Rytíři žijí i v seriálu

Praha – V říjnu vstoupila do kin dobrodružná komedie pro celou rodinu Ať žijí rytíři!, kterou natočil Karel Janák, režisér i jiného velmi úspěšného koprodukčního filmu České televize Snowboarďáci. Do „tak trochu jiného středověku“ se mohou diváci podívat také ve stejnojmenném dobrodružném komediálním seriálu, od 8. ledna každý pátek (ČT1 ve 20:00).

„Honičky, souboje, dobývání tvrze – jsme ve středověku, ale opravdu v tak trochu jiném středověku, kde režisér Karel Janák dokázal připravit pro malé i velké diváky skvělou dávku napětí, humoru a překvapivých nápadů, to vše v naprosto dokonalém provedení,“ uvádí sedmidílný seriál šéfdramaturgyně Centra tvorby pro děti a mládež Kateřina Krejčí.

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami…

Příběh plný překvapivých zvratů a intrik, napínavých honiček a soubojů i romantiky, lásky a humoru začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka odjíždí na rozkaz krále bojovat proti Saracénům. Ochranou tvrze pověří svého nejstaršího syna Petra.

Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců. A ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo z nich ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused. Pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého…

„Na seriálu jsem pracoval tři roky a pracoval jsem na něm hrozně rád. Moc bych si přál, aby se líbil dospělým i dětem, aby si v něm každý našel to, co ho bude bavit, ať už je to dobrodružství, humor, nebo láska,“  zve ke sledování režisér Karel Janák. 

Autorem scénáře a režisérem je Karel Janák, autorem námětu Boris Krištof. V roli Martina z Vamberka uvidí diváci Davida Prachaře, jeho děti hrají Danny Mesároš, Ivana Korolová, Štěpán Krtička, Jan Komínek a Andrea Žádníková. Krásnou Janu představuje Tereza Voříšková, hlavní záporné role si s velkou chutí zahráli Pavel Kříž (Albrecht z Krvenos) a Matěj Hádek, Martin Písařík a Michael Beran (loupežníci).