Nový seriál ČT 4teens je tak trochu modernější Beverly Hills 90210

Ostrava - 4teens je nový seriál České televize o náctiletých nejen pro náctileté. 4teens natočilo Televizní studio Ostrava a první díl mohli v předpremiéře vidět návštěvníci ostravského kina Vesmír. V televizi se poprvé objeví už příští pátek, tedy 13. května, na programu ČT1 ve 20 hodin. Milan, Dája, Míša, Patricie nebo Petr, to jsou hlavní hrdinové nového seriálu České televize 4teens. Možná některým divákům připomene ikonu devadesátých let – seriál Beverly Hills 90210. Čeští tvůrci ale v seriálu nechtějí moralizovat a teenagerům se snaží co nejvíce přiblížit.

„Je to sedmidílný seriál, každý ten jeden díl je takovou uzavřenou epizodou, kde se věnujeme jednomu z té party studentů. A na konci seriálu se z nich možná stane vcelku dobrá parta,“ prozradil režisér Pavel Jandourek.

„My jsme měli permanentně na place asi padesát konzultantů, vždycky jsme se jich ptali, jestli to, co říkají, jim připadá přirozené, nebo jestli to chtějí změnit,“ popisuje atmosféru při natáčení dramaturgyně Kateřina Ondřejková.

Reportáž Evy Lankočí (zdroj: ČT24)

Změn bylo ve scénáři více. Například herec Ondřej Malý, který hraje postavu Milana, během konkurzů tak zaujal, že autorky Iva Hlaváčková a Irena Pavlová kvůli němu neváhaly přepsat scénář.

„My jsme se rozhodly scénáře přepracovat pro něj a přidat fóry, které odpovídají jeho fyziognomii a tomu, jaký je,“ potvrdila dramaturgyně Kateřina Ondřejková.

„Milan Doubrava, to je takový počítačový nadšenec, takový Einstein, strašně má rád nové věci, budoucnost, novou dobu a je to samotář,“ snaží se vystihnout svou postavu sám Ondřej Malý.

Náctiletí herci, pro které byl seriál většinou první zkušeností s kamerou, se zde potkávají s herci zvučných jmen: Naďou Konvalinkovou, Miroslavem Etzlerem nebo Pavlem Zedníčkem. „Já jsem se bála, že se s námi nebudou chtít bavit, ale naopak, ještě nám pomáhali,“ chválí zkušenější kolegy představitelka Dáji Tereza Beranová.

Spojujícím článkem seriálu se stane školní časopis, který nese stejné jméno jako seriál, 4teens. První díl nového seriálu mohou vidět diváci České televize už v pátek třináctého května, a to v osm hodin večer na jedničce.

  • 4teens autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2525/252474.jpg
  • Ondřej Malý jako Milan Doubrava autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/26/2525/252475.jpg