Láska je láska… v každé podobě a každém věku

Praha – Režisér Milan Cieslar, autor úspěšného televizního seriálu Znamení koně, natáčí nový film nazvaný Láska je láska. V komediálním příběhu o nejkrásnějším lidském citu napříč generacemi hrají například Petr Nárožný a Eliška Balzerová. Koproducentem snímku, který slibuje návrat k tradici české komedie, je Česká televize.

Stejně jako v refrénu písničky Lucie Bílé, která na plátně také zazní, i ve filmovém příběhu půjde u různé podoby lásky. „Je tam i láska mezi zvířaty, mezi námi starými, mladými a doufám, že i štáb se bude mít rád, takže já si myslím, že je to příjemný letní kino,“ láká na milou podívanou herečka Eliška Balzerová.

Příběh filmu bude taková životní houpačka, slibují tvůrci, chvílemi hodně směšné situace vystřídají někdy až slzavé chvíle. „Tenhle scénář se mi líbil, protože mi přišel, že je to možné, že by se to mohlo stát. Je to uvěřitelný příběh, který je v dobrém slova smyslu tragikomický,“ přibližuje herec Petr Nárožný.

Reportáž Jiřího Svobody (zdroj: ČT24)

Hlavní hrdinkou snímku je osmnáctiletá slepá dívka, která žije se svým sedmdesátiletým dědečkem Vlastimilem a přivydělává si hraním ve vinárně. A samozřejmě touží po lásce. „Jsem zvyklá hrát očima, v těch očích je všechno, a mít je mrtvé, oddělit je od zbytku obličeje, to je pro mě nejtěžší,“ podotýká herečka Aneta Krejčíková.

V dalších rolích se předvedou Ondřej Vetchý a Simona Stašová. Autorem scénáře je Martin Horský. Podle slov režiséra Milana Cieslara by měla česká komedie navázat na „to dobré“ z komediálních filmů 70. a 80. let. Láska je láska bude první českou filmovou novinkou roku 2012, v kinech poběží od 19. ledna.