Česká televize natáčí nový seriál Znamení koně

Praha - V napajedelském hřebčíně na Zlínsku začalo v těchto dnech natáčení nového původního seriálu České televize z prostředí koňské farmy a dostihů. Seriál Znamení koně vzniká v Centru dramatické tvorby brněnského studia České televize. Výrobu zajišťují zlínské Filmové ateliéry s.r.o., Česká televize je většinovým koproducentem. Režie se ujal Milan Cieslar.

"Není to jenom seriál o koních, ale také o vcházení a odcházení lidí v lidských životech. Je to taková velká rodinná kronika," přiblížil seriál jeho režisér Milan Cieslar.

Hlavní hrdina příběhu, dobrodruh a světoběžník David Hora (Richard Krajčo), je po náhlé smrti svého otce konfrontován s minulostí a nepříliš růžovou budoucností rodinné farmy. Jeho očima divák poznává tvrdý život lidí, kteří zasvětili život chovu a tréninku koní. David se rozhodne skoncovat s bouřlivým životem, pokouší se na farmě usadit a začít znovu. Jeho nevyřešená minulost ho však pronásleduje a působí jemu i jeho blízkým celou řadu komplikací.

Reportáž Josefa Kvasničky (zdroj: ČT24)

„Jsem zrovna ve stádiu, kdy uvažuji o koupi koně a to byl také jeden z hlavních důvodů, proč jsem nabídku na tento seriál přijal. Ten děj je zajímavý a tady jsem v kontaktu s koňmi vlastně pořád,“ prozradil během natáčení herec Richard Krajčo.

Autory námětu a scénáře seriálu, který bude mít třináct dílů po 52 minutách, jsou Magdalena Turnovská, Marcela Kopecká a Roman Kopřivík. V režii Milana Cieslara se v hlavních rolích dále představí Kara Němečková jako Davidova dcera Adéla. V roli Davidova nevlastního bratra se představí Jiří Mádl, jako jeho nevlastní matka Vilma Cibulková. Majitele konkurenční farmy Kalinu ztvární Igor Bareš, jeho dceru Kláru Tereza Voříšková, milovníka koní hraběte Schwarze bude hrát Boleslav Polívka. V dalších rolích se představí například Valérie Zawadská, Oldřich Navrátil, Petr Franěk, Karel Dobrý a Jan Novotný.

Natáčí se v několika lokacích ve Zlínském kraji – například ve Slušovicích, v Luhačovicích, v Uherském Hradišti i v samotném Zlíně. První fáze natáčení spadá do letošního října a listopadu, pokračovat se bude dále v roce 2010. S nasazením seriálu do vysílání počítá Česká televize na začátku roku 2011.

  • Znamení koně autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1165/116464.jpg
  • Z natáčení seriálu ČT (říjen 2009) - Richard Krajčo a režisér Milan Cieslar autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1165/116466.jpg
Vydáno pod