O koních a lidech podruhé

Zlín - Česká televize je zase na koni, a to doslova. V těchto dnech začalo na Zlínsku natáčení druhé řady seriálu ve Znamení koně. Na nové osudy rodiny Horových a jejich přátel i nepřátel si diváci ale budou muset počkat do příštího roku.

Seriál o koních a lidech odvysílala ČT v roce 2011. Tehdy se lidé poprvé seznámili s Dášou Horovou (Vilma Cibulková), majitelkou farmy na Slunečné hoře, a jejím nepřejícím sousedem Kalinou (Igor Bareš). Jejich soupeření skončilo svatbou Dášina syna Davida (Richard Krajčo) a Kalinovy dcery Kláry (Tereza Voříšková). Happy end se ale ještě nekoná.

„Mnohé se změnilo jak v jejich osobním životě, tak v chovatelském,“ naznačil režisér Milan Cieslar, který prý sám jednoho koně chová, takže je mu téma seriálu blízké. „Novými příběhy se opět prolínají složité mezilidské vztahy. Dramatickou linkou, nesoucí napětí, je boj o zachování existence koňské farmy na sv. Hubertu,“ poodkryl jeden z příběhů druhé řady kreativní producent David Ziegelbauer.

V pokračování se kromě zmíněných herců objeví další tváře známé z první řady: Oldřich Navrátil, Boleslav Polívka nebo Vanda Károlyi. Do děje vstoupí ale i nové postavy, které si zahraje Ondřej Vetchý, Jan Zadražil či Miroslav Donutil, jenž se na place potká také se svým synem Martinem.

Natáčení začalo v hřebčíně v Napajedlích, kde se mimo jiné točila scéna, v níž Oldřicha Navrátila, představitele Jarina Havránka, kousne kůň. Štáb zamíří také do Slušovic a i další záběry vzniknou na Zlínsku. Cieslar, který režíroval i první řadu, přiznává, že práce na seriálu je pro něho zdrojem nové energie po natáčení dramatu Colette, na které můžete mimochodem teď zajít do kina.

Energii tímto způsobem bude čerpat až do jara 2014, dokdy je filmování druhé řady naplánováno. Na obrazovkách by se pokračování seriálu Znamení koně mělo objevit na podzim příštího roku.

Vydáno pod