Muzikál, kde se kouří crack. Exstarosta Toronta bude zpívat a tančit

Toronto – Starosta kanadského Toronta Rob Ford není prvním z politiků, který se dočkal vlastního muzikálu. A není první, kdo je v něm kritizován. Kanadští producenti si v něm vzali na mušku hlavně jeho neřesti – kouření crackového kokainu, rasistické narážky a údajné sexuální obtěžování svých podřízených.

Exstarosta Toronta bude zpívat a tančit (zdroj: ČT24)

Ještě v květnu 2013 Ford tvrdil, že nepatří mezi drogově závislé. V listopadu téhož roku však toto tvrzení popřel a nakonec přiznal, že kouřil crackový kokain. Jeho prohlášení se pak proslavila daleko za hranicemi Kanady. Díky svým politickým i fyzickým přešlapům se na několik měsíců stal stálicí amerických zábavních pořadů.

Dvojníci bodrého politika teď míří na divadelní prkna, kde na jeho výrocích postavili zbrusu nový muzikál Fordův národ. „Je to operní, shakespearovské. Je to tak velký příběh, že jsme si řekli, že další stupeň je prostě zpěv a tanec,“ prohlásil autor díla Brett McCaig. Ten na scénáři začal pracovat už před rokem. Starostův životní příběh považuje za jeden z nejpůsobivějších, které se kdy odehrály.

Představitel hlavní role se musel politikovi podobat v zásadních rysech. Měl by být dále vtipný a samozřejmě musí mít požadovanou pěveckou výbavu. „Tohle je parodie na někoho, koho ani nejde parodovat, protože je komickou postavičkou sám o sobě,“ míní jeden z uchazečů o hlavní roli.

Starosta se momentálně nachází v léčebně, z níž by se měl dostat na konci června. Tedy včas na to, aby se na desetipísňový muzikál sám přišel podívat.