Co odhalí nezveřejněné rozhovory s Jackie Kennedyovou?

New York – Roušku tajemství zahalující klan Kennedyů se pokusí odkrýt americká televize ABC, která od září odvysílá sedm dosud nezveřejněných rozhovorů s Jacqueline Kennedyovou. Bývalá první dáma v záznamech ze 60. let mluví o svém životě s bývalým americkým prezidentem Johnem F. Kennedym. Rozhovory se zabývají řadou témat, včetně prvních politických kampaní Kennedyho, kubánskou raketovou krizí nebo posledními dny Kennedyho v Bílém domě.

„Moje matka brala velmi vážně povinnost zachovat a dokumentovat historii administrativy mého otce - a výsledkem jsou tyto rozhovory,“ řekla dcera Kennedyových Caroline, která nahrávky dala k dispozici. Jackie Kennedyová poskytla v roce 1964 historikovi Arthuru M. Schlesingerori mladšímu sedm rozhovorů, které dohromady vydají na osm hodin nahrávek. Televize a rádia sítě ABC je budou od září vysílat ve zkrácené verzi.

Nakladatelství Hyperion chce nahrávky vydat i jako přílohu knihy o bývalé první dámě, jejíž předmluvu píše dcera Caroline.

Jacqueline Kennedyová se po smrti svého muže, který byl zastřelen v texaském Dallasu v roce 1963, provdala za řeckého magnáta Aristotela Onassise. Žena, která je považována za jednu z nejkrásnějších prvních dam americké historie, zemřela na rakovinu v roce 1994.