ČT chystá ve fotbalových přenosech sudího s mikrofonem

Praha - První fotbalová liga se může těšit na atraktivní novinku v přímých přenosech České televize. Ve vybraných zápasech by mohl mít hlavní rozhodčí mikrofon, jehož prostřednictvím uslyší veškerou komunikaci televizní diváci. Kromě toho ČT připravuje řadu dalších vylepšení, včetně nového studia nebo nových rubrik. Diváci budou mít prostřednictvím kamer možnost podívat se například i do útrob stadionů.

Sudí s mikrofony mají přiblížit fotbal fanouškům. „Všechny aktéry na to dopředu připravíme. I taková věc může pomoci dostat fotbal blíže k lidem,“ uvedl mluvčí fotbalového svazu Petr Svěcený. „Zároveň vymýšlíme projekt, který by motivoval kluby k atraktivnější hře. Stojíme o to, aby televize primárně vysílala z těch stadionů, kde je dobrá atmosféra a kde se hraje atraktivní fotbal,“ řekl Svěcený, bývalý televizní komentátor.

Česká televize by si ráda zachovala práva na přenosy z nejvyšší soutěže, o kterých se jedná. „Na doladění podmínek máme ještě trochu času, nicméně už pro jarní část chtějí obě strany zatraktivnit fotbalový produkt tak, aby z toho profitovali všichni, především pak fanoušci,“ uvedl šéfredaktor sportu ČT Otakar Černý v tiskové zprávě fotbalového svazu.

Rozhovor s Pavlem Čapkem (zdroj: ČT24)

Televize připravuje na jaro novinky, které by měly přenosy zatraktivnit. „Chystáme zbrusu nové studio, moderní znělky, nové rubriky a další novinky, které určitě vysílání ligy pozvednou. Chceme s kamerami do útrob stadionů, jak před zápasem, tak i po něm. Budeme se snažit mít kameru i mikrofon při losovacím aktu těsně před výkopem,“ řekl komentátor Pavel Čapek.

Vydáno pod