Letadlu, které nouzově přistálo na řece Hudson, vysadily oba motory najednou

New York - Oba motory letadla, které ve čtvrtek nouzově přistálo na newyorské řece Hudson, vysadily současně. Potvrdily to záznamy z první černé skříňky se zvuky z kokpitu. Podle vyšetřovatelů Federálního úřadu pro bezpečnost v dopravě (NTSB) přestaly motory fungovat ve výšce 975 metrů. Bezprostředně předtím se pilot zmínil o ptácích, ozvalo se několik ran a zvuk motorů utichl. Záznamy v kokpitu se začínají nahrávat minutu a půl po startu.

Kapitán posléze rádiem zavolal kontrolu leteckého provozu a vyslal signál o pomoc. Oznámil, že letadlo se střetlo s ptáky, přišlo o oba motory a vrací se na letiště LaGuardia, upřesnila Higginsová. Dodala, že záznamy ze skříňky se shodují s výpovědí posádky.

Nouzové přistání přežilo díky reakci pilota všech 155 lidí na palubě. Vrak už experti vyzvedli a budou ho dál zkoumat. Chtějí získat i levý motor, který se od letadla oddělil a spadl do řeky. Jejich snaze však brání ledové kry, které by mohly poškodit přístroje. Je to nebezpečné i pro potápěče. Vrak letadla bude převezen do New Jersey na blíže neupřesněné místo.