Kapela Kryštof nažhavila dráty Linky bezpečí

Praha - Při příležitosti patnáctiletého výročí existence Linky bezpečí se v Praze konal benefiční koncert. Během přímého přenosu České televize mohli diváci projekt na pomoc dětem a dospívajícím v těžkých životních situacích podpořit dárcovskými esemeskami. Linka bezpečí je bezplatně k dispozici 24 hodin denně. Obrátit se na ni mohou děti a dospívající, když si nevědí rady se svými problémy nebo se cítí ohroženi a z nejrůznějších důvodů se nechtějí nebo nemohou svěřit někomu ze svého okolí. Oslava patnáctých narozenin byla v režii kapely Kryštof.

Frontman skupiny Richard Krajčo je už třetím rokem patronem Linky bezpečí. „Princip a smysl Linky bezpečí se nám zdá ze všech charitativních projektů jedním z nejlepších. Zvážili jsme, že je lepší se soustředit na jeden charitativní projekt a pro něj udělat maximum, než tříštit síly v různých jiných podobných akcích s minimálním výsledkem. Mám dojem, že děti v určitém věkovém období potřebují jakoby jiného kámoše, než by mohli kdy být rodiče. Potřebují někoho, kdo je dokáže nasměrovat, ukázat jim třeba jinou alternativu a cestu. Linka je tady pro všechny, nijak se nevymezuje a její pomoc je velmi široká,“ objasnil svou podporu Krajčo.

Během koncertu vystoupil i další patron projektu, houslový virtuos Pavel Šporcl. Přestože sám prý měl dětství bezproblémové, potřebnost a užitečnost krizové linky je evidentní.

Patronem Linky bezpečí jsem už několik let, líbí se mi, že pomáhá širokému spektru dětí. Já hrávám na různých benefičních koncertech, ale ty jsou většinou zaměřeny na nějakou konkrétní nemoc nebo konkrétní krizovou situaci; Linka bezpečí je tu pro ty, kteří nejsou nemocní, ale najednou mají pocit, že nevědí kudy kam, hledají východisko. A takovým dětem může Linka bezpečí výrazně pomoci a pomáhá," uvedl Šporcl.

Sdružení Linka bezpečí bylo založeno za účelem pomoci dětem a mladým lidem nejen v jejich obtížných životních situacích, ale i při jejich každodenních starostech a problémech. Sdružení je akreditováno v rámci systému sociálně-právní ochrany dětí v České republice. Sdružení je dále členem celosvětové asociace dětských linek důvěry Child Helpline International (CHI).

K 15. narozeninám poslali diváci ČT1 DMS ve výši 1 077 330 korun. Nadace O2, která je generálním partnerem Sdružení Linka bezpečí a současně byla generálním partnerem koncertu, výtěžek ze zaslaných DMS navýšila o stejnou sumu.

Ředitelka Nadace O2 Ivana Šatrová předala navíc Lince bezpečí šek ve výši 1,5 miliónu korun. Celková částka z benefičního večera pro Linku bezpečí tak dosáhla výše 3 654 660 korun.

  • Kryštof jako patron Linky bezpečí zdroj: www.linkabezpeci.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/13/1205/120469.jpg
  • Pavel Šporcl zdroj: Smetanova Litomyšl http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/10/958/95739.jpg
  • Sdružení Linka bezpečí - logo autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/13/1204/120371.jpg