Pípni pro Kuře

Praha – Na Velikonoční pondělí ve 20:00 na ČT1 vyvrcholí jedenáctý ročník sbírky Pomozte dětem, kterou společně organizuje Česká televize a Nadace rozvoje občanské společnosti. Na celý den je přichystán program s Kuřetem, který završí večerní show Pípni pro Kuře. Moderování se ujali už ostřílení průvodci "kuřecím" večerem Marcela Augustová, Tomáš Hanák a také Vojta Kotek.

Česká televize bude na programech ČT1 a ČT2 již od rána vysílat pětiminutová živá Studia Pomozte dětem, první uvede moderátorka Alena Zárybnická na ČT2 v 09:10 hodin. V celkem jedenácti Studiích představí spojence, kteří uspořádali sbírkové nebo benefiční akce ve prospěch sbírky Pomozte dětem. Chybět nebudou ani podrobné informace o sbírce samotné a o tom, jak přispívat na její konto.

Televizní studio Brno ČT připravilo velikonoční speciál vědomostní soutěže Věříš si? s Kuřetem, který začne na ČT1 v 09:45 hodin. Na své si přijdou všichni příznivci klasických soutěžních disciplín. Navíc se diváci mohou těšit i na Honzu Adámka alias Honzu Vrabce, hlavního hrdinu Záhad Toma Wizarda, a Ondru Havlíka, známého z pořadu Za školu.

Televizní studio Ostrava ČT uvede pořad Pípej v rytmu bejbypanku na ČT1 od 18:05 hodin, který se bude odehrávat v cirkusovém stanu kabaretu Kašpárek v rohlíku, postaveném na nádvoří Slezskoostravského hradu. Kromě veselých písniček, scének a bláznivin diváci uvidí také řadu zajímavých hostů – např. Blanku Šrůmovou, Milana Caise, Márdiho, Karolínu Dytrtovou nebo Jaroslava Svobodu. Pořadem budou již tradičně provázet Roman Pastorek a Aleš Juchelka.

Celodenní kuřecí maraton vyvrcholí na ČT1 ve 20:00 hodin ve velkém zábavném pořadu Pípni pro Kuře. Žluté kuře s červenobílým záchranným kruhem, symbol sbírky Pomozte dětem, přijdou letos podpořit nejen jeho dlouholetí přátelé, skupiny Chinaski a Support Lesbiens, ale také řada nových. Hudební dramaturgie jde napříč žánry tak, aby si každý přišel na své.

Diváci se mohou těšit např. na Daru Rolins, Lenku Filipovou, Spirituál Kvintet, Visací zámek, Wabiho Daňka nebo Gipsy.cz, kteří budou reprezentovat Českou republiku v letošním ročníku soutěže Eurosong a kteří představí zcela novou píseň. Stejně jako vloni i letos podpoří projekt svojí účastí nejnovější královna tanečního parketu Dana Batulková se svým partnerem Janem Onderem a také mladá taneční formace Dance2XS.

Hlavním cílem sbírkového projektu Pomozte dětem je zvýšená kvalita života dětí, rovné příležitosti všech dětí a různých skupin dětské populace a fungující rodina nebo alternativní rodinné modely. Od  vzniku projektu v roce 1998 bylo shromážděno a rozděleno více než 116 milionů korun. Nadace rozvoje občanské společnosti prostřednictvím veřejného výběrového řízení podpořila ze sbírky 910 projektů nestátních neziskových organizací zaměřených na přímou pomoc, určenou více než 143 tisícům ohrožených a znevýhodněných dětí.

  • Nejjednodušším způsobem, jak mohou lidé pomoci dětem, je zaslat dárcovskou SMS ve tvaru „DMS KURE“ na číslo 87 777. Cena zprávy je 30 Kč. Pomozte dětem obdrží 27 Kč. Nově je možné přispívat pravidelně po dobu jednoho roku. Stačí zaslat SMS ve tvaru „DMS ROK KURE“ na číslo 87 777. Každý měsíc se bude automaticky odečítat částka 30 Kč. Více: www.darcovskasms.cz autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/794/79396.jpg
  • Tomáš Hanák autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/798/79749.jpg
  • Marcela Augustová autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/798/79750.jpg
  • Vojta Kotek autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/798/79748.jpg
  • „Kuřecí“ vlak autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/8/798/79742.jpg