Kde jsem:

Novinky

Tiskové zprávy — Déčko pro rodiče — Česká televize

2. 9. 2013

Děti o prázdninách procestovaly Českou republiku i díky Déčku

První den prázdnin Česká televize spustila soutěž s názvem Po stopách televizních hrdinů. Z dětí, které v rámci ní procestovaly celou Českou republiku a navštívily různá kulturně, historicky i jinak zajímavá místa zároveň spojená s dětským vysíláním, dnes Česká televize vybrala výherce. Na slavnostním dni ke spuštění stanice ČT :D vylosovala deset těch, kteří dostanou moderní tablety.

Dětská televize ČT :D chce své malé diváky zábavnou formou vzdělávat a podněcovat je k tomu, aby se zapojovali do různých volnočasových aktivit. I proto pro ně připravila soutěž, během které sbírali soutěžní razítka při návštěvě některých z celkem osmdesáti turistických míst, kde své stopy zanechali postavičky a hrdinové z dětských pořadů České televize.

Nejvíce malé návštěvníky během prázdnin zaujaly zoologické zahrady v Praze, Brně, Olomouci a Ostravě, stopy svých televizních hrdinů ale děti hledaly ve velkém také v muzeích. Například v táborském Regionálním muzeu čokolády, Jihočeském muzeu nebo v muzeu lesnictví v Hluboké nad Vltavou. Prostřednictvím soutěže se tak děti dozvěděly ledasco z naší historie a jednotlivých společenských oblastí, a to ve všech koutech České republiky.

Soutěž vznikla v přímé návaznosti na jeden z pořadů ČT :D, a to sobotní týdeník Tamtam s náměty na akce a události, kterých se mohou děti a rodiče ještě tentýž víkend zúčastnit. „Při tvorbě nových pořadů pro ČT :D se snažíme nabídnout dětem namísto pasivního sledování dětské programy, které je k něčemu motivují. Nabízíme dětem nápady, inspiraci a podněty k mimotelevizním aktivitám. Odpovídá to veřejnoprávní funkci České televize i zájmům a potřebám současných dětí,“ říká dramaturg pořadu Tamtam a manažer vývoje Centra dětské tvorby Luděk Horký

Vyhlášení vítězů proběhlo na velkém dětském dni, kterého se zúčastnily tisíce rodin a který byl pořádán u příležitosti zahájení vysílání ČT :D. Pro děti zde byl připravený celodenní program na pódiu a stanoviště, u kterých se mohly seznámit s pořady ČT :D. Na své si přišli i rodiče. Těm byl určen rodičovský koutek, kde se mohli dozvědět více o programu Déčka.

Seznam výherců: Jana Hanáčková, Zlín; Radim Nenka, Praha; Pavlína Sonnková, Opava; Ivana Švecová, Podivín; Lenka Kocanová, Včelná; Radim Němeček, Olomouc; Hana Šandová, Česká Kamenice; Radka Minaříková, Šumperk; Alexandra Bahnerová, Vidče; Jana Richtrová, Boršov nad Vltavou.

Alžběta Plívová, mluvčí České televize

Přílohy

Po stopách televizních hrdinů (3024 kB)

Další zprávy

12. 6. 2015Déčko sbírá Oscary. Multimediální soutěž Zachraňte duhu získala zlato na světovém Promaxu.
27. 5. 2015Večerníček ve Zlíně otevře své kino. Výběr festivalových animáků bude i na webu Déčka.
13. 5. 2015Déčko obhajuje světového „Oscara“ za televizní kampaň. Zlato z evropských cen již má.
14. 4. 2015Velká výstava, Krakonoš v HD, nové večerníčky i projekce po celé republice. Večerníček je na obrazovce 50 let.
5. 3. 2015Večerníček má novou galerii. Provází v ní Miroslav Táborský.
3. 3. 2015Ostravský víkend ve znamení knih
22. 1. 2015Na obrazovku se vrací AZ-kvíz Junior. Děti mohou prokázat své znalosti každou neděli na Déčku.
17. 12. 2014Česká televize odvysílá unikátní historické večerníčky. V digitalizované podobě.
1. 12. 2014Adventní kalendář pro celou rodinu. I spolužáky.
21. 11. 2014Studentské animace Ezopových bajek v podání Tomáše Töpfera ozdobí advent na Déčku

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (11)