Znamení koně chystá druhou řadu

Zlín - Nový český seriál z atraktivního prostředí dostihových koní Znamení koně se dočká pokračování. Stejně jako první série, jejíž druhý díl je na programu České televize v pátek, bude mít třináct dílů. První klapka padne v květnu, hlavní natáčecí období potrvá od podzimu 2011 do jara 2012. Na české obrazovky se dostane zřejmě v roce 2014.

„Za prvé chceme mít další práci, a to práci, která už bude trošku klidnější. Potřebujeme si také spravit finance. Máme v něm (seriálu) i finanční podíl, a to v řádech několika milionů korun. A taky se musím přiznat - tím, že projekt dostál tak výrazných změn při realizaci, tak jsme ulítli v řádech milionů,“ vysvětlil ředitel zlínských filmových ateliérů, které jsou zároveň s Českou televizí koproducenti seriálu, Zdeněk Skaunic.

Dalším důvodem je prý i sledovanost prvního dílu seriálu režiséra Milana Cieslara. Minulý pátek jej podle Skaunice vidělo téměř 1,37 milionu lidí, což je 33,38 procenta obyvatel, kteří měli v té době zapnutou televizi. „První díl Znamení koně se tak stal nejúspěšnějším víkendovým pořadem po 20:00,“ dodal ředitel.

Pokračování Znamení koně ovšem není jediným připravovaným projektem zlínských filmových ateliérů. Podnik nyní pracuje na dalších třech seriálech, třech filmech pro kinodistribuci, jednom několikadílném hraném dokumentu a animovaných snímcích, a to jak na dlouhometrážních, tak i na večerníčcích.

Bližší informace Skaunic zatím příliš zveřejňovat nechtěl. Představit je hodlá při červnovém filmovém festivalu ve Zlíně. „Jeden z těch hraných projektů má název Chlapec z malé salaše. Je to trochu vytažené ze šuplíku, protože kdysi to psal Jiří Křižan pro zlínská studia,“ přiblížil Skaunic. Dodal, že pokud se nestane něco mimořádného, točit se začne příští rok. Režisérem by měl být Jiří Strach.

Znamení koně
Zdroj: ČT24/ČT
Vydáno pod