustředit na hlavním pódiu a je určený hlavně dětem,“ říká manažerka marketingových akcí České televize Šárka Francová. „Na pódiu zazpívají a zahrají Magda Reifová a Petr Vacek z Kouzelné školky, publikum roztančí Honza Onder a představí se i další tváře dětské stanice Déčka,“ upřesňuje.

Velkou atrakcí bude moderování Zpráviček. „Moderovat zprávy si děti vyzkouší přímo na pódiu i v olympijském Studiu Letná s moderátory ČT sport. Nejlepší nahrávky pustíme do sobotního vysílání Zpráviček,“ vysvětluje vedoucí dramaturg Zpráviček Petr Kopecký. „Olympiádě v Soči i dění na Letné se budou Zprávičky věnovat každý den po celou dobu konání her. Děti tak budou mít poprvé své vlastní olympijské zpravodajství,“ doplňuje.

Studio Letná bude z Olympijského parku vysílat po celou dobu konání her a doplní program Studia umístěného přímo v Soči. „Redaktoři na Letné zprostředkují divákům atmosféru mezi návštěvníky olympijského parku a fanoušky. Program i atrakce si pozornost zaslouží,“ říká autor projektu olympijského vysílání Robert Záruba a dodává: „Hlavním úkolem Studia na Letné bude řídit olympijský program na ČT2, tak jako Studio ČT v Soči určuje plán na ČT Sport. Dvojka nabídne divákům alternativu ve výběru sportů, průběžné zpravodajství v Rychlém přehledu a kromě toho bude chtít ukázat, jak republika soustředěná na Letnou prožívá hry.“

Sobotní Dny České televize zpestří přenosy Studia Letná i program celého Olympijského parku. V zábavním programu se představí dále ještě hrdinové seriálu Mazalové, který odstartoval v lednu na Déčku. „Program si připravil i bývalý olympionik Aleš Valenta, kterého děti znají ze sportovního pořadu na Déčku Lvíčata,“ doplňuje Šárka Francová.

Dospělé návštěvníky potěší program kulinářské show České televize Kluků v akci nebo pořadu Zázraky přírody. Aktuální a detailní program najdou diváci na webu Olympijský park, který pro návštěvníky připravil Český olympijský výbor. Park bude otevřený od 6. do 23. února.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí ČT

Další zprávy

5. 2. 2014Déčko je nejsledovanější dětskou televizí v Evropě
30. 1. 2014Olympijské zpravodajství přímo pro děti. A navíc dětský program v Olympijském parku.
17. 12. 2013První Vánoce na Déčku se Špačkovými v síti času
1. 12. 2013Vánoce slaví Česká televize i na webu
29. 11. 2013Pokračující spolupráce mezi MŠMT a ČT
12. 11. 2013Vánoční Déčko bude festivalem dětských pořadů: Špačkovi v síti času, Fimfárum, Malá mořská víla, Kouzelníci z Waverly a to nejlepší z Večerníčků a pořadů Déčka
21. 10. 2013Draci v hrnci dosáhli na stříbrné hrozny
9. 10. 2013Déčko a ČT art ode dneška naladí 95 % domácností
20. 9. 2013Tři želízka v ohni na festivalu Prix Europa
2. 9. 2013Děti o prázdninách procestovaly Českou republiku i díky Déčku

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (11)