Na zlínském chodníku přibyly nové hvězdy

Zlín - Chodník slávy ve Zlíně dnes doplnila další tři jména významných dětských herců. Hvězdné dlaždice dnes odkryli Jiřina Bohdalová, Michal Dlouhý a za svého zesnulého manžela Vladimíra Dlouhého ji odhalila Petra Jungmannová. „Měla bych radost, kdyby si cenu převzal sám. Těší mě to ale za něj,“ uvedla Jungmannová. „Pojala jsem to tak, aby u toho byla celá rodina, aby to zažili kluci. Michal tady má také celou rodinu.“

"Vladimír se dost vyhýbal společenským událostem, ale na zlínský festival se vždycky těšil. Byl tady několikrát. Loni měl také v plánu přijet, ale nevyšlo to. Věřím, že by měl z dnešního dne radost. Děkuji za něj," dodala manželka Vladimíra Dlouhého.

Bratra zesnulého herce, Michala, potěšilo, že už umístěné hvězdy jsou „hezky vyšlapané“. „Asi tady bude provoz. To je dobré znamení,“ poznamenal s úsměvem.

Odhalení dětských filmových hvězd na chodníku slávy šestým rokem pořádá Nadační fond Kapka naděje. „Dětských hvězd je kupodivu hodně, takže ještě máme z čeho vybírat. Nicméně velmi těžké je skloubit jejich čas s touto akcí,“ zhodnotila projekt ředitelka fondu Elen Švarcová.

Kapka nejen na chodníku

Chodník slávy není jediným počinem Kapky naděje při zlínské filmovém festivalu. Prezidentka fondu Vendula Auš Svobodová dnes navštívila novorozenecké oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Oficiálně zde předala přístroje v hodnotě přibližně 200 tisíc korun.

Dnes v podvečer bude na náměstí Míru koncert nadace, na němž zazpívá Monika Absolonová. Výtěžek opět poputuje na přístrojové vybavení v Baťově nemocnici. Loni akce vynesla 340 tisíc korun.